Muhabbet Kusu Or Forpus Papağanı
-
LaNCeLoT bunu yazdı
Bu konu darladi ve üzdü bir miktar beni ya korkunc yanlis bilgi var ve habire UP oluyor konu :D
Örn: Forpus papagani sakin mi sakin hayvandir misal amk, yalan yanlis kotulenmis hayvan yaziktir LoL. Ve az oter cokta degisik oter misal (: melodik. Oyle cok ısırma falan evcilleşememe gibi durumlari da yoktur.
Sonra 9 kusur senedir tek ve yalniz olan muhabbeti gorunce de darladim. Bari omrunun sonlarinda hemcins arkadasini alin hayvana VİCDAN YAHU BU ve bu kus türleri hepsi SOSYAL HAYVANLAR ABİ.
Kendi dilini bilenle iki sohbet etsin ölmeden, iki yanyana sirnassin uyusun vucut diliyle uyumlasin. İLLA DİŞİ KUŞ OLMASİ GEREKMİYOR.
Farklı kuş türleri bile aynı dili konuşup tam anlaşamazken bir de yalnız olması ne bileyim? Az merhamet
Biz insanlar 1 hafta disari cikmasak , dilimizi bilenle konusamasak , net e bile giremesek MİSAL gazimizi almak icin. Bagimliliklar vs.. ler gelistirip deliriyoruz amk. Corona da cildirdi millet örnek olarak
Yaziktir hayvana onca sene yalnız.
İlk senesi 3 farklı dişi getirdim dişiler bunu dövünce bidahada yana kuş koymadım o evimizin hayvanı değil biz onun insanlarıyız tatile giderken yanımızda bizimle gelir kimseye emanet etmeyiz. Kafesin kapısı hep açıktır asla kapanmaz. Zevk için hayvan beslenmesine karşıyım ölmiyeceğini bilsem çoktan salardım
-
çekilin ben doktorum :)
papağan tecrübe etmedim. ama istemiyor degilim anca dev gibi kus. minnacik kafeste birakmak vicdansizlik gibi geldigi ve imkanim olmadigi icin almiyorum.
üstelik gagasi iri bir isirirsa koparir.. birazda korkuyorum diyelim :)
kanaryalar da evet güzel öter ancak ötenini almak cok pahali . çünkü aylarca uğrasip öyle öttürüyorlar. bazilari cidden harika. bazilarida bir basladimmi susmuyor ama kanaryaya bakmak zor.
cok ürkek barin bir hayvan . insan sevmek istiyor sevemiyor yemini bile degistirirken korkudan saga sola carpinca insan kendini canavar gibi hissediyor.
sadece yavrusu oldugunda kacmiyor annelik duygusu ama cok korkuyor.
muhabbet kuşlari favorim. yavru erkek alacaksin. ve hergun eline al, omuzuna alistir. oyna sev yedir icir. bir sure sonra kavga bile ediyorsun :) kovuyorsun gelip isiriyor. ekmegini tırtılıyor. kalemini çalıyor.
alistirirsan yemsiz bile yasar .bizimki resmen ev yemegi ile yasiyordu .
-
Liquid bunu yazdı
ne biçim başlık atıyonuz yav muhabbet kuşu orospu papağını okuyorum
konuyu ciddilikle okudum taaaaaaaki bu yorumu görene kadar kahkaha attım vallaha yaa :D
-
Yav bende yavru sincap arıyorum.
Yokmu bir babayiğit bu konuda yardımcı olacak..
Google nin içinden geçtim sonuca ulaşamadım.
-
HoLyCat bunu yazdı
Baharda sapanca dağlarına git yakalarsın hacım
-
HoLyCat bunu yazdı
bazi hayvanlarin evde beslenmesi yasak. belki ondan bulamiyorsun. sonucta gorevi agac yetismesini saglsmsk.
sincabi kafese tikmak bilemiyorum. cok hareketli bir hayvan.
-
forpus_ankara bu arakadaş sordum bin ₺' den başlıyor dedi.