Multi-Boyutsal Yaratiklar (Rods)
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------
Bu rod'ları ilk duyduğumda ben de çok şaşırmıştım, vay be açıklanamamış falan demiştim. İyi bir internet araştırmasından sonra olayın optik yanılsama olduğunu anlıyorsunuz. (Kameranın önünden geçen böcükler fln) Wiki'de açıklamalar var, referanslara da bakabilirsiniz oradan http://en.wikipedia.org/wiki/Rod_%28cryptozoology_and_ufology%29
-----------------------------dostum adamlar Slow-motion kamerasiyla cekim yapiyolar. saniyede 200, 500 frame yakalayan kameralardan. iyice izle sonra yorum yap. slowmotion kamerada nasil birden ortaya ci,ktigini ve nasil kayboldugunu izle. ve adamin oradaki cukura atlarken kameranin uzaklik deresesini ve acisini go onunde bulundur
o hizla kamera onunde gecebilmesi icin kameranin lensinin dibinden gecmesi gerek. gordugun uzere kamerayla gecen sey arasinda birmesafe var. bukadar hizli ucabilen bir bocek turu goster bana ;)
-
3-4 yıl önce moralim bozuktu ananemlerin balkona çıkmıştım sağa sola bakıyodum saat akşam 9 gibiydi önümden renkli bişi geçti yıldız gibin taş gibi bi dalgane olduğunu halen çözemedim :(
-
Hocam gönderdiğin belgeselin tamamın izlesen orda da böcük olduğunu söylüyorlar. 1000 FPS'lik kamera ile çekiyorlar bir de normal kamerayla cekiyorlar. Normal kamerada rod olarak görünen şey, 1000'lik kamerada uçan bir böcük olarak çıkıyor.
Böcek kameraya ne kadar yakınsa, o kadar hızlı uçmuş gibi görünüyor.
-
MaviEkran bunu yazdı:
Hocam gönderdiğin belgeselin tamamın izlesen orda da böcük olduğunu söylüyorlar. 1000 FPS'lik kamera ile çekiyorlar bir de normal kamerayla cekiyorlar. Normal kamerada rod olarak görünen şey, 1000'lik kamerada uçan bir böcük olarak çıkıyor.
Böcek kameraya ne kadar yakınsa, o kadar hızlı uçmuş gibi görünüyor.
-----------------------------hocam kamerayla bocek arasindaki mesafeye gore bocek sesten 10 kat hizli ucmasigerek oyle bir goruntu cikmasi icin. belgeslde olasiliklari soluyo ve goruntuleri onune getiriyo. orada yorum yapan birsuru adam var. sen sadece 1ininkini alirsan olmaz.
-
On August 8-9 2005, China Central Television (CCTV) aired a two-part documentary about flying rods in China. It reported the events from May to June of the same year at Tonghua Zhenguo Pharmaceutical Company in Tonghua City, Jilin Province, which debunked the flying rods.[2]Surveillance cameras in the facility's compound captured video footage of flying rods identical to those shown in Jose Escamilla's video. Getting no satisfactory answer to the phenomenon, curious scientists at the facility decided that they would try to solve the mystery by attempting to catch these airborne creatures. Huge nets were set up and the same surveillance cameras then captured images of rods flying into the trap. When the nets were inspected, the "rods" were no more than regular moths and other ordinary flying insects. Subsequent investigations proved that the appearance of flying rods on video was an optical illusion created by the slower recording speed of the camera. This represents empirical evidence which shows that the "rods" themselves can be captured, and that they are indeed ordinary insects. This documentary also addressed claims that rods were capable of flying at speeds impossible for insects, showing that video cameras cannot be used to accurately measure speed if the distance from the lens to the moving object cannot be determined (wikipedia)
böcekmiş hakkaten hocam söylediklerine göre
-
wikipedia :D illuminati olarak arat hocam wikkide ne yazacak baklim :D
-
hocam peki bu yaratıkların zararı ya da yararı falan araştırılmışmı bilinen birşey varmı ?
-
http://kspark.kaist.ac.kr/Rod/mod1.mov
bu hayvanat böyle hareketle nasıl o kadar hız yapıyor ki. bide nasıl yavaşlıcak :D paso havada son süratmi geziyor.
ilginç. bunu örnek alıp bi model yapsınlar bakalım o hızda uçan birşey olabilirmi
-
Is It Real? belgesellerinde göstermişlerdi bunu bir bölümde. Adamlar çıktı mal mal yıllarca bunları araştırmışlar yok boyutlar arası canlılar, minik uzay araçları, ruhani varlıklar falan diye uçtular da uçtular yorum yaparken, belgeselin sonunda çıka çıka böcük çıktı bu ROD denen arkadaşlar :D
Michael Schermer - İnsanlar Neden Saçma Şeylere İnanır (Şiddetle tavsiye ederim)
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
wikipedia :D illuminati olarak arat hocam wikkide ne yazacak baklim :D
-----------------------------ordaki resimi incele bak hocam böceklerle yapılan deneyden bi foto var, bildiğin rod sanılan görüntüleri yakalamış adamlar