folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Neden Dilimizden Bu Kadar Utanıyoruz?

Neden Dilimizden Bu Kadar Utanıyoruz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

bence salyangoz iyi

yıkılma sakın !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı

Çünkü bizim özenti halkımız, üstünde türk ismi yazdığında almıyor pizzabulls sahibi türk buna pizza ( hadi pizzayı pizza diye yazsa global bir şey artık pizza boğaları diye yazsa ) Adam bu ne ya boğa moğa çayır ovamı burası hesabına girmez içeri pizzabulls olunca daha bir albenisi olyor sanki.

Biz genelde böyle düşündüğümüzden dili markalarda kullanamıyoruz ayrıca

Bak ayrıca ;

Türkler bu zamana kadar harbiden çok sağlam işler icatlar tasarımlar, yenilikler ürünler çıkartamadığı için, kendi içinden insanlarda onlara güvenmiyor o yüzden türk malımı peş para etmez hesabı, en büyük sorunuda bu o yüzden yabancı isimlere akıyorlar.

Abi türkiye çok şey üretmesi lazım gelişme açısından sadece tekstilde bir cacık yapabiliyoruz ne otomotiv, ne deniz araçları, ne hava araçları, ne özel jetler, ne füzeler, ne silahlar, ne bilgisayar, ne yazılım, ne program, ne araç birim malzemeleri, ne gps, ne telefon.

Hiç bir cacığımız yok ki başlangıcıda yok başlangıcıda olmayınca gelişmek şöyle dursun.

Kabul etsekte etmesekte;

Asimile'yiz abi.

Gerçek bir bakış açısı çok teşekkürler.
    Krypt sana gelince aynen bileder :D

Sen tartışmaya mı konu açtın, pohpohlanmaya mı konu açtın birader? Gerçek bir bakış açısı teşekkürler diyor ya hahahhah. Başarısız insan seni.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu konu hakkında yorum yapılmadan önce, sevgili Hocam" Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun'' "Bye Bye Türkçe" adlı kitabını okumanızı öneriyorum.

Esconda tarafından 21/Ara/12 01:04 tarihinde düzenlenmiştir

https://t.me/pump_upp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

Bu konu hakkında yorum yapılmadan önce, sevgili Hocam" Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun'' "Bye Bye Türkçe" adlı kitabını okumanızı öneriyorum.

dayı ağzımdan aldın dur bakayım bulabilirsem koyacam ilk sayfalarını

arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Bir ülkenin dili herşeyidir!

eğer sen dilinden utanıyorsan. yok efendim ipekböceği demek zor onun yerine ingilizcesini kullanalım gibi cahil bir yaklaşıma sahipsen arkadaşım sen asimile edilmeyede, sömürge olarak yaşamayada, gelişmemeye hep geride kalmayada mahkumsun..

Önce durun ve mantalitenizi değiştirin. En kaliteli ürünler neden en pahalı ürünler? Çünkü kaliteliler.. Bu cümleyi oturup düşünürseniz herşey net zaten..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

eğer sen dilinden utanıyorsan. yok efendim ipekböceği demek zor onun yerine ingilizcesini kullanalım gibi cahil bir yaklaşıma sahipsen arkadaşım sen asimile edilmeyede, sömürge olarak yaşamayada, gelişmemeye hep geride kalmayada mahkumsun..

Önce durun ve mantalitenizi değiştirin. En kaliteli ürünler neden en pahalı ürünler? Çünkü kaliteliler.. Bu cümleyi oturup düşünürseniz herşey net zaten..

Ya rappermcs ismiyle geziyorsun hahahahah. Neden nickin rapçimerasimustaları değil?

Ayrıca ilk cümlenin mantıksal olarak anlat bakalım ya, neden geri kalmaya mahkummuşum? Sana kendi dilini kullanmayan bir ton gelişmiş ülke ile kendi dilini kullanan bir ton gelişmemiş ülke gösterebilirim TÜRKİYE başta olmak üzere. Açıkla bakalım, aradaki bağlantıyı kur bana burada.

krypt tarafından 21/Ara/12 12:51 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Şamil var; http://www.samil.com.tr/galeri/

oyuncak mı hocam bu 

www.yesilgrow.com - Growshop
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

yuh şamil denen oyuncak 600 000 tl imiş 

www.yesilgrow.com - Growshop
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

"Tarihte acı misaller gösteriyor ki, bir ülkede eğitim dilini yabancı dile çevirmek oyunu anaokullarına kadar indikten bir buçuk nesil sonra o ülkenin kendi dili kayboluyor, ana babalar kendi çocukları ile kendi dillerinden konuşamaz oluyorlar, az sonra da o ülkenin, o ulusun adı bile tarihten siliniyor." Oktay Sinanoğlu

Mukavim_ tarafından 21/Ara/12 13:30 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

Ya rappermcs ismiyle geziyorsun hahahahah. Neden nickin rapçimerasimustaları değil?

Ayrıca ilk cümlenin mantıksal olarak anlat bakalım ya, neden geri kalmaya mahkummuşum? Sana kendi dilini kullanmayan bir ton gelişmiş ülke ile kendi dilini kullanan bir ton gelişmemiş ülke gösterebilirim TÜRKİYE başta olmak üzere. Açıkla bakalım, aradaki bağlantıyı kur bana burada.

Konuyla alakalı yorum belirtmiyorum ama senin o kendi dilini kullanmayan gelişmiş ülkelerine ben örnek vereyim istersen.

Nijerya,Hindistan,Pakistan,Demokratik Kongo,Kongo Cumhuriyeti,Angola . .

Bide Türkiye başta olmak üzere demişsinde Türkiye hala 3.sınıf dünya ülkesi değil.Avrupa ülkelerinin çoğundan geriyiz o doğru,ülkeyi yönetenler bizimle taşak geçiyor o da doğru ama dünya ortalamasının üzerinde bir ülkeyiz.

Sınıfımda bir Kongolu var ve adam Fransızca konuştuğu için ben Fransızım diyor.Bir gün üzerine gittik nasıl Fransızsın amk cıkar pasaportunu göster,babanda Fransız pasaportu var mı annende var mı  falan dedik adam o an ülkesinin sadece eski bir Fransız sömürgesi olduğu gerçeğiyle yüzleşti ve sölediğinden utandı sustu.

Şimdi kalkıp buna karşılık İskoçya,Avusturya gibi örnekler verme.

u235 tarafından 21/Ara/12 13:22 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 5933 Toplam Mesaj: 43