folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Muhabbet Kusu Or Forpus Papağanı

Muhabbet Kusu Or Forpus Papağanı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hellaven
    Hellaven's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

12 sultan papağanı ile yaşıyorum. sorusu olan var ise alabilirim.

Merhaba başkan bi arkadaşın 15 günlük sultan papağanı yavrusu var annesi fazla beslemiyor,bu yüzden hayvan olması gerektiğinden çok daha yavaş gelişiyor.Gözleri hala kapalı durumda.Önerebileceğin bişey var mı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    Hellaven bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

Merhaba başkan bi arkadaşın 15 günlük sultan papağanı yavrusu var annesi fazla beslemiyor,bu yüzden hayvan olması gerektiğinden çok daha yavaş gelişiyor.Gözleri hala kapalı durumda.Önerebileceğin bişey var mı ?

abi elle besleyeceksin yolu yok başka.

nutribird a21 al.

bi de ince şırıngalar var, örnek olarak atıyorum eczaneden alırsın. insülin şırıngası deniyor : https://www.amazon.com.tr/Endüstriyel-Uygulaması-Dozajlama-Şırıngası-Yapılmıştır/dp/B082KL4G7V/

nutribirdin üstünde yazıyor kuş kaç günlükken ne kadar suyla karıştıracağın.

sonra yedireceksin.

dikkat etmen gereken bir şey var : kursağını kontrol edeceksin, bitecek , sindirecek hepsini. ondan sonra yeniden yedireceksin. kursak hep dolu kalırsa orda çürüme falan olabilir gaz olabilri vs.

onun dışında genel olarak kolay bir şey yedirmesi.

benimde son yavruyu anası babası yoluyo diye elimde yedirdim, 1 aylık şimdi. 

direkt normal şırınga ucuna takılan aparatlar var, böyle fil hortumu gibi. onlarla kursağa kadar sokup yediriyolar ama ben o şekil yedirmeye korktum hep. 2 sebebi var : 

1- ısıyı iyi ayarlaman lazımmış orda, çok soğuk çok sıcak olursa sıkıntı oluyormuş

2- bi şekil hava basarsan içeriye kuşa ciddi zarar verebiliyormuş

bu yüzden bu ufak şırıngayla ağzından içeriye salıyorum. zor değil. zaten kuş açken ilk başta kendisi şırınga ucunu emmeye başlıyor, ben yavaş yavaş sıktıkça yiyor 

edit: özelden numaramı atabilirim, arkadaşın whatsappten bana sorabilir direkt.

edit 2 : 1 yavru için 250 gramlık nutribird bitti, ikinci 250 gramı satın aldım, onun çeyreği falan bitti. artık yem yiyor. heralde bu ikincinin yarısına anca gelirim. 300-400 gram falan gerekiyor yani yavruya. 

500 gramlık kutu alırsan daha ucuza gelebilir. ben 250 yeter diye düşündüğümden 250 almıştım

yolbulucu tarafından 06/Oca/25 17:05 tarihinde düzenlenmiştir

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hellaven
    Hellaven's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    Hellaven bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı

abi elle besleyeceksin yolu yok başka.

nutribird a21 al.

bi de ince şırıngalar var, örnek olarak atıyorum eczaneden alırsın. insülin şırıngası deniyor : https://www.amazon.com.tr/Endüstriyel-Uygulaması-Dozajlama-Şırıngası-Yapılmıştır/dp/B082KL4G7V/

nutribirdin üstünde yazıyor kuş kaç günlükken ne kadar suyla karıştıracağın.

sonra yedireceksin.

dikkat etmen gereken bir şey var : kursağını kontrol edeceksin, bitecek , sindirecek hepsini. ondan sonra yeniden yedireceksin. kursak hep dolu kalırsa orda çürüme falan olabilir gaz olabilri vs.

onun dışında genel olarak kolay bir şey yedirmesi.

benimde son yavruyu anası babası yoluyo diye elimde yedirdim, 1 aylık şimdi. 

direkt normal şırınga ucuna takılan aparatlar var, böyle fil hortumu gibi. onlarla kursağa kadar sokup yediriyolar ama ben o şekil yedirmeye korktum hep. 2 sebebi var : 

1- ısıyı iyi ayarlaman lazımmış orda, çok soğuk çok sıcak olursa sıkıntı oluyormuş

2- bi şekil hava basarsan içeriye kuşa ciddi zarar verebiliyormuş

bu yüzden bu ufak şırıngayla ağzından içeriye salıyorum. zor değil. zaten kuş açken ilk başta kendisi şırınga ucunu emmeye başlıyor, ben yavaş yavaş sıktıkça yiyor 

edit: özelden numaramı atabilirim, arkadaşın whatsappten bana sorabilir direkt.

edit 2 : 1 yavru için 250 gramlık nutribird bitti, ikinci 250 gramı satın aldım, onun çeyreği falan bitti. artık yem yiyor. heralde bu ikincinin yarısına anca gelirim. 300-400 gram falan gerekiyor yani yavruya. 

500 gramlık kutu alırsan daha ucuza gelebilir. ben 250 yeter diye düşündüğümden 250 almıştım

numaranı bekliyorum başkan özelden arkadaş konuşmak istiyor

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Arkadaşlar İstanbul içi Show Jumbo veya Jumbo yavru muhabbet kuşu var ise almak isterim. Hagen Vision s01 kafes aldım gaza gelip. Daha önceden Jumbo besliyordum ben. 

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Bu konu darladi ve üzdü bir miktar beni ya korkunc yanlis bilgi var ve habire UP oluyor konu :D

Örn: Forpus papagani sakin mi sakin hayvandir misal amk, yalan yanlis kotulenmis hayvan yaziktir LoL. Ve az oter cokta degisik oter misal (: melodik. Oyle cok ısırma falan evcilleşememe gibi durumlari da yoktur.

Sonra 9 kusur senedir tek ve yalniz olan muhabbeti gorunce de darladim. Bari omrunun sonlarinda hemcins arkadasini alin hayvana VİCDAN YAHU BU ve bu kus türleri hepsi SOSYAL HAYVANLAR ABİ.

Kendi dilini bilenle iki sohbet etsin ölmeden, iki yanyana sirnassin uyusun vucut diliyle uyumlasin. İLLA DİŞİ KUŞ OLMASİ GEREKMİYOR.

Farklı kuş türleri bile aynı dili konuşup tam anlaşamazken bir de yalnız olması ne bileyim? Az merhamet

Biz insanlar 1 hafta disari cikmasak  , dilimizi bilenle konusamasak , net e bile giremesek MİSAL gazimizi almak icin. Bagimliliklar vs.. ler gelistirip deliriyoruz amk. Corona da cildirdi millet örnek olarak

Yaziktir hayvana onca sene yalnız.

LaNCeLoT tarafından 09/Oca/25 00:29 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Bende de uzun zamandır Jumbo model muhabbet var. Aramızda seviyesiz bir ilişki var çok şükür. :) İnsanın omuzundan ve başından eksik durmaz. Başka bir odaya mı gittin hemen uçar gelir omuzunda seninle birlikte gezer.

Kafesi her daim açıktır. Ev onun kafesidir, kafesi de yatağı. Baya konuşur ve sen konuşmazsan kulağının dibine girer benimle konuş dercesine kulağına bıdırbıdırbıdır konuşur. :)

Bir süredir yanına arkadaş düşünüyorum ama hemcinsinden ziyade farklı cins düşünüyordum ve bu Forpus' u konu aracılığı ile araştırınca muhabbetler ile birlike yaşayabileceğini öğrendim.

Ankara' da bu cinsi temin edebileceğim bir arkadaş var mı? Ben mevcut kuşumu para ile almadım sahiplendim. Forpus' a da para vermek istemiyorum.

Para ile can almak bana çok itici geliyor. Temin edebileceğim birisi varsa eğer sahiplenmek ve sağlıklı bir şekilde ömrünü sürdürmek isterim.

BaD_BoYs tarafından 09/Oca/25 09:07 tarihinde düzenlenmiştir

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kjstyle
    kjstyle's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

Bu konu darladi ve üzdü bir miktar beni ya korkunc yanlis bilgi var ve habire UP oluyor konu :D

Örn: Forpus papagani sakin mi sakin hayvandir misal amk, yalan yanlis kotulenmis hayvan yaziktir LoL. Ve az oter cokta degisik oter misal (: melodik. Oyle cok ısırma falan evcilleşememe gibi durumlari da yoktur.

Sonra 9 kusur senedir tek ve yalniz olan muhabbeti gorunce de darladim. Bari omrunun sonlarinda hemcins arkadasini alin hayvana VİCDAN YAHU BU ve bu kus türleri hepsi SOSYAL HAYVANLAR ABİ.

Kendi dilini bilenle iki sohbet etsin ölmeden, iki yanyana sirnassin uyusun vucut diliyle uyumlasin. İLLA DİŞİ KUŞ OLMASİ GEREKMİYOR.

Farklı kuş türleri bile aynı dili konuşup tam anlaşamazken bir de yalnız olması ne bileyim? Az merhamet

Biz insanlar 1 hafta disari cikmasak  , dilimizi bilenle konusamasak , net e bile giremesek MİSAL gazimizi almak icin. Bagimliliklar vs.. ler gelistirip deliriyoruz amk. Corona da cildirdi millet örnek olarak

Yaziktir hayvana onca sene yalnız.

Abi okurken savaş verdim. Nokta nerde , cümle nerede bitiyor , başı sonu neresi ... Türkçede kayboldum resmen.

Bizim hayatımız olmuş fotoşop : )
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

ne biçim başlık atıyonuz yav muhabbet kuşu orospu papağını okuyorum

İmzalamazsam ne olcak?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    BaD_BoYs bunu yazdı

Bende de uzun zamandır Jumbo model muhabbet var. Aramızda seviyesiz bir ilişki var çok şükür. :) İnsanın omuzundan ve başından eksik durmaz. Başka bir odaya mı gittin hemen uçar gelir omuzunda seninle birlikte gezer.

Kafesi her daim açıktır. Ev onun kafesidir, kafesi de yatağı. Baya konuşur ve sen konuşmazsan kulağının dibine girer benimle konuş dercesine kulağına bıdırbıdırbıdır konuşur. :)

Bir süredir yanına arkadaş düşünüyorum ama hemcinsinden ziyade farklı cins düşünüyordum ve bu Forpus' u konu aracılığı ile araştırınca muhabbetler ile birlike yaşayabileceğini öğrendim.

Ankara' da bu cinsi temin edebileceğim bir arkadaş var mı? Ben mevcut kuşumu para ile almadım sahiplendim. Forpus' a da para vermek istemiyorum.

Para ile can almak bana çok itici geliyor. Temin edebileceğim birisi varsa eğer sahiplenmek ve sağlıklı bir şekilde ömrünü sürdürmek isterim.

Kankim yalniz ve mecbur kalmis hemen hemen her tur birbiriyle ayni ortamda gecinebiliyor zaten.

Gecinemiyorsa da belli taktikler var zamanla sabırla salmada / uçmada , kişisel sahiplendikleri territory dışında adım adım arkadas olmalarini sağlama gibi gibi kafes icinde değil.

Sadece Lovebird denen tur zaman zaman karakteri de yavsak bir kuşsa saldirgan olabiliyor. Dişiyse de ne yapacağı net kestirilemiyor.

Bir diger detay genel olarak tum kuşlarin Dişi si sevimsiz ve problematik.

Hastaliga yatkinlar, huysuzluga ve kisisel alanini paylasmaya yatkin değiller. Dişiliğin getirdiği hormonlardan vs.. den deniliyor da ben sanmiyorum.

Geleceğim nokta şu, Forpus ya da herhangi bir ortaboy papağan ile muhabbet kavgasız geçinebiliyor diye bu demek degil ki aynı dili konuşup aynı eylemlerden keyif alacaklar. Yani kavgasızlık bir tam uyum ya da tam sosyalleşme manasına gelmiyor. Mecburi oyun arkadaşlığı gibi bir şey ortaya çıkan. 

Kendi türü bir yoldaş tüm kuşlar için elzem ve doğru olan.

Ha ben tek bakacağım bana alışsın diyebilirsin bu tip fetişlerin de olabilir,  bak abi 4 sene bak 5 sene bak azami. Sonrası için bir merhamet bir empati boyutunda düşünülmeli konu. En nihayetinde can ve sosyal canlı bunlar.

Yani sen forpus u bir çift al onlarla da öyle ilgilen, muhabbetine de 1 yoldaş al (:.  İlla dişi - erkek olması da gerekmiyor çift tanımımın.

LaNCeLoT tarafından 09/Oca/25 09:55 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    duburdovucu
    duburdovucu's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı

ne biçim başlık atıyonuz yav muhabbet kuşu orospu papağını okuyorum

orospu kuslar aranıyor

ama dil göte parmak atılır. analdır oraldır bunlar moraldır.
Toplam Hit: 3895 Toplam Mesaj: 48
muhabbet muhabbet kusu