Nasıl Bordo Bereli Olunur?
-
bordoberelilere programcı lazımmı ?
-
1.5 sene önceki konuda lazım değilmiş galiba bide şimdi sor istersen?
-
herkeze kolay gelsın arkadslar!!
bırıncısı bordo berelı olmak ıcın ole subay falan olmak gerekmıyor ılla. bordo berelı olmak ısteyen ınsan ılk once eger unı mezunu degılse askerde uzman cavusluk sınavlarına gırecek eger kazanırsa daha sonra ozel harekat a basvuracak eger kabul edılırse fızıkı dıksıyon olarak daha sonra yazılı mulakata alınıyor eger hepsını kazanırsa egıtım hakkını kazanmıs demek oluyoo... ve daha sonra ankara golbasında 3.5 yyıllık bır egıtıme baslanıyor eger bu senler ıcınde basarılı olursa ozel harekatta gorev almaya hak kazanıyor.... buyuk abım bordo berelı ordan bılıyorum ve kısmetse aynılarını bende yasıcam.... ve bordo berelısın dıye ılla doguda pkk ılla catısıcan dıye bırsey yok burda cumhurbaskanını genel kurmay baskanını paşaları kım koruyo sanıyorsunuz turkıyenın gorevı bıtmez.. hakkınızda hayırlısı olsun...
ve yuregınız varsa tavsıye ederımmm.. cunku ben kafayı sıyırdım abım gıbı.. hergun atıs polıgonlarındayım seytan kulagına 100 metrede 12 de 12vuruyorum bunlar avantaj elınızden gelenı yapınn....
selametle
-
ve eklemeyı unuttum bı arkads 6 bordo berelı 20000 asker demek demıs :D o kadarda degıl kardes snede abartmıssın
11 kısılık bordo berelı tımıne tugay denır
ve bı tugay 3000 kısıden olusur yanı ne demek hemen hemen bordo berelının bı tanesı 100 askere bedell bılgınıze
selametle
-
abi işin fiziksel boyutunu bırak sevdiklerin için ölmek zorundasın hiç kimsen olmamalı bu daha zor bişey bnce....
-
Fuckara bunu yazdı:
-----------------------------
bide kafalrındaki miiğfermi kaskmı öle bishi tencere yapıp onda yemek yapıolar
-----------------------------
miğfer dedinde aklıma geldi .çorba kaynatabilirsin sadece,yemek yapılmaz :),kar eritip su elde edebilirsin (gerekiyorsa)çok yorulduysan molada üstüne oturabilirsin. .suyu kaynatıp çay yapabilirsin ( mükemmeldir o çayın tadı)düşman (pkk) yanıltmada kullanabilirsin ,hani şu orda bir askerin kafası görünüyor muhabbeti:) kafana gelen mermiyi sektirebilir.bordo bereli olmak istiyorsan okulunu okuyacaksın başka türlü yolu yok.ama askerde uzman olarak kalıp başarı gösterirsen sınıf değiştirebilirsin.zayıf olabilirsin, zayıf demek kuvvetsiz demek değildir bazen işe bile yarar daha kolay sıçrar daha kolay kaçar seri olursun orası pehlivan aramıyor
vücudun çok dayanıklı olacak (bülbül gibi ötmeyesin diye)nişanlaman iyi olacak ani karar verebilme yeteneğin olacak cesaretin olacak ve 0 panik olacak .sürekli antrenman yapılıyor eğer elin ayağın birbirine dolaşıyorsa sana hemen bir şut çekiliyor :)ve hemen hemen bütün operasyonları gecedir ve çok kısa sürer.
en büyük özelliklerinden biri;
teslim olmazlar ya başarırlar yada ölürler.
-
açıklayıcı bir video http://www.youtube.com/watch?v=zZnAHerUz4E
-
nah yumrugum kadar taşak gerekir:D
-
Bahsedilen özelliklerin yanından spor kapasiteleri için ne istiyorlar ?
Mesela şınav, mekik, barfiks kaç olacak ? Bunlar hakkında bilgisi olan var mı ?
20 bin askere bedel olmaları hikaye :P O kadar adamı temizleyen bir ekibi devlet hemen yetiştirirdi.
11 kişilik ekipleri 600-700 askerle rahat baş eder diye biliyorum.
Başlangıç için ilk yapılan üç şey..
Boş odaya 3 gün konursun yanında içi sidik dolu bir varil.
İkincisi sana bir sır verirler, söylememeye çalışırsın.
Üçüncüsü 10 gün ormana bırakırlar seni, 10 gün sonra gelir alırlar.
Geçtin mi diğer kısımlara gelinir...
-
SAS sualtı savunma yani intikal edilecek alan eğer düşman unsuru içeriyosa. Mevzilenmiş düşman mayın vb.. önce bu adamları salıyorlar. Onlar önce düşman unsurları temizliyorlar. Bu mayın , insan mevzi ne olursa. SASlar herturlu bombayı kullanacak etkisiz hale getirecek eğitimi alıyorlar. SAT bunlardan sonra devreye girip operasyonu yapıyorlar. Deli gibi plan yapıyorla. Çok zeki adamlar girdikleri yerde 1 sn fazla durmuyorlar.
Tanıdık SAS komandosu var. Mekik ,şınav bunlar hikaye. Bu adamlar kas torbası değil beyinleride var. Çok sağlam adamsındır ama gerizekalısındır almazlar. Rütbeli askerlerin arasından seçilirler gönüllülük esasına dayanıyor dense de çoğunlukla teklifle seçiliyorlar.Çok sağlam fizikli olacaklar diye bir şart yok. Dayanıklı olmak lazım. Ne kadar çok kas o kadar çok enerji sarfiyatı. Vucudunu en verimli kullananları alıyorlar.