Nasıl Gitar Çalacağım Yardım Eder Misiniz?
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------
Ama arkadaş hızlı öğrenmek istiyorum demiş. Üşengeçlikle ne alakası var tabın anlamadım. Akdeniz akşamlarından fazlasını çalabildiğime de eminim istersen bigün karşılıklı solo da atışırız. P.S tabi ki tabdan çok daha fazlasını biliyorum uzun süre eğitim aldım
-----------------------------Hızlı öğrenmek istiyorsa dediğim gibi gitar çalmayı gerçekten öğrenemez gitar çalmak okadar hızlı öğrenilecek bişey değil.
Tab konusuna gelirsek ben tab'ın insanları üşengeçliğe alıştırdığını düşünüyorum.
kapışırız falan demişsin aynı şehirde olsak takılırdık beraber :)
-
hocam gitari sindire sindire öğrenmen lazim
gunde 5-6 saat kendını parcalıcana 1-2 saat calıs ama hergun calıs kendını sıkmadan
nasıl ogrencem dıyosan hoca gerekli yada gitar bilen bi arkın. birsürü teknik var çünkü.onları anlatır anlatır yaparsın.ama acele etme bence :) ileride faydasını sen görürsün
-
Nasıl çalıyorsunuz şu mereti bi anlamam... Farjad gibi olamaz kimse...
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------manyaki bunu yazdı:
Ama arkadaş hızlı öğrenmek istiyorum demiş. Üşengeçlikle ne alakası var tabın anlamadım. Akdeniz akşamlarından fazlasını çalabildiğime de eminim istersen bigün karşılıklı solo da atışırız. P.S tabi ki tabdan çok daha fazlasını biliyorum uzun süre eğitim aldım
-----------------------------Hızlı öğrenmek istiyorsa dediğim gibi gitar çalmayı gerçekten öğrenemez gitar çalmak okadar hızlı öğrenilecek bişey değil.
Tab konusuna gelirsek ben tab'ın insanları üşengeçliğe alıştırdığını düşünüyorum.
kapışırız falan demişsin aynı şehirde olsak takılırdık beraber :)
Yok hocam atışırız derken karşılıklı solo atarak eğlenmekten bahsettim ben de hırs ya da kin içinde yazmadım onu yani :) -
manyaki bunu yazdı:
Yok hocam atışırız derken karşılıklı solo atarak eğlenmekten bahsettim ben de hırs ya da kin içinde yazmadım onu yani :)
-----------------------------ahaha yok hocam güzeldi:D
-
Pikacu bunu yazdı:
Nasıl çalıyorsunuz şu mereti bi anlamam... Farjad gibi olamaz kimse...
-----------------------------walla çok güzel çalıyoruz da farjad kim ya ısaac albainz ve rodrigoyu tek geçerim :D
edüt: bu Farjad keman çalmıyormudydu ya :S
-
saedog sen msn at pm ben yardımcı olayım sana
-
Realist bunu yazdı:
manyaki bunu yazdı:
Hocam sesin güzel değilse gitarınla şarkıyı söyloceksin. 8 senelik bir gitar geçmişim var kesinlikle tablardan başlamanı tavsiye ederim. Sungha Jung diye youtube da aratip izlersen gitarla şarkı söylemekle ne kastettiğimi anlarsın.
-----------------------------uzun zamandır gitar çalıyorum,tab ile başlamak yapacağın büyük hatalardan biri olur.
Tab okumak seni üşengeçliğe alıştırır.
Yapman gereken ilk önce temel şeyleri öğrenmek (notalar nota aralıkları vs.)
daha sonrada basit gamları öğreniceksin.(majör,minör,pentatonik,armonik minör vs)
gamları öğrendikden sonra akorları öğrenmeye başlaki arasındaki ilişkiyi kavrayasın.
ancak sürekli çalışmalısın ben gitar çalmak istiyorum diyorsan.
Yada
ben sahilde akdeniz akşamlarını çalmak istiyorum diyorsan tab ile başla.
-----------------------------Ne alakası varki tabla başlamanınn akdeniz akşamlarını çalmakla benim hocam tabla çalıo gerçi bütün gamları modları bilio o ayrıda Guns N' roses - paradise city çalıo nasıl olcak o iş..tabla senin parmak esnekleğinin hiç bi alakası yok şarkıda eğer doğaçlama yapmıosan tabda da notada da ezberler geçerisin.
Edit:ayrıca burdan sana 30 tane myspace linki atarım hayvan gibi sololar yardıran rock grupları birebir tanıdığım hiç bi gitaristide nota okumayı bilmiyodur..
-
Pikacu bunu yazdı:
-----------------------------Nasıl çalıyorsunuz şu mereti bi anlamam... Farjad gibi olamaz kimse...
Hocam o adam kemancı değil miydi? :D -
korhan bunu yazdı:
Ne alakası varki tabla başlamanınn akdeniz akşamlarını çalmakla benim hocam tabla çalıo gerçi bütün gamları modları bilio o ayrıda Guns N' roses - paradise city çalıo nasıl olcak o iş..tabla senin parmak esnekleğinin hiç bi alakası yok şarkıda eğer doğaçlama yapmıosan tabda da notada da ezberler geçerisin.
Edit:ayrıca burdan sana 30 tane myspace linki atarım hayvan gibi sololar yardıran rock grupları birebir tanıdığım hiç bi gitaristide nota okumayı bilmiyodur..
-----------------------------sen git hocan gelsin ozaman.
Nota yazma ve okumayla ilgili saçma sapan şeyler yazmışsın ben hiç solfej öğren falan yazmışmıyım bak bakayım gam demişim gam!.
olsun sana aferin tab çalışmaya devam :)
sen guitar pro kullan biz "KULAK" pro 'dan devam ;)