Nasıl Bordo Bereli Olunur?
-
Psikopat olman lazım. Yeterli mi?
-
Askeri liseden secme veya 21-22-23 yas doneminde askere giden fiziki ve dusunsel yapisi gelismis erlerden secilirler.Yarim ekmek ve bir bardak suyla birhafta sadece yarim saat uykuyla durmaksizin yuruyebilirler...Bircok dovus sanatini bilirler.Bomba imha ve dogadan bubi tuzagi yapma gibi egitimler alirlar...Takla atarak havadaki sinegi vurabilecek kadar keskin nisancilardir.Herhangi bir catismada vurulduktan sonra bile direnise devam edecek kadar sogukkanlidirlar(kafadan falan vurulmadiysa) :)...Ben askeri liseye basladigimda bizim gordugumuz derslerden biriside Beyin Yonetimi diye bir dersti cabuk karar verme ve beyni iyi kullanmaya yonelik....Piskopat adamlardir bunlar :)..Mesela suleymaniyede 11 borda bereli askerimizin basina cuval gecirildi ya...o zaman diyarbakirdaki usse oradaki komutan bildiriyor komutanim 2 abd helikopteri ve 100 e yakin abd askeri var disarda biz 11 Turk askeri disardakileri parcalar yine teslim olmayiz bu bayragi elletmeyiz diyor(Dayim yuzbasi ondan ogrendim bu konusmayi) (kurtlar vadisindeki gibi degil yani)....gercektende oradaki amerikan askerini ipe dizip helikopterleride baslarina yikacak beceriye sahiptirler...APo yu almaya bosuna bordo bereliler gitmedi gidilen ulkede herhangi bir guvenlik birimi mudahele etmeye kalkarsa bordo bereliler ne pahasina olursa olsun apoyu getireceklerdi bunu bildikleri icin bordo bereliler gonderildi...Yani butun gencleri alip 15 ay egitim yaptirana kadar gonullu asker alsin yilda 50.000 tane gonulluyu 2-3 yil bordo bereli egitimi verip daga sursun bakalim dagda eli silahli adam kaliyormu....Askerlik yapanlar bilirler bizim erler silahi dogru duzgun tutamadan catismaya girerken pkk lilar kurt gibi kayalarin uzerinde sekiyor...askeri lisede catisma videolari izlerdik...birde dayim operasyonda oldurdukleri pkk lilari anlatiyor adamin ayaklari kalmamis nasir olmus essek kadar tas gibi ayagi var diyor :)...zaten kizlari amazon goguslerinin birisini daglatip kanas kullanmak icin egitiliyorlar....
-
hojalar valla 1 sene sora üniv bitiyor eger askerden alıyorlsarsa köpke gibi çalışırım ama zor almazlar
-
bordo bereliler yani sat yada sas komoandoların hepsi subay astsubaydan seçiliyo
-
askeri okulda okuman veya askerlikte seni beenmeleri lazım...
seçimleri oluyo bunun 1000 kişi başlanan seçimler de eben sikilior.22 saat boyunca koşman gerekior falan filan.bi sürü şey... -
Bizim i arkadaş sat komundosu astsubaylık meslek yüksek okulunu okumanlazım sonra satlık sınavı var kazanırsan girersin
-
-
Kısaca özetleyeyim abi :
*Çelik gibi sinir (Önünde ananı şaapsalar gıg çıkarmıcan)
*İnanılmaz bir irade (3 gün aralıksız yürüyüş+30 kg. mühimmat çantanla)
*Üst düzey eğitim ve yüksek öğrenim (Minimum iki Avrupa dili)
*Sabır (ki taşı çatlatacak cinsten bir sabır)
*Koşulsuz itaat (Üssün al tabancayı vur beni deyince vuracaksın...)
*Sessizlik-gizlilik ve inanılmaz bir ani karar kabiliyeti (Yanına el bombası düştüğünde o çok lazım olcak)
Kısaca söyleyeyim..Bi tanıdık komando olarak asker lik yaptıında onların eğitimini görmüş-ağzından çıkan tek cümle:
-Bizim yaptığımız o eğitimler onlar için çerez!!
------------------------------------------------------
babam gencken boyleydi sonra emekli oldu yıprandı tabi şimdi beni sikior a.q :@ zükem bordo bereyi alana kadar götüne bordo renkdeki herbi boku sokuolar olm salla ne işin var bordo bereyle falan.. yeşil neyine yetmior?? -
aga ne bilim yaa valla ALLAH nasip eder insallah bi bok olacağımız yok bari bi boka benzeriz
-
( siz bizi deyil biz sizi seçeriz :D )
bordo bereli diorsunuz boru deyil öle herkes olamaz.
Toplam Hit: 37356 Toplam Mesaj: 61