Müritler Böyle Bi Sorunla Karşılaşan Var Mı ? Lütfen Yardım
-
dün akşam bilgisayarı kullandım ve kapattım sonra tekrar açmak istedim açılmadı.daha doğrusu bilgisayar açılıyor şu ilk bilgilendirme ekranı çıkıyor sonra cd rom dan ufak bi ses geliyo bilgisayar reset atıyordu.tekrar denedim aynı sorunla karşılaştım.sabah tekrar açtım aynı sorun ben de windows cd sini taktım fakat o kadar erken resetliyor ki cd yi bile okuyamıyor.sonra cd takılyken açtım bilgisayarı hemen F8 e bastım neyse cd yi okutup windows u onar yaptırdım bilgisayar açıldı eski haline döndü bi süre sonra tekrar reset attım yine aynı sorun
sizce problem ne format atsam çözülür mü ? bir de ilk ekranda CMOS setting wrog yazıyor sorunluyken yardımlarınızı bekliyorum haa bu arda msblast taramasında da bişey çıkmadı
-
bios ayarlarını defuolt yap öyle dene
-
denedim dostum onu hem biostan hem de olmayınca pili çıkardım denedim sonuç negatif :(
-
aynı sorunu bende yaşıyorum ekran acılmadan reset atıyor kendi kendine 15-20 sefer yapıp sonra acılıyor
bazende sorunsuz bi şekilde acılıyor
-
1) Ram derim baska bisey demem
2) Anakartin kondostorleri sismistir yanmaya yakindir baska bisey demem
3) Islemcinin fani donmuyordur yada sogutucunun ustunde toz tabaka yapmistir isindigi icin cakar reseti baska bisey demem
4) XP ile alakali degil.. Direk donanimsal baska bisey demem
5) baska bisey demem
-
karakutu helal olsun BAŞKA BİŞEY DEMEM :D:D:D:D
-
hocam aynı sorunla bende karşılaştım bilgisayarın içini temizliyordum malum çok tozlanıyor neyse temizlik bitti topladım biligisayarı aynı dediğin gibi resetliyordu parçaları tekrar çıkartıp düzgünce taktım bendeki problem ekran kartının yuvasına tam takılmamasıymış tam olarak yerleştirince düzeldi donanımların doğru takıldıpından emin ol derim BAŞKA BİŞEY DEMEM
-
tahta kardeş benim windows u onarınca çalışıyor ama öyle olsa onarma yapınca da aynı hatayı verirdi değilm ? ayrıca söktüm tüm parçaları tekrar taktım ama söylediğim gibi onarma yapınca çalışıyo kapatınca başlıyo çalışmamaya
-
diener bunu yazdı:
-----------------------------
tahta kardeş benim windows u onarınca çalışıyor ama öyle olsa onarma yapınca da aynı hatayı verirdi değilm ? ayrıca söktüm tüm parçaları tekrar taktım ama söylediğim gibi onarma yapınca çalışıyo kapatınca başlıyo çalışmamaya
-----------------------------hocam ben de açılmıyordu fişi çekip bi süre bekledikten sonra tekrar takıyordum açlılıyordu biraz bekleyip resetliyordu dediğim gibi ben ekrankartını çokartmıştım yerine takatken tam oturmamış sonra çıkarıp tekrar tektım çalışmıştı ama herkeste aynı sorun olmaz tabi senin ki başka bir sorun olabilir
-
tahta bunu yazdı:
-----------------------------diener bunu yazdı:
-----------------------------hocam ben de açılmıyordu fişi çekip bi süre bekledikten sonra tekrar takıyordum açlılıyordu biraz bekleyip resetliyordu dediğim gibi ben ekrankartını çokartmıştım yerine takatken tam oturmamış sonra çıkarıp tekrar tektım çalışmıştı ama herkeste aynı sorun olmaz tabi senin ki başka bir sorun olabilir
-----------------------------eyvallah dostum bakalım benimkisi sanırım ısıdan en azından herkes öyle söylüyo bi cpu nun silikonunu kontrol edeyim :)
diener bunu yazdı:
-
Dostum sorun buyuk bir olasilikla hdd den olabilir bazen bozuk tabakaya geliyor baslik ve hdd yi yeniden baslatiyor. windows`a format isi cozmez tum hdd alanlarini kati formatla duzeltmen gerekiyor. yani c,d kac tane alan varsa, hdd yi tum silip yeniden alanlara ayirmali ve daha sonra format atmalisin.
duzelmez ise hdd den olabilir, ramlar oturmamis, islemci daha onceden sokulmus ise iyi oturmamis, dvd-rom ses kablosu veya bilgi kablosu(ata,sata neyse) duzgun takilmamis olabilir. guc kaynagi yetersiz olabilir.