Muayene Ücreti
-
Hocalar biraz önce mâlum havalardan dolayı şifayı kapmış olmam nedeniyle semt polikliniğine gittim. Gayet standart, yazmaktan bıktıkları ilaçları yazıp yolladı doktor beyefendi. (Bkz: A-ferin, İliadin)
Neyse işte ben raporu aldım reçetemi aldım çıktım poliklinikten, eczanenin yolunu tuttum. Eczaneye bi gittim. Herif ayarladı ilaçladı.
38 lira dedi. "Nasıl olur?" falan dedim. 30 lira muayene ücretiymiş, 8 lira da ilaç parasıymış. BAK BAK BAK.
AGALAR BU NEDİR YÂHU?
Kime anlatsam "birikmiştir" diyor. Lan ben 8-9 lira muayene başı ücret vereceksem ne diye SSK'lıyım?
Bu devlet vatandaşını nereden sömüreceğini şaşırmış durumda şuan fikrimce.
Elim ayağım titriyor.
Biraz sonra devlete diss atacağım.
MOD: Bu konu vukuat mı? Konuları doğru bölüme açmaya özen gösterelim.
-
Evet hocam öyle bir durum var her doktora gitmen sana muane ücreti kitliyor malesef. Eczaneye sadece ilacın parasını ödeyebilirsin alabilirsin muane ücretini başka zaman ödemek isitoyurmda diyebilirsin. ama ödemezsen başka sefer gittiğinde yine muane ücreti bincek üstüne toplu ödemek var yada her ilaç aldığında ödüycen.
bizim ülkemiz böyle işssiz adamdan gss parası bile alıyorlar. lan işssizm zaten ne alıyorsun nere ödüycem neymiş ailemnin kazancı varmış. Kısacası anladın işte bizi ... yapıolar.
-
Muayene başı 8 TL tahlillere ayrı ücret uzman ayrı acil ayrı değişiyor hocam yeni değil 2 senedir bide ilaç farkı var
Atakan tarafından 30/Ara/14 12:18 tarihinde düzenlenmiştir -
bana gss demeyin hocam sinirler tepeme biniyor. okul bitti gss yaptırmaya gittim neyse evrakları falan verdim ama aradan 1-2 ay falan geçti neyse bekle allah bekle bugun git yarın gel olayı sonra iste aralık gibi çıktı bu gss pirimi 42 tl miş neyse bi şekilde öderim diyordum bi baktım 360 lira olmuş meğersem hazirandan sonrası hesaplanıyormuş ben evrakları verdim siz işinizni yapmadınız niye faturayı bana kesiyorsunuz okul biteli 2 yıl oldu hala birikiyor 1 kuşur ödemedim bu kadar saçma bi sistem olmaz pastayı götüren götürüyor kazık yine fakir insana giriyor ne zaman farkına varacaklar acaba
-
Geçmiş olsun hocam. Bende geçenlerde malum hava şartları soğuk algınlığı nedeni ile zor bela kendimi evden attım. Sağlık ocağı 10dk yürüme mesafesi uzaklıkta. Özel polikinlik kapımın önünde. Zor bela evden çıktım o halde 10dk mesafeyi gitmeye gözüm kesmedi bende özel polikinliğe gittim ve danışman ile aramda geçen sohbet;
- Ben : Merhaba
- Danışman : Buyrun
- Ben : Soğuk algınlığı sanırım. Muayene olmak istemiştim
- Danışman : 30TL muayene ücreti. T.C. Kimlik kartınızı alabilirmiyim. Bir de avuç içinizi şu cihaza okutunuz.
- Ben : 30TL' mi? Ne diyorsunuz siz. Şerefsizin teki TV' lerde sağlık sektöründe çağ atlattık. Ücretler şöyle düştü böyle oldu v.s. pavyon fedayisi gibi nara atıyor ne oldu bu atlatılan çağa. Siz ayak uyduramadınız mı?dedim ve ne avuç içini ne de 30TL vererek oradan ayrıldım. Tamamen ticarete dökülmüş olay. Danışman bir geçmiş olsun demekten tabi ki buyrun yardımcı olalım demekten aciz. Direk ücret işlemler geç sıraya modunda. Yan tarafında bulunan eczaneye girdim ve malum hava şartları soğuk algınlığı dedim 8TL' ye 3 adet ilaç verdi. 1,5 günde ayağa kalktım. Kısacası göte giren şemsiye açılmıyor hocam. Bu millete müstehak.
BaD_BoYs tarafından 30/Ara/14 12:31 tarihinde düzenlenmiştir -
O g.t ayagina bende dustum gecen hafta, yapacaklari isi.
-
fakirden al zengine ver anlayışı türkiye de baş gösteriyor :)
robin hood un ters versiyonu tayyip amca
sorsan ileri türkiye bla blaa
-
BaD_BoYs bunu yazdı
Geçmiş olsun hocam. Bende geçenlerde malum hava şartları soğuk algınlığı nedeni ile zor bela kendimi evden attım. Sağlık ocağı 10dk yürüme mesafesi uzaklıkta. Özel polikinlik kapımın önünde. Zor bela evden çıktım o halde 10dk mesafeyi gitmeye gözüm kesmedi bende özel polikinliğe gittim ve danışman ile aramda geçen sohbet;
- Ben : Merhaba
- Danışman : Buyrun
- Ben : Soğuk algınlığı sanırım. Muayene olmak istemiştim
- Danışman : 30TL muayene ücreti. T.C. Kimlik kartınızı alabilirmiyim. Bir de avuç içinizi şu cihaza okutunuz.
- Ben : 30TL' mi? Ne diyorsunuz siz. Şerefsizin teki TV' lerde sağlık sektöründe çağ atlattık. Ücretler şöyle düştü böyle oldu v.s. pavyon fedayisi gibi nara atıyor ne oldu bu atlatılan çağa. Siz ayak uyduramadınız mı?dedim ve ne avuç içini ne de 30TL vererek oradan ayrıldım. Tamamen ticarete dökülmüş olay. Danışman bir geçmiş olsun demekten tabi ki buyrun yardımcı olalım demekten aciz. Direk ücret işlemler geç sıraya modunda. Yan tarafında bulunan eczaneye girdim ve malum hava şartları soğuk algınlığı dedim 8TL' ye 3 adet ilaç verdi. 1,5 günde ayağa kalktım. Kısacası göte giren şemsiye açılmıyor hocam. Bu millete müstehak.
ne bekliyodun özel poliklinlikten bedava muayene mi ? orası özel işletme %90'a kadar farkını alır. 30 tl normal. bunun içinde olursan tahliller falanda var .
cahil cahil iş yapmayın
1- devlet hastanesi nedir ?
2- özel hastane nedir ?
3- ben nelere ne kadar para öderim ?
açın sağlık uygulama tebliğini okuyun.
Not : acilden giriş yapın acile 8 tl ücret kesilmez eczanelere gitmez borç. ama yeşil alan olmaması lazım.
-
Yanlış bilmiyorsam zaten özel hastanelerde kayıt esnasında bu parayı alıyorlar. Devlet hastanesinde mi bu gerçekleşti? Bir de sigorta tipin nedir, GSS mi?
-
daha halen bu devletin nasıl işlediğini anlamadınız mı
hasta olmıcanız bu ülkede zaten ne olduğu belirsiz gavur doktorlar cirit atacak devlet üniversite özel hastanelerde yakında
Allaha emanet bir sağlığınız olacak
gss prim mrimde ödemeyin bu devlete
emeklilik yaşınız geldiğinde halkbanktan ana parayı öder emekli olursunuz malum faiz silmeyi çok sever sgk ve bilumum kurum -
AllahinOglu bunu yazdı
daha halen bu devletin nasıl işlediğini anlamadınız mı
hasta olmıcanız bu ülkede zaten ne olduğu belirsiz gavur doktorlar cirit atacak devlet üniversite özel hastanelerde yakında
Allaha emanet bir sağlığınız olacak
gss prim mrimde ödemeyin bu devlete
emeklilik yaşınız geldiğinde halkbanktan ana parayı öder emekli olursunuz malum faiz silmeyi çok sever sgk ve bilumum kurumAnarşist dediğin böyle olur. :)