Nasıl Adam Olunur ?
-
aga o zaman bilmem :) babanda teknik bir arıza vardır :|
-
a.q bnm pederde dio sürekli deli ediyo beni
-
dreampark87 bunu yazdı:
-----------------------------
a.q bnm pederde dio sürekli deli ediyo beni
sana neden diyor ? hataların varmı yoksa cokmu üstüne gidiyon ? -
sanırım baban bunu pek istememiş.sebep,sürekli seni olmamaya adapte etmiş.sana başarılı birisin olum arkandayım herzaman dese eminim sen bu konuyu açmazdın.
-
babana sorsana neymi$ adam olmak
-
:/ bu sorunun cvpbunu bulana 2 sene beleş kölelik yaparım
-
caves bunu yazdı:
emrah_melenkolia bunu yazdı:
huyuna git ne derse he de :)
he diye diye hayatımı mikti yok artık he me demicem hep tamam baba Dedim olmadı yine aynı yine aynı Sen Adam olmassın Kelimesi kullanıyor..
görüşme biraz kendini ağırdan sat. değerli olursun -
Henüz ilkokula başladığım dönemlerde, sürekli söylenen ve ''Hmm'' dememe neden olan bir cümleydi,
- ''İlköğretim mezunu olmassan seni askerde adam yerine koymazlar''
İlköğretime başladığım dönemlerde ise, değişen zihniyetin cümleye kattığı anlamda değişmişti,
- ''Lise mezunu olmassan seni askerde adam yerine koymazlar''
Adamlık sevdası değildi beni liseye iten, değişen zihniyet bu anlama yeni ifadeler eklemişti,
- ''Üniversite mezunu olmassan seni askerde adam yerine koymazlar''
Üniversite okuduğum şu günlerde ise durum pek de farklı değil.
Adamlık, bulunduğun konum ve cebinde ki parayla ölçülebilen soyut bir kavram.
-
Kahpe Felek
Beni kimse görmedi, kimse dokunmadı bana; ama hep küfrettiler, üst üste lanetler okudular. Hatta bazıları abarttı. Beni kendine benzetti…
Zaman zaman insanileştirdiler beni: “Evin yıkılsın kahpe felek!” diyenler bile oldu. Ben hep sustum. Beceriksizliklerini bana küfrederek bastırmalarına göz yumdum. Gözüme beddua ettiler: “Gözün kör olsun kahpe felek!”
Bilmiyorlardı. Hatalarını bana mal ederek rahatladıklarını bilmiyorlardı. Halbuki ben ne büyük bir nimettim onlar için.
Biliyor musun ben hiç hata yapmadım; çünkü benim hatalarımı saklayacak bir felek asla olmadı.---
yani hoca isin ozunde baban kendi adam olamamisligini ,sana yikmaya calisiyor.
-
Çevrende herkes şaşırsa, bunu da senden bilse, sen aklı başında kalabilirsen eğer, herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır, hem kendine güvenirsen eğer, bekleyebilirsen usanmadan, yalanla karşılık vermezsen yalana, kendini evliya sanmadan kin tutmayabilirsen kin tutana. Düşlere kapılmadan düş kurabilir, yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer, ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir, ikisine de vermeyebilirsen değer, söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz, kandırabilir diye safları, dert edinmezsen, ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz, koyulabilirsen işe yeniden. Döküp ortaya varını yoğunu, bir yazı turada yitirsen bile, yitirdiklerini dolamaksızın dile baştan tutabilirsen yolunu. Yüreğine, sinirine dayan diyecek direncinden başka şeyin kalmasa da, herkesin bırakıp gittiği noktada, sen dayanabilirsen tek. Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen, unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken, dost da düşman da incitemezse seni, ne küçümser, ne büyültürsen çevreni her saatin her dakikasına emeğini katarsan hakçasına her şeyi ile dünya önüne serilir, üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Bu şiiri ilk okuduğumda ilkokuldaydım.1 maddesi çok hoşuma gitmişti.ortaokulda tekrar karşıma çıktı 1,2 cümlesi daha beni etkiledi.lisede az daha hayatı öğrenip olgunlaşınca birkaç maddesi daha hafızama kazındı.iş hayatı,evden kaçmalar,sokaklar,ortamlar derken hazmederek anlama kapasitem arttı.bunu yazan şair 50'lerindeymiş.Sanki her maddesini 10 yıl arayla aldığı deneyimler sonucunda yazmış hissi verir.