folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Motosikletlerin Trafikte Araç Olarak Görülmemesi.

Motosikletlerin Trafikte Araç Olarak Görülmemesi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

samurai bunu yazdı:
    -----------------------------

şu biraz da motorcularda aramak lazım,

trafiğe motorla çıkmadım ama motorla çıkanlara çok sövdüm, alıp canavarını (!) makas atıcam artizlik yapıcam die kendi çapında akrobatik hareketler yapıp milletin canını tehlikeye sokarsan daha beterleriyle de karşılaşırsın,

diceksinki her motocu mu öyle, ben de diyorum ki her taşıt kullanan mı psikopat, insanların %80 ni sen bi şey yapmadan sırf kıllık olsun die o saydıklarını yapmaz herkesin işi var gücü var..  aha motorcu gördüm hadi sıkıştırayım diyen insan yok denecek kadar azdır

canavar lafını suraya baglayayım. atristlik olayı beni aşar. evet altımdaki canavar yalnız cogu surucunun kavrayamadıgı olay sudur. adamın arkasından gidersin. daha sonra sollamak icin cıkarsın ve saniyeler icinde bagırta bagırta sollamanı yaparsın. bunun amacı dusuk viteste daha rahat hızlanman ve onundeki aracı daha cabuk gecme istegi (yada tehlikeden cabuk uzaklasma istegi) dir. otomobildeki sofor ise ; 'bak işte serseri nolucak!!!'....

simdi senin arkandan burdan taaaa şama kadar berabermi gideyim?

yada yuksek viteste sırf sen rahatsız olma diye hızlanmadan ses yapmadan sollarken karsıdaki aracın bana bindirmesini bekleyeyim?

tamam artistlik olayı ayrı bi olay. yapanın terbiyesizligi. ama her donus her hızlanma ger gecisi artistlik saymayalım...

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Türkiye de motosiklet kültürü ne yazık ki henüz gelişmedi. Biraz da olsa araç yerine konmak istiyorsanız yüksek hacimli motosikletler tercih etmeniz gerekiyor ki bu da belli bir süre ufak cc motorsiklet tecübesiyle kullanabileceğiniz araçlar. Aksi durumda zaten her biri ölüm makinası.

600cc hacim altı motosikletlerle trafiğin yoğun olduğu kentlerde kendiniz çok iyi kollamanız gerekiyor. Onun dışında yüksek hacimli motosikletler ve full korumalı kıyafetlernizle birazda olsa adam yerine konuyorsunuz.

Son şeritte kaptırmış giderken dikiz aynasından sizi gören araç tabir yerindeyse kendisine yaklaşan bir füze biri görüyor sizi ve kaçacak delik arıyor :) Bu durumda skor birazda olsa eşitlenmiş sayılıyor :)

Solak Cerrah
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

motosiklete bilinçli olarak ibnelik edenin götüne levye girsin amk.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

eksisozlukte ki motorkafa şöyle bi öneride bulunmuştu. bu rulmanların içinde metal bilyalar vardır. bizim oynadığımız misket boyunda olanlardan en mülayim motorcu bile cebinde bile taşır-taşımalı diyordu. amaç ne birine zarar vermek ne de serserilik yapmak. ama kendini sıkıştırıp yoldan çıkartacak bir taksi oldumu bilyeleri elinizle birazdan yukardan bırakmak arabanın camının inmesine yetiyormuş.

hadi ordan seksi!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

motorla kaza yaptım 7 ay önce 11 dişim porselen!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

BeelzeBuB bunu yazdı:

eksisozlukte ki motorkafa şöyle bi öneride bulunmuştu. bu rulmanların içinde metal bilyalar vardır. bizim oynadığımız misket boyunda olanlardan en mülayim motorcu bile cebinde bile taşır-taşımalı diyordu. amaç ne birine zarar vermek ne de serserilik yapmak. ama kendini sıkıştırıp yoldan çıkartacak bir taksi oldumu bilyeleri elinizle birazdan yukardan bırakmak arabanın camının inmesine yetiyormuş.

ha düzgün yolumda ilerlerken benim önüme anieden girmeyerek istediğin gibi gez dolaş ha artistik yapacam diye riski göze alıp sollamaya cıkarsan ve beni de sıkıştırırsan bende buna tepki vermeyip sen sıkışırsan ve bunun sonucunda bilyeleri bırakp camı dağıtırsan sonrasını düşünmek bile istemiyorum bu şekilde düşünen bir adamın mezarlara yakın yerlerde motor kullanmasını şiddetle tavsiye ederim :D

hacı bu iş öle böle bi iş değil motor zaten normal bir arabaya göre tehlikeli denge vs. haliyle daha dikkatli olmak ve adabıyla sürmek gerekiyor. ha motoru durduk yere sıkıştıran olmuyo mu? oluyor arabayla giderken bile sıkıştıran oluyor 7 sülalesi ile akraba oluyorum! ama sırf işi artistliğe döken ve beni de tehlikeye atan adama hiç acımam... aracına kıymayan kimse de acımaz! dolmuş ile 100 metre sürüklediğim motor var :D 3 kere önüme kırdı sonuncuda frene basmayı reddettim :D aynı şey araba içinde geçerli 3 kere önüme kırıp da beni tehlikeye sokuyorsa o araba yolun kalanını 5+19 koltuk ile devam eder :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WingTsun
    WingTsun's avatar
    Erkek
    delizm_sundu bunu yazdı:

antalya alanyada ben hergün yaşıorum o sıkıntıları :@:((

reis tamam haklısın ama burdaki motorlularda yolun orasından burasından dengesiz dengesiz gidiyorlar ben kaldırıma nerdeyse sıfırken solumdan fırlıyor bitanesi deliriyorum :D

Karşılıklı duran iki aynanın tam ortasındayım.. Kendimi kendimden ayırmışım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    metalati
    metalati's avatar
    Erkek

xzxz bunu yazdı:

bir motor kullanıcısı ve istanbul trafiğinde (teröründe) motor kullanmaya çalışan biri olarak, yaşadığım düşme kalkma sıkıştırlma yolu kesilme vb vb (hayvan kamyoncunun biri beni mköyden ataköye kadar e5 te takip edip her fırsatta sıkıştırdığı bile olmuştu ) öğrendiğim sakin olmak gerektiği yolların 4 tekerleklilere ait olduğu lütfederlerse geçit verebilecekleri ayrıca şikayet edebileceğin hiç kimse olmadığı polisin bile motoru taşıttan saymadığı. ( şimdiye kadar 1 kere polis durdurdu mesela , oda şöyle bir bakıp devam et dedi ) durum bu iken, kendini taşıttan görüp otoyolu ortalayıp gitmeye çalışmak ahmaklık olur , sen kıyıdan kıyıdan gidicen sürekli gözün aynalarda olacak - üstüne üstüne gelen bir hayvan varmı diye bakıcan - yol giriş çıkışlarına yaklaşırken azami dikkat kesilecen hatta bir parça "jedi" yeteneklerini de kullanmak zorundasın mesela bu 4tekerlekli ne yapabilir 3 saniye sonra bunu "hissederek" bulmaya çalışacan 

taksici dolmuşcu denen o.evlatları ile muattap olmucan hemen civarından uzaklaşacan, otobüs denen şuursuz hayvanlar içinde aynı şey geçerli. kadın sürücüler hele en tehlikelisi çünkü hangi şeritten gitmeye çalıştıklarını, 2 saniye sonra ne yapacaklarını kestirmeye "jedi" yetenekleri bile yeterli olmuyor. çünkü aslında o da bilmiyor ne yapmakta olduğunu. sık kullandığım bir yöntem sağa çekip ya durup ya da çok yavaşlayarak bu dallamaların uzaklaşmasını beklemek ya da fırsatın varsa hemen basıp sollamak. basmak derken de yolun sana ait olduğunu sanma - kamyoncunun biri kedi köpek gibi eziverir seni durup bakmaz bile nooldu diye yol tamamen boş ve arkadan gelen - yaklaşan - birşey yoksa. trafik kurallarına ve motor kullanma kaidelerine azami uymamanın hız sınırlarını aşmamanın telafisi yok ayrıca. 

4 seneden beri her gün trafikte olan birisiyim 2 günde bir istanbulda şehrin içindeyim özelikle eminönü tarafı xz diyeceklerimin aynısını demişsin

2 tekerlikliler her zaman dikkatli olmak zorunda çünkü trafikte gözükmüyoruz gerçekten kamyonun arkasından giderken yayalar yada araçlar

kamyonun arkasından bir araç gelmediğini zannedip yola atlıyorlar DİKKATLİ OLALIM.

4 tekerlikli araçta kullanıyorum otomobil kamyon dahil motorcular dikkat etcek bu kadar. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:

motorla kaza yaptım 7 ay önce 11 dişim porselen!

teyzoğlu yaptı, yüz sol yan felç. köprücük kemiği kırıldı.

kazasında da kurtuluş yok meretin. dikkat etmek lazım.

All I need is a possibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kocero
    kocero's avatar
    Erkek

acilan konu uzerindeki tum olaylari ve gorusleri bastan asagi okudugum zaman goz onune serilen tek tablo hosgorulu olmadigimiz. eger herkes trafikte kendisine taninan hakka riayet ederse ve anlayisli davranirsa herkes bindigi tasitin zevkini cikartir diye dusunuyorum. amac konuyu dagitmak degil ama yasanan sorunlarin basinda araca binen surucu yollarin hakimi ve kazanova oluyor malesef yolda yaya halindeki bayanlar tasit kullanan bayanlar ve kenidsinden kucuk olan araclar eksoz dumanini ve diger acaip hallerini cekmek zorundadir hep. motor kullnicilari icin ise olay motor kullanmanin haricinde trafikte en cok yapilabilecek cambazlik gosterisi haline geliyor. trafige bu sekilde cikan sayisi % 20 yi gecmez belki ama goze batan goruntuler genele maal ediliyor.

BILDIKLERINI YUZLESTIR HAYATLA ve SINAMAKTAN KORKMA !!!
Toplam Hit: 5201 Toplam Mesaj: 29