Muayene Ücreti
-
Ben çok acil olmadıkça gitmiyorum hastaneye. Son 3 senede hepi topu 3 kere gittim. Birinde 50 lira muayene ücreti kitlediler üniv olarak. Onu ödemedim hala. Ötekinde arkadaşın kimliğiyle bakındım. Diğerinde de 30tl dedi devlet hastanesi muayene ücreti kötü olmasam vermezdim onu da, sırf bir iğne vurulayım diye verdim. İğne parasıyla beraber oldu mu 50 lira :D
Hastanelerde artık hipokratın yemininden esir kalmadı yeminle. Hepsi ticarethaneye döndü.
GSS primini de ödemedim. Nedense son 2 yılda toplasan 5 ay sigortam olmuştur ama 6 aylık gss primi borcum var.
Neyse abi benim mantık 30 lira muayene ücreti + ilaç parası vereceğime direk eczaneye gider ilacımı alırım. Zaten geçirdiğim hastalıklar standart soğuk algınlığı, grip gibi şeyler. Doktor dediğin adamın mucize gerçekleştirecek hali yok ya.
-
ohoo o bişeymi ben şirketin maaşlı normal doktoruna gidip ilaç yazdırıyorum 4tl mi ne geçiriyor ssk
dövlet bizaa bahmiiir
-
o değil de hocam ekşi sözlükte entry okuyorum sandım bi ara
-
akepeye oy veren çulsuzlar düşünsün.
-
göt yalayıcıları böyle konularda göremiyoruz :)
-
kazasker1 bunu yazdı
akepeye oy veren çulsuzlar düşünsün.
Tnrsk bunu yazdıgöt yalayıcıları böyle konularda göremiyoruz :)
İlacı falan boşverin hocalar.
İstanbul - Konya arası rabia saat oldu. Daha ne yapsın Cumhurbaşbakan?
Th3Ultra tarafından 30/Ara/14 21:04 tarihinde düzenlenmiştir -
piradomim bunu yazdı
Aga normal ,acile karnim agriyo basim agriyi diye gittiginde seni yesil alan hastasi diye sisteme giriyorlar ve bunun UCRETİ 18TL
hocam şu an devlet hastanelerinde öyle bi ücret yok 18 liralık bir muayene ücreti.
onun dışında eskiden acil girişleri devlet veya özel fark etmez ücretsiz idi. ama onu kısıtladılar belli durumları acil sayıp muayene ücreti olarak yansıtmıyorlar.
devlet hastanesinde 5 liradır sisteme yansıyan ücret. kimileri 8 filan bilir aslında oradaki 3 ilaç alırsan reçete için alınan muayene bedeli ilaç almazsan ödemezsin. (tabi 3 kalem ilaca kadar 3 lira sonraki her kaleme 1 lira ekleniyor. iğneler 1 kalem sayılıyor filan detayları var)
özeller 12 lira yansıtır sisteme(acil ise sisteme yansır. normal poliklinik ise elden tahsil eder). onun dışında o esnada nakit olarak extra isterler. özelden özele değişiyor kimisi al alıyor hasta (müşteri) gelsin diye. kimisi son kuruşuna kadar talep ediyor vs.
özetle su anki durum böyle hocam. iyi mi kötü mü dersen tartışılır. tabi ki millete extra yük çıktı masraf filan ama bi yerde de ilaç giderleri ciddi oranda azaldı. alamamazlık yüzünden değil ota boka gitmeme yüzünden. gönül isterki ilaç, hastane ücretsiz olsun.
istersen tc'ni yolla bizimkiler sistem şifresi değişmediyse bakayım muayene ücretine. tarih, hastane, bölüm, il çıkar hepsi.
-
Bu arada ilaç bazında da katılım ücretini kimse farketmeden soktular biliyor musunuz?
İlaçların büyük çoğunluğundan katılım ücreti adı altında para alacaklar bundan sonra.
Ye kürküm ye...
Ahan da sana sosyal devletin yıkılışının bir resmi daha.
Beter olsun tüm fakirler...
-
dua edin reçetesiz ilaç satılmaz diye düzen getirirlerse o zaman milleti iyice soyarlar.. Doktora muayene olan kişiyede ilaç ismi yerine kod verilmesini adamlar iyi düşünmüş :) eczaneye verdiğin kod'da ilacın ismini bile söylemiyorlar :) Milletin çoğu doktora çıkmadan ilaç alıyor sırf muayene katkı payını ödememek için haklılarda..
essan tarafından 30/Ara/14 23:03 tarihinde düzenlenmiştir -
rezerve size güzel bir hikaye anlaatıayım ama yrn iş var sonra sı için