Muhasebesel Çözümler.
-
logo tiger akar... olmadı go kullanın.
-
zirve nin forum sitesinden sorup öğren ,
http://www.zirveyazilim.net/forum/viewtopic.php?t=549
belki burada yardımcı olurlar , sonuçta ne kadar hızlı giril yapıldığı muhasebe büroları için önemli , onun reklamını yapıyorlar program satışı için
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Kestirip atma söz konusumu burda?
Hangi firmalara kestiyse tek tek firmaları ayırıcaksın fatura adedini ve miktarı yazıcaksın ba-bsye.Ne gibi bi yanlış yapılabilir merak ettim?
-----------------------------O tarz bir riski almak istiyorsan sen yapabilirsin.
Ama bunu doğru birşeymiş gibi savunmanın bir mantığı yok.
Tek tek işleyip başını belaya sokmamak en iyisi. Karşı tarafın yalan veyahut yanlış beyan vererebileceğini de düşünmek lazım.
Sen bu tarz yapıyorsan benim için sorun yok. Ben işimi gerektiği gibi yapıyorum.
-
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------O tarz bir riski almak istiyorsan sen yapabilirsin.
Ama bunu doğru birşeymiş gibi savunmanın bir mantığı yok.
Tek tek işleyip başını belaya sokmamak en iyisi. Karşı tarafın yalan veyahut yanlış beyan vererebileceğini de düşünmek lazım.
Sen bu tarz yapıyorsan benim için sorun yok. Ben işimi gerektiği gibi yapıyorum.
-----------------------------Adam burada tek tek işlememek için bi çözüm yolu istemiş, senin çözüm yolun hala tek tek işlemesi.
Karşı tarafın yanlış beyan vermesi suçluluk durumunda bizi değil onları bağlar. Elimizdeki faturadaki rakamlara göre ba-bsleri versin diyoruz kafasına göre atsın demiyoruz, sen hala yanlış olur diyosun. Neyse.
-
bu faturaları kesen firma kendi içinde ön muhasebe tutup bu faturaları kendi bünyesinde işliyormu?
kendimden örnek vereyim: bizimde bir firmamız var böyle fazla fatura kesen. ama kendi bünyesinde netsis ile ön muhasebe tutuyor. bende ay başlarında onlardan excel formatında dökümünü alıp büroda kullanmış olduğumuz luca programının fatura aktarma bölümüyle 2 saatte işleyebiliyorum koca 1 ayın alış ve satış faturalarını hemde carileriyle birlikte. zirvede güzel programdır ve kesinlikle fatura aktarım bölümüde vardır. eğer firmada bu faturalar işleniyorsa bu yolu kullanabilirsin.
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Adam burada tek tek işlememek için bi çözüm yolu istemiş, senin çözüm yolun hala tek tek işlemesi.
Karşı tarafın yanlış beyan vermesi suçluluk durumunda bizi değil onları bağlar. Elimizdeki faturadaki rakamlara göre ba-bsleri versin diyoruz kafasına göre atsın demiyoruz, sen hala yanlış olur diyosun. Neyse.
-----------------------------Arkadaşım bu işin bir çözümü olmadığını belirtiyorum. Toplu toplu girmek bir risk. Bu riskin sadece BA ve BS olanını söyledim. Yani örnek verdim.
Muhasebecilik sıradan bir meslek değil. Eğer bu mesleği yaptıysan bunu pekala bilmen gerekiyor. 25 yaşındayım 12 yaşımdan beri bu mesleğin içindeyim. Belge almak için debelenip duruyorum. Ben konuyu açan arkadaşın yanlış yönlendirilmesine karşıyım. Ayrıca konuyu çok fazla saptırdığmızın da farkındasındır umarım.
Günde 300 - 500 adet fatura kesen bir firmanın belli başlı kalemlerin takibini yapacağını da düşünmen gerek. Elimde arkadaşın iş tanımına uyan bir firma var. Aylık cirosu 30 milyon TL. Stokları takip etmek zorundayım vs vs. Ayda ortalama 1000 - 1500 arası fatura kesiyor. Bunun yarısı kadar da alışı var. Bende istiyorum kestirme bir yolunun olmasını ama işimi dört dörtlük yapacağım diyorsan tek tek gireceksin.
Daha fazla uzatmaya gerek görmüyorum. Ben olayın uygun tarafından yaklaşıyorum.
-
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşım bu işin bir çözümü olmadığını belirtiyorum. Toplu toplu girmek bir risk. Bu riskin sadece BA ve BS olanını söyledim. Yani örnek verdim.
Muhasebecilik sıradan bir meslek değil. Eğer bu mesleği yaptıysan bunu pekala bilmen gerekiyor. 25 yaşındayım 12 yaşımdan beri bu mesleğin içindeyim. Belge almak için debelenip duruyorum. Ben konuyu açan arkadaşın yanlış yönlendirilmesine karşıyım. Ayrıca konuyu çok fazla saptırdığmızın da farkındasındır umarım.
Günde 300 - 500 adet fatura kesen bir firmanın belli başlı kalemlerin takibini yapacağını da düşünmen gerek. Elimde arkadaşın iş tanımına uyan bir firma var. Aylık cirosu 30 milyon TL. Stokları takip etmek zorundayım vs vs. Ayda ortalama 1000 - 1500 arası fatura kesiyor. Bunun yarısı kadar da alışı var. Bende istiyorum kestirme bir yolunun olmasını ama işimi dört dörtlük yapacağım diyorsan tek tek gireceksin.
Daha fazla uzatmaya gerek görmüyorum. Ben olayın uygun tarafından yaklaşıyorum.
-----------------------------ve daha sonra tek tek girdiğin o faturaların çıktısını alıp bir daha tek tek kontrol ediyorsun listeden :) yani evet dediğin gibi muhasebe yavaş ve ağır işler, sonuçlarının ağır olması yüzünden :)
-
cezalar artık cok yüksek. ba bs lerden mük.155 i çaktımı ay başına firmayada anlatamazsın bunun sebebini. mecburan muhasebecinin ödemesi gerekicek. mesleki sigortada yoksa yandı gülüm keten helva.
-
Olay şu; adam 10.000 tl muhasebe ücreti versin stokları,carileri v.s hepsini tutayım.
Arkadaş ne kadar aldıklarının cevabını vermedi ama 10.000 tl verecek değil adam.
Emeğinizin karşılığını tam aldığınızdan emin olun yani, alamıyorsanız firma ile görüşün böyle yapıcam diye.
O yüzden benim dediğim yöntem şu an en kolay yöntem arkadaş için. Size görede riskli. Bana göre değil çünkü daha önce ayın 24ü akşamı faturaları getiren kazmalara çok yaptık böyle hiç bi sorun olmadı. Risk yok bana göre yani.
Neyse arkadaş artık bi çaresini bulacak.
@bugrahan54'ün dediği excel yöntemini daha önce duymuştum ama tam bi bilgim yok arkadaş onu kafasına yatarsa deneyebilir mesela.
-
Eta Sql For Windows. Tavsiye edebileceğim tek program budur