Müşteri Temsilcisi Bulamıyoruz
-
madem piyasa, aradığın vasıflara sahip eleman kaynıyor(kaynıyor demedin; ama cevabın o anlama geliyor) o zaman neden, onca ilan bıraktık, bulamadık diye dert yanıyorsun?
yarın öbür gün işsizlikten kariyer sitelerinde fink attığında, yüzlerce ilan'a sırf cinsiyet veya diğer kriterlerden dolayı başvuramadığında da böyle sananeli, bananeli cümleler kuracak mısın? türkiye'de eğitim ve çalışma şartları ortada. işletme mezunu adam bankacı oluyor. ticaret meslek liseli güvenlikçi oluyor(devlet, aile herkesin payı var). iş hayatında ise, herkes birbirinin ayağını kaydırma derdinde yada patronlar, dışarıda ki işsiz potansiyelini görüp personeline ona göre davranıyor. uzun lafın kısası, uygun eleman bulamamanın sebebi : ilan kriterlerinin ülke şartlarının üstünde olmasıdır. o işin üniversitesini okumuş, minimum 3 yıl deneyimli ve aradığın niteliklere uygun olan biri zaten o 3 yılda kendini gösterip kariyer yapmıştır. eğer 3 yılda olduğu yerde kalmışsa; iddia ettiği kadar parlak biri değildir.
Muqi bunu yazdı:
-----------------------------Boş konuşup saçmalamayın işiniz yoksa gidip başka şeylerle uğraşın sektörü bilmiyorsanız ilanı yargılamaya ne hakkınız var nede kafanız buna yeterki yetmediği çok açık cinselliğe direk bağladığınızı göre
bu özellikler bu tür ajans ilanlarında neredeyse standart özellikler bayan arıyorsa ajans hem bana ne hem size ne? yakının varsa söylersin yoksa susarsın avanak avanak buraya illa birşeyler yazmış olmak için yırtınmazsın
boş gevezeliğe hakarete gelince bazılarının dili açılmış ama böyle tanıdıklarınız yok diye böyleleride yok sanıyorsunuz o sizin vasıfsızlığınızı gösterir anca.
----------------------------- -
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------
madem piyasa, aradığın vasıflara sahip eleman kaynıyor(kaynıyor demedin; ama cevabın o anlama geliyor) o zaman neden, onca ilan bıraktık, bulamadık diye dert yanıyorsun?
yarın öbür gün işsizlikten kariyer sitelerinde fink attığında, yüzlerce ilan'a sırf cinsiyet veya diğer kriterlerden dolayı başvuramadığında da böyle sananeli, bananeli cümleler kuracak mısın? türkiye'de eğitim ve çalışma şartları ortada. işletme mezunu adam bankacı oluyor. ticaret meslek liseli güvenlikçi oluyor(devlet, aile herkesin payı var). iş hayatında ise, herkes birbirinin ayağını kaydırma derdinde yada patronlar, dışarıda ki işsiz potansiyelini görüp personeline ona göre davranıyor. uzun lafın kısası, uygun eleman bulamamanın sebebi : ilan kriterlerinin ülke şartlarının üstünde olmasıdır. o işin üniversitesini okumuş, minimum 3 yıl deneyimli ve aradığın niteliklere uygun olan biri zaten o 3 yılda kendini gösterip kariyer yapmıştır. eğer 3 yılda olduğu yerde kalmışsa; iddia ettiği kadar parlak biri değildir.
Eleman kaynamadığı kesin, var olduğuda çok açık bu özellikte sayısız çalışan var
sen kafanı yorma ve tekrar, sana ne benden? ben her daim iş beğenen hatta iş yerinin manzarasını bile kritere koyan biri oldum çok deneyim ve görgü sahibi bi hocamın sözü vardı: işinde iyiysen istanbulda ekmek yiyemiyosan dünayda aç kalırsın ciddende öyle madem muzdaripsin sende bu bahtsız gruba dahilsin demektir
ayağını kaydıranlar buraya boş ve zevzekçe yazan tipler işte ve ajansta böyle birini istemiyor kaldı ki 3 yılda yapılan bi kariyer? hem kariyer yapsa bile bi insan işinden çıkar bu doğal bir durum can sıkıntısından iş değiştiren çok profesyonelde gördüm bilmişlik yapmaya ego konuşturmaya lüzum yok varsa tanıdık ilanı verirsiniz yoksa da gidip işe güce bakmak daha iyi değilmi?
-
yazdığın kriterlere uygun birini bulamayacaksın.
-
Muci sen işi yapacak eleman aramıyorsun! bir işi erkekte yapabilir bayanda ha kız olup da bu işte bir boka yaramayan da yok değil! eğer sen benim işimi adam gibi yapsın diyorsan önce bayan/erkek gözetimini cıkaracaksın! adama diyeceksin ki işim bu aradığım bunlar götüne güveniyorsan gel... ha ondan sonra gelen iş başvurularına göre değerlendirirsin! ne biliyorsun belki de aradığın kriterlerden cok daha iyi bir erkek elemanın gelip başvurmayacağını? ama dediğim gibi senin derdin işi yapacak elemanı aramak değil sarkıntılık edeceğin biri olsun yeter! iş başvuruna 1.50 boyunda 150 kilo ve aradığın kriterlerde de 5 yıl deneyimli bir kızı alacak mısın?
ha aradığın meslekte tanıdığımız yok diye vasıfsız mı olduk :D muhaha bi de kafamızın neyi ölçüp neyi ölçemeyeceğinden bahsetmişsin hem de bu zihniyetle :D
-
hocam maaşı söyle ona gire bir yakınıma haber veririm.Düşükse ayıp olur şimdi.
-
bir dönem bizde ajans gibi birşey işlettik tam ajans sayılmaz aracılık hizmetleri. bayan araman kadar doğal birşey yok çünkü bizim diğer erkek elemanlar çıkardı piyasaya 1-2 iş zor getirirdi. ama bayan piyasaya çıkınca 5-8 iş getirirdi.
ama bir sorun var bence hadi 3 yıllık matbaa deneyimi önemli neyin basılıp hangi şartlarda basılması gerektiğini bilmesi önemli yoksa piyasadan iş toplayamaz. pazarlama iletişim vs. vs. de önemli bu işde sorumluluk da alması sonuç odaklı vs. vs. oda normal. anlamadığım üniversite mezunu neden olması gerekiyor, MS office bilgisi neden eksiksiz olacak bir reklam ajansında ne kadar excel veya diğer office bilgisi gerekebilir ki? altı üstü iki tane tablo yaptırırsın aylık gelir gider vs. vs. bayan biraz cilveli olarsa pazarlama konusunda çok iyi olur tabi sen bunu ilanda yazmamamışsın bunuda ben yazayım satışları %100 etkiler. ama belki ben yanlış biliyorum bizim ajans küçük bir ajanstı hatalıysam uyar beni lütfen.
-
Senin zihniyetini önceki mesajında gördük craft
elemanı ben aramıyorum ajansın sahibi fln değilim bayan istiyor bende bunu yazdım (sizin vasıf sahibi ananız bacınız çalışmıyormu? onlarada bişilermi yapılıyo sizce? yani namusuyla, vasıflı bi kadın çalışamazmı? yada her kadın çalışan arayan elamanının ırzınamı göz dikmiş oluyor?) yazılanlardan herkesin zihniyeti çok açık görünüyor hem bir ilanı iletmek bu kadar suçmu yada ölçülemeyecek kadar zormu?
xper maaşı bilemiyorum ama vasfına göre maaşını alır ücret konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum
üni. olsa iyi olur gittiği yerler ulusal yada uluslar arası firmalar buda bi artı oluyor haliyle, office programı ise giderken dosyasını kendisi hazırlasın diye
-
Muqi bunu yazdı:
elemanı ben aramıyorum ajansın sahibi fln değilim bayan istiyor bende bunu yazdım (sizin vasıf sahibi ananız bacınız çalışmıyormu? onlarada bişilermi yapılıyo sizce? yani namusuyla, vasıflı bi kadın çalışamazmı? yada her kadın çalışan arayan elamanının ırzınamı göz dikmiş oluyor?) yazılanlardan herkesin zihniyeti çok açık görünüyor hem bir ilanı iletmek bu kadar suçmu yada ölçülemeyecek kadar zormu?
xper maaşı bilemiyorum ama vasfına göre maaşını alır ücret konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum
üni. olsa iyi olur gittiği yerler ulusal yada uluslar arası firmalar buda bi artı oluyor haliyle, office programı ise giderken dosyasını kendisi hazırlasın diye
önce aç bir ilk sayfadaki postumu tekrar bir oku! ben sana işi yapacak adamı mı arıyorsun yoksa müşteriye verecek birini mi arıyorsun şeklinde bir soru sordum ve sorduğum sorularda gayet ciddi olduğumu ayrıca neden sadece bayan aradığımı sordum! ben sana direk yavşicaksın cart edeceksin curt edeceksin sırf bu yüzden bayan arıyorsun demedim! vasıf sahibi annemin mesleği diş hekimi yanına alacağı kişiler için hiçbir zaman kadın/erkek ayrımı yapmamıştır! işini düzgün yaptığı sürece cinsiyeti önemli değil... vasıf sahibi bir kız kardeşim yok çünkü bir kız kardeşim yok... vasıf sahibi babamın da nakliyat firması var ama o da yanında çalıştıracağı kişileri seçerken kadın/erkek ayrımı yapmıyor sadece iş konusunda tecrübesine bakıyor işi adam gibi yapacabileceğine inanıyorsa alıyor... hiçbir zaman bayan olsun dediklerini hatırlamıyorum...sektöründe bir sene çalıştım bayanın cinselliğinden yararlanmıyoruz diye yaygara kopartmanın hiçbir gereği yok herkes cok iyi biliyor ki kullanılıyor bu her sektörde böyle! oliWeR de aynı şeylerden bahsetmiş dikkat ettiysen... ayrıca şuandaki çalıştığım işyerine gelen müşteri temsilcilerinin hepside erkek ama çatır çatır işlerini yapıyorlar! demekki neymiş bu işi erkek de kadın da yapabiliyormuş önemli olan mesleğinde ne kadar iyi olduğu yoksa cinsiyetin hiçbir önemi yok ben bunu demek istiyorum... kadın diye diretip duranlar sadece cinsellik için bunu istiyor!
ben sana ilanını neden buraya koydun diye de tek kelime de etmedim! bu zamana kadar burada birçok iş ilanı gördüm eleman arayan ya da iş arayan! ama dediğim gibi sadece bayan aramanın tek mantığı onun cinselliğinden bir şekilde yararlanmaktır! ha deseydin ki ağdayıca bayan eleman arıyorum diye kimse burda laf etmezdi! ha bunu sadece bende demiyorum benden başka kaç kişi demiş dikkat ettiysen...
-
bu özelliklerde tanıdığımın olamamsı neden bizim vasıflığımız olsun ki :D siz o vasıfta eleman bulamıyorsanız sizin çevrenizde de o vasıfta eleman yoktur ve bizle aynı kaderi paylaşmış olrusunuz değil mi ? o zaman sorun olmaması lazım
-
crafty bunu yazdı:
Muqi bunu yazdı:
önce aç bir ilk sayfadaki postumu tekrar bir oku! ben sana işi yapacak adamı mı arıyorsun yoksa müşteriye verecek birini mi arıyorsun şeklinde bir soru sordum ve sorduğum sorularda gayet ciddi olduğumu ayrıca neden sadece bayan aradığımı sordum! ben sana direk yavşicaksın cart edeceksin curt edeceksin sırf bu yüzden bayan arıyorsun demedim! vasıf sahibi annemin mesleği diş hekimi yanına alacağı kişiler için hiçbir zaman kadın/erkek ayrımı yapmamıştır! işini düzgün yaptığı sürece cinsiyeti önemli değil... vasıf sahibi bir kız kardeşim yok çünkü bir kız kardeşim yok... vasıf sahibi babamın da nakliyat firması var ama o da yanında çalıştıracağı kişileri seçerken kadın/erkek ayrımı yapmıyor sadece iş konusunda tecrübesine bakıyor işi adam gibi yapacabileceğine inanıyorsa alıyor... hiçbir zaman bayan olsun dediklerini hatırlamıyorum...sektöründe bir sene çalıştım bayanın cinselliğinden yararlanmıyoruz diye yaygara kopartmanın hiçbir gereği yok herkes cok iyi biliyor ki kullanılıyor bu her sektörde böyle! oliWeR de aynı şeylerden bahsetmiş dikkat ettiysen... ayrıca şuandaki çalıştığım işyerine gelen müşteri temsilcilerinin hepside erkek ama çatır çatır işlerini yapıyorlar! demekki neymiş bu işi erkek de kadın da yapabiliyormuş önemli olan mesleğinde ne kadar iyi olduğu yoksa cinsiyetin hiçbir önemi yok ben bunu demek istiyorum... kadın diye diretip duranlar sadece cinsellik için bunu istiyor!
ben sana ilanını neden buraya koydun diye de tek kelime de etmedim! bu zamana kadar burada birçok iş ilanı gördüm eleman arayan ya da iş arayan! ama dediğim gibi sadece bayan aramanın tek mantığı onun cinselliğinden bir şekilde yararlanmaktır! ha deseydin ki ağdayıca bayan eleman arıyorum diye kimse burda laf etmezdi! ha bunu sadece bende demiyorum benden başka kaç kişi demiş dikkat ettiysen...
-----------------------------Hiç bayan dediklerini hatırlamıyormuşsun yok sadece cinsellikmiş yahu bunu kime yazıyorsun? daha evvelde yazdım ilan ajansın ilanı ve bayan arıyor niye kişisel aldın ki sorunun nedir yani? ayrıca daha evvelde bayan başlıklı ilan verdik o bayanlarda bizimle kimsede daha sizin gibi bacak arasından bakıp bir şey demedi tacizede uğramadılar korkmayın yani rahat olun.
senden ve senin gibilerden başkalarıda epey şeyler söylemiş sende buna dikkat et istersen ve hafifletmeye çalışmak yerine erdem gösterip kabul etmek belki daha iyi olurdu.. öyle uzun yazmışsın ki yeter, burada bırakalım yeterince kişiselleştirdin