Muhasebesel Çözümler.
-
Merhabalar.
Çok egzantirik bi baslık oldu ama sanırım bu en uygunu.
Smm'da calısıyorum , bi müsterimiz var günlük minumum 30 bin Tl'lik ve yaklasık 500 tane fatura kesiyor.
Daha fazla olduguda oluyor tabiki. Bu faturaları işlerken iflahımız sikiliyor , benim belim büküldü diğer arkadaslarıda
görmeniz lazım , program olarak zirve kullanıyoruz , acaba bunları daha kolay işlemenin bi yolu varmıdır ?
Yardımcı olursanız sevinir, duacınız oluruz. -
Hocam sen o kadar faturanın ıcınde bır de burada forum da vakıt gecırmeye zaman ayırıyorsan bence senın programa falan ıhtıyacın yok :D
Perormans ıyı , verımden düşme bence :D
Tabıkı bu bır şaka ... Harbiden zor olmalı bende muhasebe deyım gunluk 50 ırsalıye haftada bır aynı fırmalara 50 fatura ay sonunda da 70 cıvarı fatura kaesıyorum :D
Senınkının yanında deve de kulak sanırım :) -
suhatuna bunu yazdı:
-----------------------------Hocam sen o kadar faturanın ıcınde bır de burada forum da vakıt gecırmeye zaman ayırıyorsan bence senın programa falan ıhtıyacın yok :D
Perormans ıyı , verımden düşme bence :D
Tabıkı bu bır şaka ... Harbiden zor olmalı bende muhasebe deyım gunluk 50 ırsalıye haftada bır aynı fırmalara 50 fatura ay sonunda da 70 cıvarı fatura kaesıyorum :D
Senınkının yanında deve de kulak sanırım :)
-----------------------------
Devede kulak bile değil, ben gece rüyamda rakamlar sayılar görüyorum. -
1.Çözüm; faturaları ayın başında alıp 24üne kadar rahat rahat bitirmek. ( Ortalama 20 günde 1 kişi günde 8-9 saat çalışsa biter muhtemelen. )
2.Çözüm; Kdv beyannamelerinde faturalara değil, miktarlara bakılır. 500x30 Faturayı önüne al kdvlerini topla tek fiş olarak gir. Kdv beyannamesini verirken bi sorun olmaz. İncelemeye v.s gittiğindede faturaları işlersin. Yada boş vaktinde işlersin o 500x30 faturayı. Tabi işiniz nasıl işliyor bilmiyorum ama çok zorda kalırsan mecbur böyle yapıcaksın.
Bazen ayın 24ü akşamı fatura getirenler olurdu, ben mecburen böyle yapardım.
Ayrıca adam muhasebe ücreti olarak ne kadar veriyor ? 1500 den aşşağı veriyorsa verin defterini gitsin, çektiğiniz sıkıntıya değmez. Bu kadar faturayı işlemek için 1 eleman tutsanız her gün o faturaları işlese sizin masrafınız zaten 1000 tl gider bi eleman için.
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------1.Çözüm; faturaları ayın başında alıp 24üne kadar rahat rahat bitirmek. ( Ortalama 20 günde 1 kişi günde 8-9 saat çalışsa biter muhtemelen. )
2.Çözüm; Kdv beyannamelerinde faturalara değil, miktarlara bakılır. 500x30 Faturayı önüne al kdvlerini topla tek fiş olarak gir. Kdv beyannamesini verirken bi sorun olmaz. İncelemeye v.s gittiğindede faturaları işlersin. Yada boş vaktinde işlersin o 500x30 faturayı. Tabi işiniz nasıl işliyor bilmiyorum ama çok zorda kalırsan mecbur böyle yapıcaksın.
Ayrıca adam muhasebe ücreti olarak ne kadar veriyor ? 1500 den aşşağı veriyorsa verin defterini gitsin, çektiğiniz sıkıntıya değmez. Bu kadar faturayı işlemek için 1 eleman tutsanız her gün o faturaları işlese sizin masrafınız zaten 1000 tl gider bi eleman için.
hocam adam sebze-meyve komisyoncu aldıgı armuttan sattıgı elmaya kadar yazıyoruz.
Rüyalarımda ucan elmalar ve armutlarla birlikte hızla akan sayılar görüyorum allah belamı versin psikolojim bozuldu.
sırtım kamburlastı amk :| -
Zirve çok sikik sonik bir programdır. Luca kraldır, candır. Zirvede tek tek işlediklerini Luca'da paket yapabiliyorduk... Sana tavsiyem tüyü nereye dikeceğini düşün ama pratik açısından kendini geliştirmiş olursun
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Zirve çok sikik sonik bir programdır. Luca kraldır, candır. Zirvede tek tek işlediklerini Luca'da paket yapabiliyorduk... Sana tavsiyem tüyü nereye dikeceğini düşün ama pratik açısından kendini geliştirmiş olursun
Bende seni bekliyodum ,
Pratik ihtiyacım var yeni basladık ama bu bizi sikiyor , yani durduramıyoruz öyle böyle değil cok sikiyor.. -
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------1.Çözüm; faturaları ayın başında alıp 24üne kadar rahat rahat bitirmek. ( Ortalama 20 günde 1 kişi günde 8-9 saat çalışsa biter muhtemelen. )
-----------------------------Faturayı önüne alıp tek fiş olarak girerse şöyle bir problemler olabilir.
Mahsup fişine girmesi gereken faturalar olabilir. 6 bin TL ve üzeri rakamları banka aracılığı ile ödeyeceğimiz için birarz sıkıntı yaratacaktır bu durum. Aslında birazdan fazla sorun yaratır. Ayrıca bir firmadan alış veyahut satış aylık 5bin TL üzeri işlemi olduğu taktirde BA ve BS forumuyla devlete bildirmek zorundayız. Toplu girdiğimiz zaman malesef bununla ayrıca uğraşmak zorunda kalır işleri daha da uzar.
@Smirnoff
Birkaç yıl önce daha önce kullanmış olduğumuz GMSS2'nin yeni versiyonu GMS.Net e geçiş yaptık. Zirve hiç kullanmadım. 500 faturanın işlenmesi malesef zor. Bizde de buna benzer birkaç firma mevcut. Yapabilecek birşey yok.
-
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Faturayı önüne alıp tek fiş olarak girerse şöyle bir problemler olabilir.
Mahsup fişine girmesi gereken faturalar olabilir. 6 bin TL ve üzeri rakamları banka aracılığı ile ödeyeceğimiz için birarz sıkıntı yaratacaktır bu durum. Aslında birazdan fazla sorun yaratır. Ayrıca bir firmadan alış veyahut satış aylık 5bin TL üzeri işlemi olduğu taktirde BA ve BS forumuyla devlete bildirmek zorundayız. Toplu girdiğimiz zaman malesef bununla ayrıca uğraşmak zorunda kalır işleri daha da uzar.
@Smirnoff
Birkaç yıl önce daha önce kullanmış olduğumuz GMSS2'nin yeni versiyonu GMS.Net e geçiş yaptık. Zirve hiç kullanmadım. 500 faturanın işlenmesi malesef zor. Bizde de buna benzer birkaç firma mevcut. Yapabilecek birşey yok.
-----------------------------Bu tür firmalar genelde bilindik firmalara satış yaparlar, o firmalarıda ayırıp, faturasını sayıcak, fatura miktarlarını toplayacak ba-bsye yapıştırıcak oldu bitti işte.
Bu arada işi zor arkadaşın alt hesaplar şeklinde giriyorsa.
Aylık ne kadar alıyorsunuz bunun muhasebesine merak ettim?
Ayrıca Zirve Müşavir yeni paket yüklenildiği takdirde işi maximum seviyede kolaylaştıran piyasadaki en iyi muhasebe programı.
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Bu tür firmalar genelde bilindik firmalara satış yaparlar, o firmalarıda ayırıp, faturasını sayıcak, fatura miktarlarını toplayacak ba-bsye yapıştırıcak oldu bitti işte.
Ayrıca Zirve Müşavir yeni paket yüklenildiği takdirde işi maximum seviyede kolaylaştıran piyasadaki en iyi muhasebe programı.
-----------------------------Bilindik firmalar diye bunları kestirip atamazsın. 3 gün sonra incelemeye girdiğinde devlet götünden kan alır adamın. Bir beyannamenin düzeltmesi 1000 tl civarında. Kimse o riske girmiyor artık.
-
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Bilindik firmalar diye bunları kestirip atamazsın. 3 gün sonra incelemeye girdiğinde devlet götünden kan alır adamın. Bir beyannamenin düzeltmesi 1000 tl civarında. Kimse o riske girmiyor artık.
-----------------------------Kestirip atma söz konusumu burda?
Hangi firmalara kestiyse tek tek firmaları ayırıcaksın fatura adedini ve miktarı yazıcaksın ba-bsye.Ne gibi bi yanlış yapılabilir merak ettim?