Müslümanlık Neden Arap Kavmine Geldi ?
-
iyi zaten iyidir değişime kötüden başlamak daha akıllıcadır
-
arap kavimi aşağılık bi kavimdir. Peygamberlerin çoğu arap kavimie gönderilmiştir. Peygamber gönderilme sebebi toplumu düzeltmek, iyi yola sokmak ve dini amaçlardır bildiğiniz gibi. Yani o şerefsizlere İslamiyet gibi harikulade bir din gelmesine rağmen hala adam olamamışlardır. Gerizekalı onun bunun çocukları. 2. Dünya Savaşı'nda da gördük zaten ne olduklarını.
Fakat şunu da bilmek lazımdır ki İslamiyet; evrenseldir, tüm insanlığa gönderilmiştir. En son ve en mükemmel dindir. -
dinler ve peygamberler he zaman bi yönden eksik olan ( insani olarak ) kavimlere gelir arap yarım adası da artık insanlıktan çıkıyodu dünyanın sonunun görülmüş olmasındandır herhalde böyle giderse fena olcak demiştir yukardaki.
-
azmış ve sapkınlara geldiğini gözetirsekkk;
normal olan kavimler "biz normaliz, değişikliğe gerek yok" derlerse ..?
-
Türk Atalarımız taa 2 bin yıl önce bile Gök Tanrıya inanıyormuş ya buna şaşırıyorum. işte bundan gurur duyuyorum.ortadoğudaki araplar (suudi suriye mısır iran vs) sapık kavimler olduğu için Allah doğru yoldan şaşanlara peygamberini yollamış hep.1. dünya savaşında haince arkamızdan vurmaları sebebi Türkler hristiyanlaştı düşünecek kadar cahil olmaları.köleci toplum.hürriyetten yoksun.
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------Türk Atalarımız taa 2 bin yıl önce bile Gök Tanrıya inanıyormuş ya buna şaşırıyorum. işte bundan gurur duyuyorum.ortadoğudaki araplar (suudi suriye mısır iran vs) sapık kavimler olduğu için Allah doğru yoldan şaşanlara peygamberini yollamış hep.1. dünya savaşında haince arkamızdan vurmaları sebebi Türkler hristiyanlaştı düşünecek kadar cahil olmaları.köleci toplum.hürriyetten yoksun.
-----------------------------
Bizi arkadan vurma sebepleri bildiğim kadarıyla ulusal devleti dine dayalı devlete tercih etmemiz. Bir de hilafeti ellerinden aldığımız zaman baya koymuştur onlara. -
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
yazdıgın nedenlerden ötürü geldi beterinde beteri bi haldeydiler bi uyarıcı bi yol gösterici gelmesi gerekliydi ve geldi
-----------------------------Aynen Katılıyorum.
-
zaten kendinde ifade etmişsin :) İslam en çok ihtiyacı olan kavme gelmiştir türklerde bulunan gök türk inancı zaten islama yakındır bunun yanında türkler zaten araplardan kat kat kat medenidir
-
ray dan çıkmış bir topluma gelmiş ve raydan çıkmış toplumun dili "kutsal dil" ilan ediliyor...
raydan çıkmayan toplumların dine ihtiyaçları yok, onlar aynen devam...
gibi yorumlar çıkarttım ben O.o
edit: bir de diğer postları okumadım, sadece ilk sayfayı okudum...
2 ve 4 arası tartışıldıysa link atar mısınız postu, valla okuması zor geldi hepsini =))
-
müslümanlık(islamiyet) tüm insanlara gelmiştir araplara değil :s