Ne Öğrensem ?
-
iOS programlama için Swift dili bu yıl oluşturulmuş bir dil. Birkaç e kitap indirdim, biraz göz atacağım.
Xcode 6.1 bilgisayarımda zaten yüklü ve mac kullanıyorum. Türkçe pek bir kaynak yok gibi görünüyor ama İngilizceyi de iyi kötü anlayabilirim.
Kısacası swift öğrenmeyi düşünüyorum şimdilik, biraz daha araştıracağım
-
zeybekustasi bunu yazdızigor bunu yazdıakmarky bunu yazdı
hocam hangi bölüm olduğunu yazmamışsın becerebilirsen bir endüstri meslek lisesinde otomasyon derslerine gir derim robotik için sana çok şey katar uygulamalıdır farklı bakış açıları geliştrirsin vs.
makine mühendisliğiniz bir dalı diyebiliriz. bölüm ile ilgili bir şeye gerek yok şu an, gayet yeterli okul.
mekatroniktir o :)
Aynen mk ne olduğum ne yapacağım belli değil :D
-
Bende 1 yıl boyunca bu soruyu sordum kendime hangi programlama dilini öğrensem yada veritabanınamı yönelsem vsvs.
Piyasaya göre hareket ediceksin.
1.Web Programmer
2.Mobil Programmer
Artık desktop programmer ilgi görmüyor öldü system programmer içinde çok uzun ve saç baş yolduran bir zaman dilimi lazım.
yöneliceğin 2 alan var parasıda var.
1.Web2.Mobil
Her ikisinede hükmeden bir teknoloji var oda JAVA'dır.
Java desktoba hükmediyor.
Yani JAVA öğrenmen maddi ve manevi olarak sana çok şey katacaktır :)
-
benzer soruyu yiğenim sordu bana..lise 3'te şu an ve programlama dillerine merak sarmış durumda sorup duruyor ne öğrensem neye başlasam diye.cidden hangi alana yönlendiricem karar veremedim.ileride çocuğa faydalı olmalı
-
sancaks bunu yazdı
benzer soruyu yiğenim sordu bana..lise 3'te şu an ve programlama dillerine merak sarmış durumda sorup duruyor ne öğrensem neye başlasam diye.cidden hangi alana yönlendiricem karar veremedim.ileride çocuğa faydalı olmalı
Geleceğini yani üniversite kariyerini Yakmak istemiyorsan başlatma
-
Merak için başlıyorsan tabiki de mobil'e yönel en azından zevkli güzel şeyler çıkartabilirsin üstüne grafi de tasarlarsın madem biliyorsun belki oyun falan çıkartırsın, para da kazanırsın..
Ama güvenlik , hack falan işleri daha zevkli geliyorsa linux , python falan öğren kısa sürelerde büyük işler başarırsın...
Webte insanlarla interaktif şeyler daha çok ilgini çekecekse facebook gibi o zaman web dillerine geçersin html js css php falan...
Sen neye ilgi duyarsın ondan bahset biz de sana öneride bulunalım...
Mesela programalama kursuna gitmekten zevk alanlarda var her birine gidip konuşacak kadar bilgim olsunu diyen PMP (project manager)larda var :)))
-
3d modelleme biliyormuşsun.
pic ile uğraşıyorsun.
c bilgin var .
3d print işi ilgini çekebilir belki -
Müridler buradan ve özel mesaj yolu ile sorularımı cevaplayan herkese teşekkür ederim. Mobil programlama ile ilgilenmeye karar verdim. Hatta şuradan iOS uygulama geliştirme derslerini almaya başladım
https://www.youtube.com/watch?v=Q00GrjRy02A&list=PLD016DD1F2D68D352&index=1
Dersin kaynakları da burada;
http://web.stanford.edu/class/cs193p/cgi-bin/drupal/downloads-2010-fall
Burada da başka bir ders var, bu da gayet güzel görünüyor;
http://www.youtube.com/watch?v=SAPhKY4XGo4&list=UUo93ttqKESspfQq0lUaMmEA&index=7
Ve burada da turkcell in bir eğitimi var
https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/konu/ios/egitim/101
Kendi uygulamalarımı yapmak, hatta belki satmak oldukça eğlenceli görünüyor, gelecek yaza kadar bu konu ile ilgilenmeyi planlıyorum. (HolyOne şeyhe teşekkürler, mobil programlamayı ilk söyleyen oydu ve okur okumaz da aklıma yattı)
Ve şimdi size bir sorum daha var. Bu kaynaklarda hep objective c dili kullanılmış-anlatılmış. Ancak bildiğiniz gibi apple bu yıl swift adlı dili geliştirmiş apple uygulamaları geliştirmek için. Şimdi sorum, ben objective c ile öğrenmeye devam mı edeyim, yoksa henüz çok az kaynak olan ve apple ın yaptıkları dışında video eğitimi olmayan swift diline mi yöneleyim ?
Var mı bu konuda bilgisi olan
zigor tarafından 10/Kas/14 23:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Targutay bunu yazdısancaks bunu yazdı
Geleceğini yani üniversite kariyerini Yakmak istemiyorsan başlatma
Ne alaka arkadaş ya. Üniversite gelecek demek değil. Türkiyede hangi okul adam gibi eğitim veriyorda bizim haberimiz yok. Programlama dillerinde çok iyi olduktan sonra kim takar diplomayı.
-
zigor hocam excel ve bilgeadam falan demişsin bence uzak dur bilgeadam dan bi öğrenciye 7000 fiyat cekerler ötekine 3500.Kaçılması gereken bi yer bence.