Müslüman Müslümanın Kardeşidir.
-
Bunu hala öğrenmiş değiliz,1500 sene olmak üzere bunu hala öğrenmiş değiliz.Demekki müslümanlıktan nasibimiz tam değil tam olmuş olsaydı kimse müslüman kardeşine zulm etmezdi.Bunu hala anlıyamıyorum neden böyle.Neden insanların elinden tutmak yerine umarsamıyoruz,elinden tutmuyoruz.burda bi soru daha geliyor aklıma Allahtan mı korkmuyoruz.....
-
Güzel tespitler ... yapacak çok fazla şey var...ve yaptığımız fazla şey yok...
-
Müslüman Müslümanın kardeşidir.Bu söz eskide kaldı ben arkamı dönünce ben yere düşünce hangi müslüman elimden tutup beni kaldırıyo illet vekilleri 15 milyar maaş alınca..Açlıktan ağzı kokan müslüman neden aklına gelmiyo...Ben biyere gidince evi bırakıyorum müslüman kardeşim dediğim gelip soyuyo:)
Ama ne olursa olsun müslüman olan müslümanın kardeşidir... -
gerçek müslümanlar birbirlerinin kardeşidir
hangimiz hakkıyla dinimize hizmet ediyoruz?
ezel :D
sen yenisin galiba :D -
abü ameLe doru dior ;)
gercek müsLüman içn gecerLi o... lafta müsLüman cok biliosunuz..
herkes kndinden pay biçsin ; hangimz 5 vakt namzı hiiç bırakmadan sürekli kıılıoz ? hangimz agzımdan haram lokma geciceene ölsem daa ii dercesine dkkat edior.. -
İşte Allahtan korkmayanlar var ve onlara müslüman diyemeyiz. Hele kardeş hiç diyemeyiz.
-
evet yeniyim ve burada ki konular ilgimi çekti ve herkesin yapabileceği bişeyler olduğuna inanan biriyim yeterki isteyelim .insan kendinden başlamalı bence sorguya ben yapıyormuyum....
-
Olaya devlet bazında bakarsak eğer,arkamdan kuyumu kazan, düşmanımı besleyen,üstüme salan varsın müslüman olsun, kardeşim olmasın.
-
bir an aklıma arapların ingilizlerle birleşip bizi rkadan vurduu Yemen olayı geldi...
-
Olaya bu açıdan yaklaştığın zaman şunuda düşün Talas savaşında araplar çinlileri yendi ve Orta asya çin istilasından kurtuldu. Yane devletler arası ilişkilerde ne olur ne biter bunu bilemezsin.Ve de 1. dünya savaşında Osmanlıyı arkadan vuran bütün araplar değildi. Kabe ve cevresinin yönetimini ele gecirmek isteyen Vehhabi inanışına göre yaşayan( bu inanış mezhepler arasına girmez.) bedevi topluluğunun işiydi. Adamlara ne versen tav olan medeni (yerleşik yaşayan) olamamış insanlar:D Eğer gerçek manada müslümansan önceliğin zaten para ve mevki olmaz.
-
peki olaya devlet bazında baktığımızda da değişen bişey yok tek neden var yine o eksik olan maneviyat duygusu...bu a partisi de olsa b partiside olsa kişi Allahtan korkmadımı herşeyi yapar tıpkı devleti satıpta kardeşi kardeşe düşman ettiği gibi...
Toplam Hit: 4375 Toplam Mesaj: 41