Nasıl İnsomnia' Ya Yakalanırım
-

bu resme baktıgında gerçekten aklından esnemek geçtiğinde esnemiyorsan psikolojik sorunlaırn var
-
hocam inan öyle bir hastalığa yakalanmak istemezsin. yaz tatilinde günde 3 saatten fazla uyuyamıyordum. artık insomnia olduğumu filan düşünmeye başlamıştım. bırak 24 saat verimi, adam akıllı düşünemiyorsun bile. fightclubtaki edward nortonun şizofren olmadan önceki hali gibi oluyorsun. sonra psikoloğa gittimde öyle düzeldim :D
-
Aşırı yoğun olunca insan uykuyu gereksiz bulabiliyor. Benim için de öyle. Ya bir gün 48 saat olsun ya da uyuduğumuz zamanlar günden sayılmasın :|
Yapacak birşey yok uyku da bir ihtiyaç. Huzurlu ve dinlendirici 3-4 saatlik uyku çoğu zaman yetiyor zaten ancak mesele o huzurlu ve dinlendirici uyku ortamını bulabilmekte.
Ben ne huzurlu uyuyabiliyorum ne de dinlendirici bir ortamım oluyor boşu boşuna uyumuş, yorgun uyanmış oluyorum bu da zamanla beni çıldırtıyor.
-
İnsomniaya isteyerek yakalanamazsın genellikle sıkıntılarını aşırı derecede kafaya takan insanlarda görülüyor ya da çok ciddi ruhsal problemleri olanlarda.Ama günden güne uyku süreni düşürebilirsin 5 saatlik bir uyku insana fazlasıyla yetiyormuş.
-
Modiodal diye bir ilaç var-mış.
Yalnız sakıncalı-dikkat edilecek bir ilaç olma ihtimali var ayrıntısını hatırlamıyorum, arkadaşın biri kullanıyordu.
İşe yarıyor diyordu.
-
sapık mısın
-
Hocam günde 3, 4 saat uyumak istiyorum desen anlarımda hiç uyumamak nedir? Beynin iflas eder.
-
bi süre sonra uyumak için yalvarırsın..
akıl sağlığını kaybetme durumuna gelirsin..
uyanıkken uyku haline geçmeye, rüya görmeye başlarsın..
gerçek ile rüyayı ayırt edemez hale gelirsin..her insanın bünyesi kaldıramaz uykusuzluğu..
iç organlarının işleyişi bile bozulur..
uykusuz kalmanın ilk basit etkileri gözlerde bozukluk unutma.. -
Uyku kadar guzel birsey yok yemin billah. Hele sabahlari universite olmadigi zamanlarda bilerek saati 6ya kuruyorum alarm sesini duyduktan sonra o sicacik yatakta yatmak gibisi yok:D
-
Sanırım her şey http://www.tahribat.com/Forum-Tinerden-Kafam-Tuttu-155050/ bu konudan sonra gerçekleşmeye başladı.