Ne Öğrensem ?
-
interfector bunu yazdıTargutay bunu yazdısancaks bunu yazdı
benzer soruyu yiğenim sordu bana..lise 3'te şu an ve programlama dillerine merak sarmış durumda sorup duruyor ne öğrensem neye başlasam diye.cidden hangi alana yönlendiricem karar veremedim.ileride çocuğa faydalı olmalı
Geleceğini yani üniversite kariyerini Yakmak istemiyorsan başlatma
Ne alaka arkadaş ya. Üniversite gelecek demek değil. Türkiyede hangi okul adam gibi eğitim veriyorda bizim haberimiz yok. Programlama dillerinde çok iyi olduktan sonra kim takar diplomayı.
Hocam o kısım öyle de bu yeğenin anne babasına sor bakalım onlar öncelik programlama mı der yoksa üniversite mi :)
-
Hannibal_King bunu yazdı
zigor hocam excel ve bilgeadam falan demişsin bence uzak dur bilgeadam dan bi öğrenciye 7000 fiyat cekerler ötekine 3500.Kaçılması gereken bi yer bence.
Yok hocam okul ile anlaşma yapmışlar 95 lira excel eğitimi. Okulda verecekler eğitimi.
-
Objective C ye hiç bulaşmadan doğrudan Swift dili ile ilerlemeye karar verdim. Apple developer ve ibook da bol miktarda kaynak var. Şu an neredeyse herşey İngilizce, bu da biraz hızımı düşürecek ama yine de swift öğrenmenin daha mantıklı olduğuna karar verdim.
-
Git biyerlerde calis hayati ogren. Ne getirir ne goturur senden ilerde en cok bu isine yarar.
-
ayhun bunu yazdı
Git biyerlerde calis hayati ogren. Ne getirir ne goturur senden ilerde en cok bu isine yarar.
İleride öyle boş işlerde çalışmak zorunda kalmamak için; böyle iyi bir bölümde okumama rağmen, kendime birşeyler katacak başka şeyler de öğreniyorum.
-
Hocam ünideyken en mantıklı yatırım ingilizce öğrenmek olucaktır.
erasmus, work and travel tavsiye programlarımdır. çevre çevredir. Hala italyadan,polonyadan görüştüğüm arkadaşlarım var. keşke amerikayada gitseydim okurken.
onun dışında hobilerinle ortak olarak ilerletebileceğin ve gelecektede sana çok yarıyacak bazı tavsiyeler verebilirim;
-photoshop,corel öğren ihtiyacını görücek kadar, ilerde ofisinde broşür vs. tasarlar kendi işini görürsün.
-programlama çok detaya kaçan birşey. eğer okuduğun şeyle bağdaşıyorsa öğren derim. network sistemleride öğrenebilirsin.
örnek olarak o yaşlarda alacağın cisco eğitimi çok iyi olabilir. tabi bu eğitimler parayada bakar.
-onun dışında biraz windows server programları, web tasarım en azından wordpress. kendi işini görebilecek kadar bir blog kurabilirsin.
-işletme yönetimi, dış ticaret eğitimleri, pazarlama teknikleri eğitimleri alabilirsin. her sertifika sana birşeyler katacaktır.
MEB onaylı sertifikalar,microsoft,cisco, adobe hepsi kabuldür.
bunların dışında ytüsem,isuzem tarzı eğitimleri de araştırabilirsin. üniversitelerin verdiği sertifikalı eğitimlerdir. ciddi eğitimler verirler. ama biraz paranı alırlar.
Alanını yöneliceğin şeyleri kendin seçmelisin. yada bir hayat koçu bulabilirsin. ben istediğini düşündüğüm konularda fikir vermeye çalıştım. Ama unutma bu dediklerimle hiç bir zaman NASA ya giremez, diğer gezegenleri gezemezsin.
onun yolunu henüz bende bulamadım. ama tavsiye fikirlerim lisans eğitiminle beraber seni ülke ülke gezdirir.
hayat amacına bağlı. kaygıların tahribatta umut olsun, Saygılarımla.
-
zigor bunu yazdıayhun bunu yazdı
İleride öyle boş işlerde çalışmak zorunda kalmamak için; böyle iyi bir bölümde okumama rağmen, kendime birşeyler katacak başka şeyler de öğreniyorum.
hoca tecrube olmadan ne okudugun bolum ne senin bilgin is gorur. Okumak cehaleti giderir sadece ama tecrube senin hayatini kurtarir. tecrubeden kastim git burgerkingde haburger yapmayi ogren degil insan iliskileri calisma standartlari insanlar ne yapar nasil para kazanir nasil zorluklar seni bekliyor temeli olmadan sadece gecekondu dikersin bu lafimda sana abi tavsiyesi olsun.
-
Arkasim bir tavsiye istiyorsan bence sen Javascript ogren, eger gercekten internet uzuerinden kendine bir gelecek saglamak istiyorsan :Node.Js,Angular.Js, Express, MangoDb yani diger adi MEAN stack, internetin gelecegi buradadir, kolay gelsin.