Nasıl Gitar Çalacağım Yardım Eder Misiniz?
-
Hepaq bunu yazdı:
-----------------------------
driveshaft bunu yazdı:
-----------------------------hocam bak en kısa yolunu söylüyorum sana hemen akor ögrenmeye başlıyorsun solo filan sie et işine yaramaz zaten çogunlukla zaten şarkıları akorla çalınca daha güzel oluyor ilk başta baresiz akorlara elini alıştıryorsun bunlar nelerdir am em e dm c g d a bb bunlara elini alıştır rahat bir 20- 30 parça çalarsın sonra ikinci olarka bareye geçiyorsun f bm gm bunlarıda ögrendin tek kalan ritim ve arpej ritim 4/4lük aşagı aşagı yukarı yukarı aşagı yukarı buda tamam geriye kalan sadece arpej pimami bunuda ögren :D tamamsındır... zaten zamanla ritimi ve arpeji kulagından atmaya başlıyıcaksın 7 aya günde 2 saat çalış normal olarka çalarsın
----------------------------Kesinlikle katılıyorum. Fazla kasmana gerek yok bu şekilde çalışırsan 7 ayda hemen her şarkıyı çalarsın...
-
Ders almayı istedim ama bulamadım ders verecek.
Şahsı olarak müziğe pek yatkınlığımın olduğunu düşünmüyorum :|
Sesim desen iyi değil :| fakat bunların engel olacağını düşünmüyorum.
Dediğim gibi derinlemesine, kendi bestemi yapacak kadar ilerlemek istemiyorum zaten.
Amacım elime aldığım zaman birşeyler çıkartıyım yeter.
Okuduklarımdan çıkardığım;
Akorlardan ilerlemeye çalışacağım. Sonra ritimlerle beraber devam edeceğim bu seviye bana yeter diye düşünüyorum
-
madem ses yok diyorsun.
kulak çalışma.
ritim çalış
sonrada notalarla şarkı öğren.
-
Hocam sesin güzel değilse gitarınla şarkıyı söyloceksin. 8 senelik bir gitar geçmişim var kesinlikle tablardan başlamanı tavsiye ederim. Sungha Jung diye youtube da aratip izlersen gitarla şarkı söylemekle ne kastettiğimi anlarsın.
-
manyaki bunu yazdı:
Hocam sesin güzel değilse gitarınla şarkıyı söyloceksin. 8 senelik bir gitar geçmişim var kesinlikle tablardan başlamanı tavsiye ederim. Sungha Jung diye youtube da aratip izlersen gitarla şarkı söylemekle ne kastettiğimi anlarsın.
-----------------------------uzun zamandır gitar çalıyorum,tab ile başlamak yapacağın büyük hatalardan biri olur.
Tab okumak seni üşengeçliğe alıştırır.
Yapman gereken ilk önce temel şeyleri öğrenmek (notalar nota aralıkları vs.)
daha sonrada basit gamları öğreniceksin.(majör,minör,pentatonik,armonik minör vs)
gamları öğrendikden sonra akorları öğrenmeye başlaki arasındaki ilişkiyi kavrayasın.
ancak sürekli çalışmalısın ben gitar çalmak istiyorum diyorsan.
Yada
ben sahilde akdeniz akşamlarını çalmak istiyorum diyorsan tab ile başla.
-
@Realist e kesinlikle katılıyorum, ama şöyle bir durum da var, bunları anlatan piyasada derli toplu bir eser yok diye biliyorum.. Ancak iyi bir hocadan ders alarak ya da intenetteki videolardan kavramaya çalışacaksın..
-
+ bu gün basite kaçarsın yarın karşına iyi çalan biri çıkar, ortamda senin gitar inşaat teli bağlamış gibi ses verir o da hoş olmaz.en iyisi zamana yayıp düzgün öğrenmek ..
-
bende araba kullanmak istiyorum öğretirmisiniz? :W
-
Realist bunu yazdı:
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------uzun zamandır gitar çalıyorum,tab ile başlamak yapacağın büyük hatalardan biri olur.
Tab okumak seni üşengeçliğe alıştırır.
Yapman gereken ilk önce temel şeyleri öğrenmek (notalar nota aralıkları vs.)
daha sonrada basit gamları öğreniceksin.(majör,minör,pentatonik,armonik minör vs)
gamları öğrendikden sonra akorları öğrenmeye başlaki arasındaki ilişkiyi kavrayasın.
ancak sürekli çalışmalısın ben gitar çalmak istiyorum diyorsan.
Yada
ben sahilde akdeniz akşamlarını çalmak istiyorum diyorsan tab ile başla.
-----------------------------Ama arkadaş hızlı öğrenmek istiyorum demiş. Üşengeçlikle ne alakası var tabın anlamadım. Akdeniz akşamlarından fazlasını çalabildiğime de eminim istersen bigün karşılıklı solo da atışırız. P.S tabi ki tabdan çok daha fazlasını biliyorum uzun süre eğitim aldım
-
hoca magosadasın lefkosede olsan yardımcı olurdum ogretırdım yavas yavas :S 2 ayda ıstedıgın yere gelırdın