folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ne Biçim Eğitim Sistemi Bu

Ne Biçim Eğitim Sistemi Bu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    lordvader89 bunu yazdı:
    -----------------------------

iyi yapsaydın Anadolu lisesine gitseydin...

iyi yapamamışsın...

oks'ye girmeyenle aynı olacaksın tabi...madalyamı takacaklar oks'ye girdin diye..

bende öss'ye girdim bi bok yapamadım..öss'ye girmeyen adamda boşda geziyor bende boşda geziyorum...

saçmalamadan önce düşününç

bu laf banaydı galiba.. yazdıklarımı dikkatli oku hocam, boşta gezmeden falan bahsetmiyorum. Üni bitirip de boşta gezen de var.. Sorun o değil.. Sorun eğitim sistemi.. Ben arkadaşın hiç bi okula giremeyişine falan bişi demiyorum, ben lgs'e girdim oks puanlaması hakkında bilgim de yok zaten. Ama insanları sadece yapılan sınava göre okullara yerleştirmek, çalışan ama yapamayan( bi kaç saatlik bi sınavdan bahsediyoruz ) insanla, hiç çalışmayan hatta sınava girmeyen insanın aynı şekilde muamele görmesi saçma..

Bundan daha iyi bi sistem yok diye, şu anki sistemi kabullenmenin bi anlamı yok. Eleştiri yapıyoruz.. Şu son gelen oks sistemi geçtiğimiz oks sisteminden daha iyi mesela, artık yavaş yavaş öğrencilerin geleceğine bi kaç saatte karar verme olayının bitmesi lazım, öğrencilere bir çok kez şans verilmeli, çalışan ve emek veren insanların önü açılmalı benim savunduğum bu..

Ki kaldı ki; bu ülkede sırf parası olduğu için benden daha iyi eğitim alma olanağına ulaşıyosa bi insan bu eğitim sisteminde bi yanlışlık vardır, nasıl düzeltilir bilemem. Bilsem milli eğitim bakanı olurdum

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek
    hehe çok şakacısın hocam ben o zamanlarda hep taktir teşekkür alırken girdiğim lisedeki sınıfımda okuma bilmeyen adam vardı oks dede 1-2 matematik sorusuyla kaçırmıştım anadolu lisesini mesleğe gitmeyi ben istemedim

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    hay amk sustum ya :D banane ne yaparsanız yapın ben g*tumu kurtarmışım.. adama bak ben ne diyorum o ne diyo
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek
    direk eğitim sistemine yüklenme.çalışsaydın kazanırdın.eğitim sistemini beğenmiyorsun ama hakkarideki çoban tıp fakultesini kazanıyor.ordaki eğitimle burdaki eğitim bir mi ?orda o yapılıyorsa burdada daha iyisini yapmak gerekir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    sen bide öss ye gir bakim nolcak

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    alp bunu yazdı:

bu laf banaydı galiba.. yazdıklarımı dikkatli oku hocam, boşta gezmeden falan bahsetmiyorum. Üni bitirip de boşta gezen de var.. Sorun o değil.. Sorun eğitim sistemi.. Ben arkadaşın hiç bi okula giremeyişine falan bişi demiyorum, ben lgs'e girdim oks puanlaması hakkında bilgim de yok zaten. Ama insanları sadece yapılan sınava göre okullara yerleştirmek, çalışan ama yapamayan( bi kaç saatlik bi sınavdan bahsediyoruz ) insanla, hiç çalışmayan hatta sınava girmeyen insanın aynı şekilde muamele görmesi saçma..

Bundan daha iyi bi sistem yok diye, şu anki sistemi kabullenmenin bi anlamı yok. Eleştiri yapıyoruz.. Şu son gelen oks sistemi geçtiğimiz oks sisteminden daha iyi mesela, artık yavaş yavaş öğrencilerin geleceğine bi kaç saatte karar verme olayının bitmesi lazım, öğrencilere bir çok kez şans verilmeli, çalışan ve emek veren insanların önü açılmalı benim savunduğum bu..

Ki kaldı ki; bu ülkede sırf parası olduğu için benden daha iyi eğitim alma olanağına ulaşıyosa bi insan bu eğitim sisteminde bi yanlışlık vardır, nasıl düzeltilir bilemem. Bilsem milli eğitim bakanı olurdum

yok alp sana demedim..lafım seboisteydi.

bende lgs'ye girdim bizim dönemimizde tercihler önceden yapılıyordu sende biliyorsundur...

tercihi sonradan yapmak gibi bir fırsat var ellerinde ama değerlendirmiyorlar...

şanssız bir kuşak varsa o'da 89'lulardır..

lgs'ye girdik sonra tercihler sonradan yapılmaya başlandı..

öss'ye girecegim sene 4 ay önce sınav sistemi değiştirildi...

oks'de sonradan tercih büyük nimet ama kullanılmıyor bok atılıyor..

senin dediğin gibi insanları sınavlara göre bir yerlere yerleştirmek dangalakca ama katlanmak zorunda Türk gençliği..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

Hoca sizin zamanınızın okssi çok basit oldu.Benim karşı komşum 482 puanla yerleşemedi İstanbul  Atatürk Fen Lisesine,eleman zorlaya zorlaya kabataşa girmeye çalışıyor.

Bu sene harbiden çok ibnelik yaptılar,kolay sınavla sen de ben de iyi yapıyoruz,ikimizde aynı okula giriyoruz;ama aramızdaki seviye farkı büyük.Ben seni bu zamana kadarki bütün deneme sınavlarında geçmişim,ama gel gör ki senle ben aynı okula giriyoruz.İşte adaletsizlik bu.Sizin zamanınıza rastladı maalesef.

Ama hoca yanlış anlama bu sınav basitti ve sen düşük puan almışsın o yüzden düz liseye düşmen normal,kaçıncı olduğun önemli bu sınavda kaç puan aldığının önemi yok yani.

Siktir et,daha neler göreceksin,ne kadar küfür edeceksin;ama geçen geçiyor bir kere...

Pragmatism&Realism
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

forumda severim seni ama kendi başarısızlığını kabullenmelisin, şu an bunu sisteme yüklüyosun.

he sistem doğru mu hayır! isteyen her genç okuyamıyosa sistem doğru değildir.

ama kazanan okuyabiliyosa okuyamamanın sebebi sistem değildir.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    olay tamamen senin bireysel dingilliğinden kaynaklanmaktadır. aksine kendini bir bok zannedip kendinin diğerlerinden bir farkının olacağını zannetmendir. kendi başarısızlığını kabullenip susman gereklidir. az puan aldın giremedin yada yeterli puan aldın ama yerleşemedin çünkü yanlış tercih yaptın ve ya tercihlerini rehber öğretmene yaptırdın. sonuçda bunların hepsi senin bireysel başarısızlığındır. kazanmak isteyen her şekilde kazanır. yeterli çalışma insanı gitmek istediği her yere sokar.

en basit örneği bu seneki öss sınavı hatta burada bile aysun kayacının kulakları çınlasın diye konu açıldı. tek kollu çoban dağda koyun güderek hacettepe ingilizce tıp kazandı. o  adam dershaneye gitmedi.

bireysel başarısızlarının sorumluluklarını kendin üstlenmelisin. suçu eğitim sisteminde değilde, kendinde aramalısın.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

kendi basarısızlıgını nasıl egitim sitemimne baglamıssın hayret ettim valla..senin mantıgına gore oss ye girip barajı gecemeyenleri digerlerinden ayırmak icin ayrı bi statuye mi koysunlar.gel madem zahmet edip girdin kazanamasanda okutalımmı desinler??..Egitim sisteminin sana soyledigi su "olum sınava girip girmemen hiç bişeyi degiştirmiyo" sen egitim sistemini eleştirecegine otur da onun dedigini adam akıllı bi dusun

Toplam Hit: 5470 Toplam Mesaj: 54