Muhasebesel Çözümler.
-
Öncelikle muhasebesini tuttugumuz kişi sebze-meyve komisyoncusu , toplu giriş yapın diyorsunuzda benim adamın aldıgı
elmanın , armutun kilosuna kadar girme zorunlulugum var , tek tek..
Muhasebe ücreti hakkındada konusmaya gerek yok 10 bin olsa ne 20 bin olsa ne konu bu değil ki.
-----
Calıstıgımız kişi malesef ön muhasebe tutmuyor zirveyi kurcaladım biraz ,
lucadaki gibi fatura aktarma olayı yok. -
1 adama program kullandıracaksın ( sizinkine uyumlu ) faturayı programdan kesecek ve flash veya internetten kendinize aktaracaksınız
2 elde kesiyorsa excelde basit bir form hazırla excelde kessin atıyorum sayfa 1 de fatura kessin 2 de de kesilen faturayı listelesin
liste olarak girmen daha kolay olur
fatura no firma malın cinsi matrah kdv toplam vs vs
1-05368 a.firması garpuz 46 tl 4 tl 50,00 tl
2-05369 b.firması soğan 46 tl 4 tl 50,00 tl
3-
gibi....
3 bunların hiçbirini uygulayamazsan tek tek girmek dışında bi çözüm düşünemedim
-
programa girdiğin yevmiye defterini oluşturmak için dir. yevmiye defteri günlük defter olup, bir günde yapılan işlemlerin kaydedildiği defterdir. bir günde yapılan aynı türden işleri birleştirip kaydedebilirsin. örn. armut, bir faturada 100 armut, ikincide 200 elma mıı almış, hesap kaydı yaparken toplarsın ve
-------------------------------------
153 ticari mallar 01 - armut 100
153 ticari mallar 02 - elma 200
191 ind kdv 54
kasa: 354
bunu programda yapamıyorum, elden mi yapacağım dersen. eğer mükellefiniz hiç pc kullanmayı bilmiyorsa yap excelden bir liste günlük adam doldursun şunu aldım bunu aldım, ekine de faturaları zımbalasın size öyle versin. bu kadar da ticaret kafası vardır bu işleri yaptığına göre.
bence yanlış sistem yapıyorsunuz. sizin smmm nin çözüm bulması gerekirdi. düşünsene bir süpermarkette iğneden, ipliğe tüm bütün fişlerin buşekil kayıtlandığını on muhasebeci çalıştırmaları gerekirdi.
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------programa girdiğin yevmiye defterini oluşturmak için dir. yevmiye defteri günlük defter olup, bir günde yapılan işlemlerin kaydedildiği defterdir. bir günde yapılan aynı türden işleri birleştirip kaydedebilirsin. örn. armut, bir faturada 100 armut, ikincide 200 elma mıı almış, hesap kaydı yaparken toplarsın ve
153 ticari mallar 01 - armut 100
153 ticari mallar 02 - elma 200
191 ind kdv 54
kasa: 354
bunu programda yapamıyorum, elden mi yapacağım dersen. eğer mükellefiniz hiç pc kullanmayı bilmiyorsa yap excelden bir liste günlük adam doldursun şunu aldım bunu aldım, ekine de faturaları zımbalasın size öyle versin. bu kadar da ticaret kafası vardır bu işleri yaptığına göre.
bence yanlış sistem yapıyorsunuz. sizin smmm nin çözüm bulması gerekirdi. düşünsene bir süpermarkette iğneden, ipliğe tüm bütün fişlerin buşekil kayıtlandığını on muhasebeci çalıştırmaları gerekirdi.
-----------------------------İşi bilmiyolar hacı , bi çözüm üretmeye çalışanda yok , napacaz napacaz diyip duruyolar ben olmasam kimsenin sikinde değil.
Edit :
Hocam adamın sadece sattıgı ürünlerin takibini yapıyoruz dediğin gibi sistemlede zor.