folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Neden Dilimizden Bu Kadar Utanıyoruz?

Neden Dilimizden Bu Kadar Utanıyoruz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Şamil var; http://www.samil.com.tr/galeri/

Aga bu arabanın önü nere ya :D

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Çünkü bizim özenti halkımız, üstünde türk ismi yazdığında almıyor pizzabulls sahibi türk buna pizza ( hadi pizzayı pizza diye yazsa global bir şey artık pizza boğaları diye yazsa ) Adam bu ne ya boğa moğa çayır ovamı burası hesabına girmez içeri pizzabulls olunca daha bir albenisi olyor sanki.

Biz genelde böyle düşündüğümüzden dili markalarda kullanamıyoruz ayrıca

Bak ayrıca ;

Türkler bu zamana kadar harbiden çok sağlam işler icatlar tasarımlar, yenilikler ürünler çıkartamadığı için, kendi içinden insanlarda onlara güvenmiyor o yüzden türk malımı peş para etmez hesabı, en büyük sorunuda bu o yüzden yabancı isimlere akıyorlar.

Abi türkiye çok şey üretmesi lazım gelişme açısından sadece tekstilde bir cacık yapabiliyoruz ne otomotiv, ne deniz araçları, ne hava araçları, ne özel jetler, ne füzeler, ne silahlar, ne bilgisayar, ne yazılım, ne program, ne araç birim malzemeleri, ne gps, ne telefon.

Hiç bir cacığımız yok ki başlangıcıda yok başlangıcıda olmayınca gelişmek şöyle dursun.

Kabul etsekte etmesekte;

Asimile'yiz abi.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Çünkü orjinal ve güzel bir isim. İpekböceği dediğinde aklında tramwayla bir alaka kurabiliyorsun, akılda kalıcı. Ama gevur adam gördüğü ö ve ğ gibi çirkin harflere anlam veremez ve epekboseyy diye okumaya çalışırken aklında kalacağını sanmıyorum. Benim aklıma gelmiş olsa bu isim, bende ipekböceği değil silkworm derim. Ha mesela ay yıldız iç çamaşırı markası benim olsa ismini moon and stars diye değiştirmem, ay yıldız daha akılda kalıcı çünkü.

http://www.sosyopath.com/Files/Citroen-Logo-3.jpg

ben enin üstündeki iki noktayı hiç yadırgamıyorum.Saçmalamaya gerek yok.Bursa belediyesine mail attım bakalım ne dicekler

Hocam İngilizce bilmiyorsun sanırım, aradaki farkı algılayamıyorsun. Bir Türk için "sitroen" demek çok kolay ama bir gevurun ipekböceğini telaffuz etmesi çok zor. Kaldıki iki kelime. Dünyaya pazarlanacak bir ürünün ismi seçilirken bu gibi şeyler önemli, bunun ismi OSMAN olsun deyip geçemiyorsun malesef. Silkworm her halükarda daha vurucu ve daha akılda kalıcı bir isim olacak. Ya hayır geçtim Türkçe olsa ne olacak ya? Bunun faydası ne sana, bana, ülkeye ya da Türkçeye? Firma için olumsuz olacağı kesin de, sana getisi ne olacak? Bu kadar komplekse lüzum yok.

Hayır madem Türkçe Türkçe diyorsun burada, profilinde Arapça yazıların ne işi var?

Edit: O değil örnek verilen Volswagen'ın BORA diye ürünü var ya.

krypt tarafından 20/Ara/12 22:49 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

volkswagen

kaç kişi doğru okuyor acaba :)

sabahları serviste işe giderken dinledim reklamı "vaksvagın"deniyomuş :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    CAgAtAy bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Şamil var; http://www.samil.com.tr/galeri/

Aga bu arabanın önü nere ya :D

Sorma hocam araba ÇİRKİN ÖTESİ, adı ŞAMİL ve 700 beygiri 640000 TL haeohaeoao.

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

Çünkü bizim özenti halkımız, üstünde türk ismi yazdığında almıyor pizzabulls sahibi türk buna pizza ( hadi pizzayı pizza diye yazsa global bir şey artık pizza boğaları diye yazsa ) Adam bu ne ya boğa moğa çayır ovamı burası hesabına girmez içeri pizzabulls olunca daha bir albenisi olyor sanki.

Bak ayrıca ;

Türkler bu zamana kadar harbiden çok sağlam işler icatlar tasarımlar, yenilikler ürünler çıkartamadığı için, kendi içinden insanlarda onlara güvenmiyor o yüzden türk malımı peş para etmez hesabı, en büyük sorunuda bu o yüzden yabancı isimlere akıyorlar.

Abi türkiye çok şey üretmesi lazım gelişme açısından sadece tekstilde bir cacık yapabiliyoruz ne otomotiv, ne deniz araçları, ne hava araçları, ne özel jetler, ne füzeler, ne silahlar, ne bilgisayar, ne yazılım, ne program, ne araç birim malzemeleri, ne gps, ne telefon.

Hiç bir cacığımız yok ki başlangıcıda yok başlangıcıda olmayınca gelişmek şöyle dursun.

Kabul etsekte etmesekte;

Asimile'yiz abi.

Pek Çok Yorumu Okudum Ama Yorumun On Numara....   Tamamen Gerçek Bakış Açısı. Kesinlikle Hepimiz Asimileyiz..  Sürü Psikolojisinede Benzerlik Taşır Bu durum.. En Başarılı Olan Popüler Olandır.. Popüler Olanda Hayranlıkla Takip Edilesidir.. Albenili Olandır.. Kısacası Global Bir Asimilasyon Dünyada Sürekli Varoluş Sergilemektedir..

Yüz Yıl Önce Kullanılan Türkçe İle Şimdiki Türkçenin Tam Olarak Aynı Olmaması Gibi.. Ben Buna İnsan Kabilelerinin Bir Noktada Popüleriter Birleşim İle Buluşması Diyorum.. Bu Fizik Buluşma Değildir.. Asimilasyon İle Zihinsel Buluşmadır. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

dilimizden utandığımızdan boyle bir isimlendirme yapıldığını sanmıyorum. nihayetinde nerde pazara girmeye çalışıyorsan oradaki literatüre uygun bir kelime seçilmesi doğal.bu pazarlama ile ilgili bir durum. 

pizza olayına gelirsek pizza yerli bir ürün değil pizza denince akla italya geliyor dolayısıyla adam isim verirken yabancı isim verebilir. tersi lahmacun içinde geçerli. italian lahmacun diye bir yer açılsa sanmıyorum tutsun. hatta onu geçtim adana kebabı sen giresun kebap diye satarsan o da tutmayacaktır. 

ftw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gannicus
    Gannicus's avatar
    Erkek
    Solucan daha iyi olurmuş
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

Bak ayrıca ;

Kabul etsekte etmesekte;

Asimile'yiz abi.

Gerçek bir bakış açısı çok teşekkürler.
    Krypt sana gelince aynen bileder :D

arbeit macht frei
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bkz: Karamanoğlu Mehmet Bey..

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
Toplam Hit: 6596 Toplam Mesaj: 43