Müslüman Müslümanın Kardeşidir.
-
müslüman müslamının kardeşidir.Hımm.
Türkün türkten başka dostu yoktur. Ne kadar benzer ilişkiler var değilmi?
Bunun tek niteliği birlik gayesidir. İslam kızıl elmasıda müslümanları tek çatı altında toplamayı hedefler. Ve birlikten doğan gücün bükülmezliği ile kırılmazlığının dunyevi göstergesine ulaşmaktır. Nihai maksat birlikteliktir.
Manevi açıdan ise güvenilirlik atmosferinden doğan huzur ortamında mutlu mesud dunyevi hayatı tamamlamaktır.
Ümmetçilik kaidesinin islam terminolojisinde hayat bulduğu kelimelerdir.. -
Devletler arasında dostluk yoktur,çıkar ilişkisi vardır.
-
Mesaj esrardede tarafindan 6 Temmuz 2006 (Perşembe) tarihinde yazildi.
Devletler arasında dostluk yoktur,çıkar ilişkisi vardır.
evet tam olarak bunu diyebiliriz.
Mesaj TugrulBaba tarafindan 6 Temmuz 2006 (Perşembe) tarihinde yazildi
Nihai maksat birlikteliktir. Manevi açıdan ise güvenilirlik atmosferinden doğan huzur ortamında mutlu mesud dunyevi hayatı tamamlamaktır. Ümmetçilik kaidesinin islam terminolojisinde hayat bulduğu kelimelerdir..
Oratk amaç yaşamı rahatlatmak ve amacına uygun yaşamak için birlik oluşturmak ve böylece de eksikliklerden veya yanlışlıklardan arınmak bir kişi yanlış yapar 2 kişi belki yanış yapar ama 3 kişinin yanlış yapma oranı daha düşüktür. gibilerinden bir düşünce bu! ki bende böyle düşünüyorum. -
hiçbir arap benim kardesim deildir olamazda... ezel eet ellerinden tutup yardım etmem umursamam onumde zikseler umursamam gebersin serefsizler banane musluman muslumanın kardesidir sallamasyonunu cıkaran araplardı zaten got oglanları tukurdugunu yaladı hani kardestik...musluman devletlerden 1tek endonezya ya sempatim var birde çeçenistan'a(turk devletleri haric) dierleri 5para etmez serefsizler..benim kardesim vatandasımdır yurttasımdır baska kardesim yok benim
-
çok güzel Türke Türkten başka dost yokturda benim dostum olan kardeşim olan kişiler neden benim dinimle uğraşıyorlar.ben bunların Türklüğünden şüphe duyarım!
-
DkN_JaN Kardeşim bu söylediğim sallamasyon bişey değil hadis-i şeriftir.
-
benim şahsi düşüncem: benim için Türklük müslümanlıktan önce gelir..
-
fenerist bende aynı dusuncedeyim turkluk benim icin once gelir ama nasıl gelir..tabiki her kul için Allah tan onemlisi ondan once gelen yoktur ama onu, dinimi içimde yasarım dısarı vurmam ortalıkta ben muslumanım ben muslumanım ben namaz kılıom die dolasmam dinimi içimde yasarım.normal yasantımda da onceligimi turkluge adarım din zaten benim içimde ilk sırada onun yerini bişey alamaz ama dısarı vurmam normal yasantımda turkluk ama içimde din once gelir tam anlatamadım demek istedigimi kursa bakmayın artık anlamaya calısın =)
-
DkN_JaN kardeşim doğrusuda senin dediğin zaten din gösteriş için yapılmaz bu kul ile Allah arasında olmalıdır ancak biz kendi ülkemizde hala türkler birbirine niye zulm ediyor neyi paylaşamıyoruz ,neden hala tek bilek olamıyoruz .
-
DkN_JaN sana aynen katılıorum.
tek bilek olamamız ise sadece nüfus kağıdında Türk yazanlardandır bu ülkede T.C kimliği tasıyıpta ben Türküm demeyen cok sayıda insan var benim için Türklük önemlidir derken ben o insanları kastetmiorum gercekten Türk olanları kastediorum
Araplardan ise efret ederim Avrupa abd zaten o.ç abd pkk ya ne kadar yardım ettiyse iran ırak suriyede o kadar yardım etmiştir iran görü tutusunca pkk kamplarını bombalıor lan gavatlar o kampların olduu yerleri noktası virgülünebiliosunuz bu zamana kadar nerdeydiniz? niye yıllarca sınırlarınızdan bize sızmalarına göz yumdunuz
Suriye zamanında apo yu saklamadımı genelkurmay 1 günde suriyenin kuzeyinden girer güneyinden cıkarız dedide öle atmadımı o piçi ülkesinden? attığıda teslim etmek değil ülkeisnden güvenli bir sekilde cıkarmak..
Osmanlının dağılmasını inceleyin arap yarım adasının suriyenin iranın tamamı ingilizlerle müttefik olmustur hepsi osmanlıyı sırtından bıcaklamıstır daha binlerce örnek var...
DkN_JaN ında dediği gibi cecenistanı severim bunun yanında afganistanıda sanırım Türkiye Cumhuriyetini tanıyan ilk devletti ve kurtulus savasında yardım etmişlerdi bunun yanında Türk devletlerinde yasayanlar benim kardesimdir aralarında Rus sempatizanı olanlar haric
Toplam Hit: 4378 Toplam Mesaj: 41