Neden Baba?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

Fistandantilus bunu yazdı:
    -----------------------------

öyle. ama topluluk olarak geçmelerindeki sebep o. yani şu anki dünyamızda islamiyeti kaubl etmeyen bireysel türkelrde vardır ki var zaten.. islami kabul etmiyor diyince diğer dinleri kabule diyor manasına gelmiyor ben deizm ve ateizmden bahsediyorum :P

İslamı kabul etmiyosa onun dini Göktanrıdır. deizm ve ateizm nerden çıktı aq. Bir Türk Müslümandır. Tüm Türkler Müslümanlığı Göktanrı inançlarımıza benzediği ve son din olduğu için seçmiştir. Hadi diyelim müslüman değil, ozaman inancının Göktanrı oLması lazım! ne ateizmi deizmi budizmi vss aq..

Edit : Müslümanlık Türk'lerin sayesinde yayılmıştır ve gelişmiştir. Türk'ler oLmasaydı Müslümanlığı yaşayamıyacaktık. Örnek Şanlı Ceddimiz Osmanlı

Edit2 : Eski Türk sancaklarına bakarsanız bazılarının üzerinde Kur'anca Yazılar var. / Allah, Muhammed(s.a.v) gibi.
    Türklükteki Feth, İslamdaki Cihad. Türklük ile İslam iç içedir zaten Türkler müslümanlığı seçmiştir. Okadar aq !

sanılanın aksine...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek

Müslümanlığın türklükten üstün olması zoruma gitmiyor çünkü öyle bir şey gerçek değil :) Kurtuluş savaşını müslümanlığımız için kazandığımızı iddia etmişsin, peki o zaman islamın ilk ulaştığı araplar o kadar müslüman olmalarına rağmen 60larda hepsi birleşmiş olmasına rağmen kafir ve aynı zamanda nüfusu göt kadar olan israili nasıl yenemediler? veya şu an niye hepsi amerikanın köpekliğini yapıyor veya niye bazı müslüman ülkeler neden işgal altında ve o müslüman olmalarına rağmen  neden "kurtuluş savaşı" başlatıp kazanamıyorlar :) bunların cevaplarını verirsen sevinirim..

buna ben cevap vermek istiyorum, şimdi türklerde islamiyeti seçtikten sonra zaten çok savaşçı bi millettik ve bu savaş işleri bize düştü, müslümanları koruma kollama gibi, araplar zaten bizim kadar iyi savaşçı olmadıkları için bize kaldı bu iş ve 60 lardaki olayda bence arapların bozulması sonucu, adamlar rahatlarına düştü ve arabistanın felan şimdiki durumunada bakarsan çok sapıttıklarınıda görürsün ve bu sebepler  onların bi kurtuluş savaşı başlatamamalarına en büyü k engel bence... 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    NighT-7 bunu yazdı:

öyle. ama topluluk olarak geçmelerindeki sebep o. yani şu anki dünyamızda islamiyeti kaubl etmeyen bireysel türkelrde vardır ki var zaten.. islami kabul etmiyor diyince diğer dinleri kabule diyor manasına gelmiyor ben deizm ve ateizmden bahsediyorum :P

İslamı kabul etmiyosa onun dini Göktanrıdır. deizm ve ateizm nerden çıktı aq. Bir Türk Müslümandır. Tüm Türkler Müslümanlığı Göktanrı inançlarımıza benzediği ve son din olduğu için seçmiştir. Hadi diyelim müslüman değil, ozaman inancının Göktanrı oLması lazım! ne ateizmi deizmi budizmi vss aq..

Edit : Müslümanlık Türk'lerin sayesinde yayılmıştır ve gelişmiştir. Türk'ler oLmasaydı Müslümanlığı yaşayamıyacaktık. Örnek Şanlı Ceddimiz Osmanlı

Edit2 : Eski Türk sancaklarına bakarsanız bazılarının üzerinde Kur'anca Yazılar var. / Allah, Muhammed(s.a.v) gibi.
    Türklükteki Feth, İslamdaki Cihad. Türklük ile İslam iç içedir zaten Türkler müslümanlığı seçmiştir. Okadar aq !

nası yani benim inancımı sen mi belirliyorsun, sanane istediğime inanırım. ben dikkat edersen şu anki dünyamızda dedim. yani günümüzde gez bakalım türkiyeyi kaç ateist, kaç deist çıkacak karşına. İnsanların inançlarını baskıyla değiştiremezsin dediğim gibi istediğim şeye inanırım bu seni ilgilendirmez benim içimdedir her şey..
    öte yandan islamla türklüğü de inançlar dışında tamamen soğukkanlı bi biçimde yukardan bakarak yorumladım..

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    hitbaytar bunu yazdı:

buna ben cevap vermek istiyorum, şimdi türklerde islamiyeti seçtikten sonra zaten çok savaşçı bi millettik ve bu savaş işleri bize düştü, müslümanları koruma kollama gibi, araplar zaten bizim kadar iyi savaşçı olmadıkları için bize kaldı bu iş ve 60 lardaki olayda bence arapların bozulması sonucu, adamlar rahatlarına düştü ve arabistanın felan şimdiki durumunada bakarsan çok sapıttıklarınıda görürsün ve bu sebepler  onların bi kurtuluş savaşı başlatamamalarına en büyü k engel bence... 

yani kurtuluş savaşının sırrı islamda değilmiş. evet bir etkendir belkide büyük bir etkendir ama kurtuluş savaşının temel dayanağı türkçülük, onun yanında islamdır. Eğer islam olsaydı anayasada T.C nin resmi dini islamdır ibaresi kaldırılmazdı ve şu an yok :) Rahata düşme diye savunursanda ırak örneği var, ordakiler hem çok acı çekiyor hem de müslüman niye kurtuluş savaşı yapamıyorlar.. kısaca olay islamda değil türkçülükte bence, söylediklerinle de örtüşüyor..

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek
    yani kurtuluş savaşının sırrı islamda değilmiş. evet bir etkendir belkide büyük bir etkendir ama kurtuluş savaşının temel dayanağı türkçülük, onun yanında islamdır. Eğer islam olsaydı anayasada T.C nin resmi dini islamdır ibaresi kaldırılmazdı ve şu an yok :) Rahata düşme diye savunursanda ırak örneği var, ordakiler madem müslüman niye kurtuluş savaşı yapamıyorlar.. kısaca olay islamda değil türkçülükte bence, söylediklerinle de örtüşüyor..
    o rahata düşme , ırak için geçerli değil tabi, yani böyle birşey yapamamaları hep aynı nedenden olacak diye bişey yok.Bence islam kurtuluş savasında olmazsa olmazlardandı, yani bu 2 si türklük ve islamiyet , bu ikisi sihirli formül :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    simel1982 bunu yazdı:
    elhamdürüllah müslanım Allahıma binlerce şükür olsun Türk'üm hiç bir ırk islamı müslümanlıgı bizim kadar güzel yaşayamıyor müslümanlık ve Türklük etle tırnak gibi birbirinden ayrılamaz
    ya madem Türksün müslümansın düzgün bi sevgili bul önce Allah aşkına..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheOutlaw
    TheOutlaw's avatar
    Erkek

fistandantilus hocam... bak güzel demişsin araplar  bir müslüman gibi davranmıyor... şu an da din adına çoğu şeyi kaybetmişiz zaten dikkat edersen.. senin dediklerinde bize Peygamberimiz tarafından bırakılan gerçek islamın kişilerce artık doğru düzgün uygulanmaması sonucudur.. ilk dönemlerde müslümanlar ilmi kendine farz bilmişti her alanda öndeydiler... ama sonra ne oldu kendi gerçeklerinden koptular.. ve şimdi göt kadar dediğin israil ne hale getirmiş onları görüyon mu?.. hepsi gerçek islamdan kopmalarından ötürü... zaten Peygamber Efendimizin sözlerine bakarsan resmen ilmi bizlere farz kılmıştır... ama görüyon ki bizler ilmi şeylere pek alakadar deiliz bu çağda...

Nerde Gençliğim:(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    karga bunu yazdı:

alıntı yapcam bulamadım şöle yapayım lavugun biri demiş ki.

2.si ise şuna sinir oldum "'Vatan sevgisi imandandır' diye bir hadis varken hadi diyelim ki Türklüğünüzden vazgeçtiniz bari İslam'ın emrine uysaydınız" müslümanlığı Türklükten üstün tutuyo...

birincisi o kadar seviyon türkiyeyi bi türkçe ögren bu cümlenin nersinden cıkardın müslümanlık türklükden üstündür mesajını. adam öyle bişey ima etmemiş ama ben burda direk söliyim sana evet müslümanlık türklükden üstündür. zorunamı gidiyo ? zaten kurtuluş savaşını kazanmamızın sebebi türk deil müslüman olmamız şehitlik türklügün değil müslümanlığın emri ( he zaten yazının tamamı kople saçma baba eskiden cocuklar cok saçmalayınca kodunuzmu oturtuyomuşunuz şimdi niye salak salak beni dinliyon diye bi madde daha olmalı)

alıntı yapsaydın "lavuk" diye nitelendirdiğin kişinin ben olduğumu görürdün.

Türkçeyi gayet iyi bildiğimi düşünüyorum. Müslümanlık türklükten üstün müdür? şimdi sana şöyle diyim dinler kabullerdir, o dini kabul eden kişi kendisini o dine ait görür; ancak kendisi dini kabul etmiyorsa o dinden değildir. Ancak ırk, kalıtsaldır yani bizim elimizde olan bir şey dğeildir. O yüzden ırk ile din arasında bir ilişki kurulamaz. Türklerin çoğu islam dinini seçmiş olabilir ama seçmeyenlerde var, mesela ben :) 5000 yıllık türklüğü 1500 yıllık dinle kıyaslıyorsun.. islamiyet öncesi devletleri incelersen o zamanlarda savaşta ölmenin bir şeref olduğunu görürsün(bkz: şehitlik).

Müslümanlığın türklükten üstün olması zoruma gitmiyor çünkü öyle bir şey gerçek değil :) Kurtuluş savaşını müslümanlığımız için kazandığımızı iddia etmişsin, peki o zaman islamın ilk ulaştığı araplar o kadar müslüman olmalarına rağmen 60larda hepsi birleşmiş olmasına rağmen kafir ve aynı zamanda nüfusu göt kadar olan israili nasıl yenemediler? veya şu an niye hepsi amerikanın köpekliğini yapıyor veya niye bazı müslüman ülkeler neden işgal altında ve o müslüman olmalarına rağmen neden "kurtuluş savaşı" başlatıp kazanamıyorlar :) bunların cevaplarını verirsen sevinirim..

İnsanlara hakaret etmeden önce beğenmediğin lafların altındaki derin manaları anlamaya çalışmak daha yararlı olur sanırsam.

@karga 

çanakkale savaşında askerimiz oraya din elden gidiyor halife elden gidiyor diye gidip orda canını vermiştir.

tek sebebi istanbulu yada türkiyeyi kurtarmak değildir.

o yüce insanlar sadece vatan aşkıyla değil aynı zaman da Allah aşkı ile savaştılar.

bu 2 sebep bir olunca milletimiz asla yenilemeyeceğini dünyaya ispat etmiştir.

@fistan

şehadet Allah yolunda savaşırken ölenler için verilen bir rütbedir.

israil in 6 gün savaşlarında müslüman ülkeleri ( eline verilen mısır dı) yenmelerinin sebebi. mısır ın başlatacağı hava saldırısını önceden haber almaları ( ki bunu büyük ihtimalle para verip satın aldıkları ajanlarıyla öğrenmişlerdir) ve ardından mısırlıların sadece sabah ve akşam saatlerinde yaptıkları devriye uçuşların da nöbet değişimi esnasında pilotlar götlerini yayarken büyük bir baskınla tüm hava alanlarını.ve akabinde uçaklar yerden kalkıp savaşamadan bombalamarına borçludurlar (ki saldırıya başlamadan evvel kara savaşının yapılacağı yerin ve silahların seçiminin de çok büyük etkisi olmuştur. tüm detayları hatırlamadığım için çok detaylı bir bilgi veremiyorum. ancak şunu söyleyebilirim ki bu bir tahminden başka birşey değil 

biz o kadar kolay lokma değiliz

)

saygılar sevgiler 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:

israil in 6 gün savaşlarında müslüman ülkeleri ( eline verilen mısır dı) yenmelerinin sebebi. mısır ın başlatacağı hava saldırısını önceden haber almaları ( ki bunu büyük ihtimalle para verip satın aldıkları ajanlarıyla öğrenmişlerdir) ve ardından mısırlıların sadece sabah ve akşam saatlerinde yaptıkları devriye uçuşların da nöbet değişimi esnasında pilotlar götlerini yayarken büyük bir baskınla tüm hava alanlarını.ve akabinde uçaklar yerden kalkıp savaşamadan bombalamarına borçludurlar (ki saldırıya başlamadan evvel kara savaşının yapılacağı yerin ve silahların seçiminin de çok büyük etkisi olmuştur. tüm detayları hatırlamadığım için çok detaylı bir bilgi veremiyorum. ancak şunu söyleyebilirim ki bu bir tahminden başka birşey değil 

)

saygılar sevgiler 

bunu bilmiyodum...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:

@fistan

şehadet Allah yolunda savaşırken ölenler için verilen bir rütbedir.

)

saygılar sevgiler 

hocam biliyorum ben o savaşları çok araştırdım ve bilgi sahibiyim. Öyle ya da böyle yeni kurulmuş olan israil, Arap birliğine rağmen hepsini yenmiştir hatta kurulduğu  topraklardan daha fazlasını kazanmıştır o savaşta..
    ben o sözlerimi arkadaşın kurtuluş savaşını "sadece müslümanlığımız" sayesinde kazandık laflarına cevap olarak yazdım ve onun "sadece müslümanlıkla" pek bir şey olmadığını göstermeye çalıştım, yoksa bizim kurtuluş savaşında hiç islamın bir payı yoktur demedim.

Toplam Hit: 9420 Toplam Mesaj: 74