Nargile Kullananlar
-
merhaba arkadaslar bu gün nargle aldım.bu zamana kadar hep hazır olarak içtim artık kendim yapıp içicem.forumda kullanalar kesin vardır.ip uçlarınızı paylasırsanız sevinirim.nasıl hazırlandıgını bilmiyorum baştan sona her şeyi öğrenmek istiyorum.mesele içine konan su sıcak mı soğuk mu
teşekkürler
-
o zaman şöyle soralım. evde kullanmak için fazla pahalı olmayan çokta dandik olmayan ufak bi nargile tavsiyesi alsak.
vesselam kusura bakma. senin konuda soruyorum.
-
Hocam öncelikle hayırlı olsun.
-İçine koyacağın su soğuk olmalıdır.
-Su seviyesi için cam üzerinde bir veya birkaç çizgi olacaktır.O çizgilerin hizasına kadar su koymak lazım.Eğer su miktarını ayarlayamazsan yarıdan biraz daha fazla su koy.Ve rahat çekebileceğin zamana kadar dene.Zaten 1 sefer tutturdunmu her zaman aynı miktarda koyarsın.
-Tütünün konacağı kısıma gelince; elma kullanıyorsan tavsiyem elma yapraklarını tek tek açman olacaktır.Tek tek açıp tütün bölümüne koy.Üzerine baskı uygulama.Orasını doldurduktan sonra üzerine bir aleminyum folyo koy.O folyou bir kürdan veya sivri uçlu herhangi birşey ile (iğne olmaz) hertarafını del.Yalnız burda şuna dikkat etmen lazım ki sakın delikler geniş olmasın.Çok geniş olursa nargileyi çektiğinde dumanla beraber içeri bir miktar da hava çekmiş olursun.O zaman nargilenin tütünü yanar.Tadı acılaşır ve genizini yakar...
-Cappuçinolu yada başka bir tür kahve aromalı tütün kullanıyorsan, tütünü tek tek açmana gerek yok.Ama yinede tütünü hava alacak biçimde koymalısın.Neticede duman cam bölmeye gidebilmeli. =)) Elma aroması için de tütünü bu şekilde koysan olur.Ama yinede ilk anlattığım biçimde yaparsan elma daha tadında oluyor...
Ayrıca Cappuçinolu yada başka bir tür kahve aromalı tütün kullanıyorsan, suya bir çaybardağı kadar süt eklemelisin.O zaman tadı çok daha güzel olur.Nargileden zevk alırsın...
Daha çok şey var ama bazı temel şeyler bunlar.Müsait bir zamanda mesajımı düzenler gerekli eklemeleri yaparım.
-
Hocam aynı marpuç ile 2 farklı aroma içme hatasına sakın düşme. Eğer cappuchino, kahve gibi yoğun aromalı bir tütün kullanmıyorsan, tütün tanelerini tek tek ayırarak yerleştir lüleye. 5dk fazla uğraşırsın ama 1-2 saatlik zevkin çok daha fazla olur. Közleri olabildiğince uzun kullan konulan her yeni köz tadını biraz daha kötüleştirir nargilenin. Camın içine içtiğin aromaya göre eklemeler yapabilirsin. Bodrumda küçük bir cafemiz var (yolunuz düşerse mutlaka bekleriz ayrıca) orda hazırlarken naneli nargile için soğuk suyun içine 5-6 demet nane+tonik + su koyuyoruz, elmalı nargilede %70 su %30 elma suyu yapıyoruz(%100 elma suyu sakın yapma en iyi oran 30-70dir) Cappuchino için su+süt+2-3 kaşık kahve ya da Çikolata için su+süt+nesquik karışımlarını zevkine göre yapabilirsin. Gerçekten çok tutuyor nargilelerimiz. Umarım senin de hoşuna gider.
-
Baba alma bak ben aldım günde 2 kere dönüyorum. Yok Naklah Yok Bahreyn tütünü derken iyice bagliyor.... Alma sen alma...
-
folyoyu fazla delme tütün erken yanar uzun surmesini istiyorsan 5-6 delik yeter kürdanla del kömürede dikkat etmelisin dandik olmasın
-
fazla tütün fazla ii değildir hocam...
http://www.nargile.cc/tr/kurulum.asp
-
buyur hocam dilim döndüğünce bir çok şeyi anlattım... http://www.nargilem.gen.tr/
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------
Baba alma bak ben aldım günde 2 kere dönüyorum. Yok Naklah Yok Bahreyn tütünü derken iyice bagliyor.... Alma sen alma...
-----------------------------
aldım bile hocam :D -
ByTechno bunu yazdı:
-----------------------------
buyur hocam dilim döndüğünce bir çok şeyi anlattım... http://www.nargilem.gen.tr/
-----------------------------tam link i koyucaktım bi müridin sitesi die :D
bende fazla anlamam ama alıcam çatı müsait sayılır :D -
Uzun gitsin istiyorsan çift ya da 3 katlı folyo yap.