Müslüman Müslümanın Kardeşidir.
-
Çelişki nerde biliyomusun antioksidan Çinlilerin ortaasya egemenliği için savaşması karşısında türkler arapların yanında yer aldı. Neden? Araplarda orayı istila etmicekmiydi. (Burda düşünme arası veriyorum ki o zaman ki zihniyeti görün. Bir millet tarihin bir zamaninda seni arkandan vururken bir zamanında senin önüne geçip seni korumuş.Bakış açısına göre) işte çelişki burda!
Tugrulhocam açıkçası şunu diyebilirmiyiz bizlerde dahil mensubu olduğumuz millete (milletin geleceğine) ve dinine (dininin geleceğine) yakışmayan şeyler yaptık. Evet her milletin kusuru var bizim yok mu? Bizim kusurlarımızı türklerden bazılarının kusurlarını yukarda yazdım.
Ben herkesi kardeşim olarak görmeye devam edeceğim çünkü insanız. Hata yaparız ve yapacağız. Bu yüzden kimseyi küçümsemiyorum. İnsan haklarına değer veriyorum. Dinime layık olmaya çalışıyorum! hepsi bu! -
Elbetteki bu konudaki görüşüne katılıyorum. Millet olarak sessiz ve boş duruşlar sergilediğimiz durumlar var. Lakin Arabilerin Türke olan husumetlerinin altında yatan nedenleri görme çabasındayım asıl maksadım budur.. Çünkü O peygamber değilmidir türkü öven ve yine aynı peygamber değilmidir "Arap benden ben arabtan değilim" diyen. Kaynak isteyen Kütübü sitteyi, Emanet ve Ehliyet kitaplarını okuyabilir. (toplam 20 cilt)
Arabi milletinin islama hayrı kalmamıştır bu saatten sonra da pek hayır bekleyemiyorum. (Bknz: Arab şeyhleri dunyanın dort bır yanında ızdırap ceken muslumanlar varken Bmwlerini rolls roycelarını gumus kaplama ile kaplatıyor ferrarısını alısverıste gucluk cıkarttıgı gerekcesıyle Sw yaptırıyor) Konunun aslı arapların islam neferi olamayacak kadar islam dışı, ve islam kültürü olamayacak kadar karanlık bir yaşam sürmeleridir. -
Buna sonuna kadar bende katılıyorum. Ne diyebilirim ki yaptıkları hakkında. Şu an için İslama artı bir değer getirmedikleri de açık. ama bizleri güçlüyken güçsüz duruma getiren ayrılmışlık bölünmüşlük. Bu konunun açılış maksatıda buydu heralde. Benim istediğim şey şu kimse kimsenin önüne engel olmasın Liseye başlangıcına kadar yurtdışındaydım . Ve bu bölünmüş öyle açık ki Güçlüsün paran var ama yanlızsın. Yabancılar karşısında kendini kötü hissediyorsun bu yüzden yöneldiğim düşüncede herkesin bir din altında toplanarak birlikteliğin sağlanması türk kimliğinin ön planda olması.Güç artık müslüman türklerin elinde olucak. filan filan işte benim hayat felsefem bu şekilde oluştu. Ve ben konuda Fethullah Güleni sonuna kadar destekliyorum.
-
Bir aile düşünün; 8-10 kardeş ya da 40 kardeş veyahut 85 kardeş. Sayı mühim değil, azaltılabilir, eksiltilebilir. Mühim olan bu kardeşlerin hayatta ki sıralanış şekli, yani büyük, küçük oluşları, yaşları. Dolayısıyla görgüleri, bilgileri.
Bütün insanlar kardeştir. Ve bütün insanlar ümmettir. Ümmet-i davet ve Ümmet-i icabet. Hz. Muhammed'in çağrısı herkesedir. ALLAH'ın çağrısı herkesedir.
Takvada üstünlük vardır ve fakat takvada ki üstünlük de aslında ALLAH tarafından belli milletlere verilmiştir. Verilmiştir ya da hakedilmiştir.
TÜRKLÜK hep insancıl ve evrencil olmuş, olagelmiştir. TÜRK'ün kendi için bir savaşı yoktur. Hep nizam-ı âlem için savaşmıştır.
Araplar klasik olarak gaybı satarlar, geçimlerini hep gaybı satarak kazanmışlardır. Petrolden daha fazla geliri gaybın ticaretinden elde etmişlerdir. Sihirbazdırlar yani.
Her milletin hayata karşı geliştirdiği çeşitli yetenekleri vardır. Hangisi insanidir, hangisi bencilcedir. Sıkıntı burada.
İslam dini TÜRK töresine ters,zıt bir din ya da hayat kılavuzu değildir. Gerçek İSLAM tabii.
Ailenin büyüğü, büyük kardeşi, yani AĞABEY'i biz TÜRKLERİZ. -
cok guzel konu
bende buyuzden biktim artik tiskiniyorum bu dunyadan
herkezin efendisi para olmus cebine para 5 kurus para koyan pezevenk oluyor beyfendi bu dunyada
yerde acicekene el uzatcagina tekme vuran cok insan var ve inaniyorumki cok iyi issanlarin sayisida fazla biz o insanlara insanlik dersi vermeliyizki bidaha yapmasinlar
arkadaslar konu acilmisken birsyeler demek istiyorum
ben hollandada calisiyorum ve kazandigim paranin birkismiyla hayir isi yapacagim kurban kesip fakirlere dagittiracagim onlari incitmemek icin ben yapmicam sezsiz birsekilde yaptirtacagim
ayrica birkac arkadas toplanip tanidiklardan evlerden giymedikleri kullanilir elbiseler toplayip elbisei bile olmayan fakir insanlara dagittiracagiz insallah herkezde elinden gelen birseyi yapar ve bu olaya duyarlilik gosterip sizlerde yaparsiniz artik hayattaki tek amacim fakirlere yardim etmek acicekenlere yardim etmek zulum edenlerede karsi gelmek cunki cook sey yasadim gordum bu hayyatta ve yasadim
hayat yalan hayat sinav birgun gocecegiz bu dunyadan v geride iyi hatirlanmak istiyorum geride birseyler yapmis olarak ayrimlmak istiyorum duygularimi tam yaziya dokmeiyorum ama beni anladiniz umarim.. -
Caliph nebicim bi dusuncen var anlamıs deilim sana gore ozaman pkk yıda affedelim gelsinler bagrımıza basalım gecmiste kaldı dimi gecmiste verdik biz 6bin sehidi gecmis gelecektir arkadasım bunu sakın unutma benim ulkemin yıkılmasında en buyuk rolu oynayan kahbe bir milleti mi affedicem kardes sayıcam mına korum hepsinin.demisin ya timur fln die sen turkleri tanımamısın galiba kimseye itaat etmezler kimsenin emri altına girmezler savasarak kurulurlar savasarak son bulurlar ama her son bi baslangıc olur timur da turk die osmanlıya kendi ulkesinimi isgal ettiricekti olemi? ettirmedi nitekim ben sadece araplara kıl deilim...araplara yunanlılara ruslara ermenilere ingilizlere fransızlara italyanlara avusturyalılara amerikaya avusturalya"ya yeni zelanda"ya da uyuzum benim vatanımın butunlugune kast eden herkeze uyuzum hicbi zaman affetmem hicbi zaman unutmam ustunden 1trilyon yıl gecse onlar benim gozumdeki yerlerini kaybetmez araplarda hicbirzaman benim ne kardesim nede muttefikim olamaz ayrıca baba "arap benden ben araptan deilim" sozunu bilmiodum cok guzel bi sozmus arsivime ekledim saol :)
-
Bu bir tek benim düşüncem değildi ki. Hata yapan pişman olmuşsa her zaman affedilir. Kimse kendisinin ilerde hata yapmayacağını garanti edemeyeceğine göre hata yapana karşı kendisine hata yaptığı zaman davranılmasını istediği gibi davranmalı. Benim gözümde tüm insanlar eşit. Yani bir üstünlükleri varsa dinlerinden dolayıdır ki oda herhangi davranış farklılığımı gerektirmeyen düşüncelerimdedir. Derler ki Hümanizm İslamla birlikte doğmuştur. Kaynağını ondan alır. Bende böyle düşünüyorum.
Türklük mevzuuna gelince timur ve kırım hanlığı gibi verdiğim örneklerden şunun çıkarılmasını istedim. Siyasi ortamlarda kimse kimsenin dostu veya düşmanı değildir. Yada bu değişiklik gösterir.
Din Irk veya felsefe devletler arası ilişkilerde belirleyici değildir. Yeni siyasi oluşumların önünü açmadıkça.
be_cool dedigin gibi iyi insanların sayısı oldukça fazla. Dışarıda yaşadığın zaman iyi insanlara daha çok ihtiyacın oluyor. Ve şuda var populariteni onlara benzeyerek değil onların sana benzemesini sağlayarak kazanmalısın.yapmak istediğim bu Yapılması gereken bu!
-
bu konuda insan kendini sorgulamalıdır bence evvela,kişi kendinden sorumludur.ben ne yapıyorum çevremdeki insanlara nasıl faydalı olabilirim nasıl daha iyi bir toplum hazırlayabiliriz.neden düzeltmeye çalışmıyoruzda hala şu şunu yaptı bu bunu yaptılara takılıyoruz,kişi olarak ben neler yapabilirim.aslında insan istese çok şey yapabilir,bir kişiyi bile topluma kazandırsak kardır bana göre, neden sokaktaki çocuklar ,tinerciler vs. bu kadar çoğaldı ,çünkü okadar umursamaz bir toplum haline geldikki herkes sadece kendini düşünür oldu.belki bunda etkenler çok olabilir başta ekonomik şartlar ama yinede bizim manevi değerlerimiz var ve bunları kaybetmeyelim bence,başka devletlere takılıp kalmak yerine kendi devletimizde birlik olabildikmi ona bakalım isterseniz...
-
ezel+9999
-
Bunu diyen halt etmiş. Ulan araplarda müslüman bizi arkadan vuranlarda onlardı fıransızlarla. Bizi gene arkadan vuracak olanlar gene ilk onlar olur.
Toplam Hit: 4750 Toplam Mesaj: 41