Neden Evet? Neden Hayır?
-
Üstad ailendeki özürlüler iş daha kolay iş bulabilecek bayanlar haklarını daha iyi koruyabilecek. Darbecileri koruyan kanunlar kalkacak, normal birr vatandaşı askeri mahkemede yargılayamaacaklar ve askerler sivl mahkemelerde yargılanabilecekler, devlet dairesinde işini aksatan sana kötü davranan memuru şikayet edebileceksin ve daha bir çoğu bak hepsi yazıyor sana dersmi doğrumu kararı sen vereceksin üstad.
Anayasa Değişikliği Paketinin Tam İçeriği için Tıklayınız.
Anayasa Değişikliği Paketi Karşılaştırmalı Tablo için Tıklayınız. -
Bunun konusulacak bi tarafı yok ki. Bu anayasaya "evet" demek için saglam cıkarlarınız olması gerekiyor.Yoksa normal birisinin "evet" demesi o kişinin akıl sağlıgının bozuldugunun gostergesi olur.Resmen insanları enayi yerine koyuyorlar bunu göremiyorlarsa diyecek lafım yok.
1982 anayasası (bir çok kez değişmiş olmasına ragmen) bu anayasadan daha demokratiktir.(Tartısmaya girmem akplilerin demokrasi olarak anladıkları şeyin demokrasiyle alakası yok)
Kendi açımdan düşünürsek çok fazla kişisel zarara ugradım.Yaşam şeklim ve standartlarım hayli bozuldu. Dayatmalara mağruz kaldım.
Bunlardan dolayı (daha aklıma gelirse belki eklerim) kesinlikle "evet" demeyeceğim.
-
Evet diyeceğim ve maddeler hakkındaki etkileşimlerden değildir bu kararım. Darbecilerine anayasasını değiştirmek için, bu anayasa ile haşa kendilerini ilah ilân etmiş askeriye denen kurumun kimin emrinde olduğunu bilmesi için evet diyeceğim. Söylermisiniz usta sizsiniz ve kalfa ile çırak size kafa tutuyor ki başbakan sizsiniz ve işinize vakıflar bile karışabiliyor. Bu gücü nereden alıyorlar? Tabiki anayasadan. Kimse karışamıyor ki onlara biz ilahız herşeyi yaparız ayakları var. Bunun için evet. Ne AKP için evet, ne de CHP ve diğer partiler için hayır. Kendi düşüncelerim doğrultusunda evet!
Keza bazı arkadaşlar bize anlatılmadı diyorlar ama eğer birileri bunun kötü olduğunu biliyor olsalardı herşeyi haykırırlardı. Görüyoruz ki haykırdıkları sadece kendilerine prim talebi. Gel televizyona çıkalım. :) Seçimler için oy toplamadan başka birşey yaptıkları yok hayır diyenlerin. Hiçbirşey bilmeyen biri bile evet diyebilirim çünkü evet taraftarı patır patır nedenlerini anlatıyor eğer sizde nedenlerini biliyorsanız patır patır hayırı anlatırdınız ama yaptığını bu böyle gitmez demek başkada birşey değil. Yani eğer köpeğin önüne et verirseniz sizi yanına yaklaştırmaz çünkü açtır ama toksa gel beraber yiyelim bile der. Yani hayırcılar tok baba, amaaan diyorlar.
-
adam önünde ona engel olabilecek herşeyi ortadan kaldırmayı kendisine görev edinmiş.
1 ordu yavaş yavaş içindekileri ergenekon diyerek bilmem ne diyerek temizlemeye başladı.
bi engel var kaldrabilmesi için referandum yapması gerek, oda ordudakilere sivil yargı yolunu açmak.
bi arkadaşında dediği gibi, maddelerin bi kaçı hariç hepsi çerez işine gelenleri gizlemek amaçlı.
ne kadar sevmesemde adamın stratejisi 10 numara yavaaş yavaş eritiyo. ii uykular..
-
Meclisin sitesinde tutanağı taratıp koymuşlar. Oradan indirip okudum. Ben Evet diyeceğim zira Anayasa mahkemesinden çok çektim.
-
CellyM bunu yazdı:
-----------------------------
adam önünde ona engel olabilecek herşeyi ortadan kaldırmayı kendisine görev edinmiş.
1 ordu yavaş yavaş içindekileri ergenekon diyerek bilmem ne diyerek temizlemeye başladı.
bi engel var kaldrabilmesi için referandum yapması gerek, oda ordudakilere sivil yargı yolunu açmak.
bi arkadaşında dediği gibi, maddelerin bi kaçı hariç hepsi çerez işine gelenleri gizlemek amaçlı.
ne kadar sevmesemde adamın stratejisi 10 numara yavaaş yavaş eritiyo. ii uykular..
----------------------------- -
Aslinda herkes maddeleri farkli yorumluyor..
gecen gün cemil cicek miydi neydi, anlatiyordu tv de..
izleyince güzel oluyor herhalde dedim..
ama bir de kemal beye baktim, o da cok farkli diyor..
yani bence şu gerekli ; 10 tane hukukcunun birlesip bir tv de maddeleri insanlara tek tek anlatmali..bu maddeden şöyle şöyle şeyler cikabilir vs tarzinda..
yoksa herkes maddeleri kendine göre yontuyor..
bizde oyle bakiyoruz..
yani ne diyecegimi bende bilmiyorum. Belki de hicbirsey demem..
-
Bu güne kadar yapılanlara bakmak bu kirli suyun ne yöne aktığını gösteriyor zaten.. Cemaat desteği alanlara dokunmadı bu süreç bu aşikar zira cemaatçiler faydalandı bu işlerden. Yanında çok sayıda eleman çalıştıranlara dokunmadı bu icraatlar zira biliyorum devleti yöneten 3Y'yi (yargı yürütme yasama) elegeçirenlerle aynı masada kadeh tokuşturanlardır onlar. Ve en çok kanıma dokunansa Hayır demesi gerekenlerin çoğu Evet demekte. 3C örneği kamu emekçilerinin ellerini kollarını nasıl bağladı görmekteyiz ve yardakçı sendikaların pasifliğini. Dünya tarihinde ilk defa bir ülke kendi iletişim ağını sattı. Dünya tarihinde ilk defa Yangınla mücadele birimleri (ki bu asayişle ilintilidir) satıldı. özel üniversitelerin önü açıldı, özel sağlık kuruluşlarının önü açıldı, benzer bir 3C'yi öğretmenlerimize dayatmaya hazırlanıyordu hükümet fakat tekel direnişi bu konuda tekrar düşünmeleri gerektiğini ortaya koydu.. Böyle bir hükümetin hazırlayacağı anayasaya güvenmemi nasıl istersiniz? Hangi akla sığar. Bor geleceğin yakıtı dediler ve dünya rezervlerinin büyük bir kısmı Türkiyede bu rezervler özelleştirildi eti maden'e satıldı oradanda yurt dışında başka bir firmaya satılacaktı ki karşı çıkıldı ve şimdilik askıda.. Buna evet diyenler ya keselerini dolduracak bir anlaşma içinde yada cahil ve uyutulan kesimdir. Ben Hayır diyorum..
-
calpazhan bunu yazdı:
CellyM bunu yazdı:
yıllarca o adamları eriticek birinin gelmesi için bu millet oy verdi ama bi yolunu bulup ya astılar yada devirdiler 28 şubatta erbakan istifa etmeseydi teğmenin birinin gelip erbakanı basın önünde şamarlaması planlanıyormuş şimdi götü yiyen şamarlasın bakalım tayyibi -
Ramazan beni kesmiyor 12 ay aç , susuz gezeyim mi diyorsun ? bir EVET yeter ;)
Amaaaan 1071 ' den beri bu topraklarda yaşıyoruz , birazda başkaları mı yaşasın diyorsun ? Bir EVET yeter :)
Apo piçinin , Akp ile pazarlık yapması gururunu mu okşuyor ? hiç durma EVET de !
Tayyip anama sövse suç anamdadır diyecek kadar arsızlaştıysan eğer bir EVET yeter , hatta fazla bile gelebilir :)
Ülkenin yüz ölçümü fazla mı geliyor ? güneydoğuda farklı bir devlet kurulsun mu istiyorsun ? Bir EVET yeter !
Hayalim üç kelime o da şöyle : AÇ , SUSUZ , ŞEREFSİZ mi diyorsun ? Ne duruyon la bir EVET yeter .
Kuran kursları kapatıldı , kiliseler ayine açıldı , apo piçine sayın denildi , şehit sayısı hiç olmadığı kadar arttı , özerklik tartışmaları başladı , işsizlik tavan yaptı ama içimdeki gerizekalı bu adamlara hala güveniyor mu diyorsun ? Rahat ol bir EVET yeter !
Haburda gösteri yapan teröristlerin sayısı az mı geldi ? o zaman ülken için bir EVET yeter!
Askerdeki evladının hala sağ olması seni çok mu rahatsız ediyor ? Bir EVET yeter!