folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Evet? Neden Hayır?

Neden Evet? Neden Hayır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mith
    mith's avatar
    Erkek

sırf cemaat hocaları için bile hayıra basabilirim aslında..

Prozac Fan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

memura  toplu  sözleşme  hakkı  saglanacak ve  gerektıgınde  eger  meurun  calısmadıgı  ısını yapmadıgı  gorulurse işten atılabılıncek 

sanırsam  maddelerden bırı bu  belkı   anlatımı daha  genıs  caplı  benım bıldıgım bu kadar 

hosuma  gıttı  :D  evet  dıyorum keske  ayrı  ayrı  evet  hayır  olsaydı 

kontra bisiklet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

adamgibi bunu yazdı:
    -----------------------------

memura  toplu  sözleşme  hakkı  saglanacak ve  gerektıgınde  eger  meurun  calısmadıgı  ısını yapmadıgı  gorulurse işten atılabılıncek 

sanırsam  maddelerden bırı bu  belkı   anlatımı daha  genıs  caplı  benım bıldıgım bu kadar 

yani işine gelmeyen memuru işten atmak kolaylaşır.

He is finding himself.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

şimdi bir saniye burada bir açıklık getirelim... ana yasa konusunda değişiklik yapılması gerekli  mi?

evet gerekli... ancak bu değişiklik... bu gün ülkenin kanayan yaralarına dokunmalı... zaten zar zor işleyen hukuksal süreci daha da yavaşlatmaya ve işlemez hale getirmeye değil... bu değişiklik devlet memurunun devlete çalışan işçinin iş garantisini elinden almaya yönelik değil bilaki o işçiye daha iyi şartlar sağlamaya ve bunu yaparkende kuruma kabul edilen memur veya işçinin oraya hakkıyla gelmesine yönelik olmalı... bu değişiklik vatandaşın sosyal haklarının emperyalist bir zihniyetle para karşısında ezilmesine değilde güçlendirilmesine yönelik olmalı... bu değişiklik daha önce kriz döneminde sözde desteklenen (aslında ülkenin peşkeş çekildiği) dış yatırımcıyı değil, kendi evladımız olan iç yatırımcıyı desteklemeye yönelik olmalı...

Evet bazıları sıcak para kaçıyor diye bu konuyu hoş görmüyor olabilir ancak yabancı sermaya kaynaklı sıcak para dediğiniz şey aslında toplumu sömürmenin bir diğer yolu... zira bu insanlar buraya bu parayı keyfen yatırmıyorlar... zaten yatırım yapan insanların zihniyeti az çok belli... emperyalist ve kapitalist bir yaklaşımla o ülkeyi daha fazla sömürmeye yönelik bir çalışmadan başka birşey değil... bakınız örnekleyelim... a firması gelsin memleketimde vergi dahi vermeden bir fabrika kursun... yeterli sosyal hakları işçisine sağlamaya bile tenezül etmeden (çünkü yabancı sermaye teşvik ediliyor) fabrikayı işletsin... vatandaşımı 3 kuruşa çalıştırsın... sonrada bu işin üzerinden yatırdığı paranın 10 katını kazansın... zaten vergisini verse, sağlamak zorunda olduğu sosyal hakları doğru bir biçimde sağlasa, işçisine gerçekten hak ettiği maaşı verse karı düşecek kaçacak o yüzden devlet göz yumsa ne olur bir düşünün...

işte bu yüzden bu edilen karlar düşükte olsa benim kendi yatırımcım tarafından edilmeli... dünyada zaten tutabileceğinden fazla yükünü tutmuş amerikalı yada avrupalı emperyalistler tarafından değil...

kısaca tekrar... eğer bir değişiklik yapılacaksa... doğru dürüst bir değişiklik yapılmalı... böyle sözde darbecileri yargılayacağız... kadrolaşmış hukuk camiasını temizleyeceğiz lafları ile kaşla göz arasında vatandaşa kazık atma sevdasında olunan bir değişiklik yapılmamalı....

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

adamgibi bunu yazdı:

yani işine gelmeyen memuru işten atmak kolaylaşır.

sen  böle  anlamıs  olabılırsın hoca  gayet normal karısılıyorum 

bende  dıyorum kı  benı hukumet  konagında  1  saat  keyfı ıcın  bekleten  memuru  ısten atması  kolaylasır 

bence  adıl  bı madde  kardesım 

bazı arkadaslar  kadrolasma  demıs hayal  dunyasından uyanın dıyorum baska bısey  demıyorum 

kontra bisiklet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

adamgibi bunu yazdı:

işte işin püf noktası orada hocam... bir düşün bakalım şimdi... bir hükümet geldi...

hemen kadrolaşma mantığına gidecek... türkiyede gelen her hükümetle birlikte bu olay görülür... bu işin en iyi gözlemlendiği kurum Milli Eğitim Bakanlığıdır... o yüzdendir ki bu gün Eğitim sistemimiz çökmüşlüğün bile daha aşağı bir seviyesindedir. Çürüyor eğitim sistemimiz ve beraberinde milletimizide çürütüyor...

bak o madde olunca ne olacak... gelen hükümet ilk iş kendi kadrolaşma sistemini uygulamaya koyacak... her birime politik görüşünün uyduğu birer müdür atayacak... sonra diyecekki arkadaşlar bizden olmayanı yollayın... emir demiri keser, bütün o yeni atanan müdürler başlayacak politik görüşü uymayan personeli fişlemeye, sonra hepsine sırayla birer birer kulp takacak ve şutlayacak...

şimdi diyeceksin ki bana dai çok kötümser düşünüyorsun... bende sana hemen kpss olayını göstereceğim... bak ne oldu hocam. şimdi bu anayasa geçmezse bir sonraki seçimdede kazanamayacaklarını gösteren bir anket gbi birşey bu referandum... burada biraz empati yapalım şimdi iktidar partisi gibi düşünelim...

eğer anayasa geçmezse bunun anlamı bir daha ki seçimde iktidar olamayabilrim... ancak benim mutlaka devletin birimlerinde personelimin bulunması lazım ki ben gitmiş olsam bile aslında burada olayım... o zaman nasıl olur? kendi adamlarımı ana yasa olmadan yerleştiremem! kpss lazım bana... bizimkilerin iyi puanlar alıp atanması lazım...

sonraki basamak kpss olur ve kopya skandalı baş gösterir

tüh be alt kademedekiler işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar... beyinsiz herifler kim bunlara her soruyu yapın dedi? neyse işin aslını uzatıp bu adamları atamak şart... paket geçmezse bu adamlar bizim devletin içinde ki elimiz ayağımız...  paket geçerse zaten mesele yok... gelecek dönem yine meclisteyiz iktidar olarak hemde... zaten ondan sonrası kolay... hukukuda kendimize bağladığımıza göre istediğimiz gibi değiştiririz kanunu... ondan sonra kimi istersem görevlendiririm... bir sonraki sezonada gerek kalmaz zaten...

kısaca böyle  tabi bunların % 100 doğru olduğunu iddia etmiyorum... bunlar sadece benim varsayımlarım ancak... doğru olduğu konusunda büyük inanç taşıyorum. zira olanların hepsi bunları gösteriyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

adamgibi sevgili mürid kardeşim... bak ben sana bu konuda şöyle birşey söyleyim... inanıp inanmamak konusunda özgürsün... es kaza bir keresinde bir projemden ötürü mecliste bulunmuştum. ve gözümün önünde çok düşük bir kpss puanıyla atama yapıldı... açıktan...

bunun haricinde kadrolaşma olayına gelince hayal dünyası demişsin... bence sen hayal dünyasından uyan dostum... Yada gel kayseriye ben sana kadrolaşma göstereyim...  ben ne söylüyorsam bizzat yaşadım gördüm onları söylüyorum...

ve evet inan bana bende senin düşündüğün gibi olmasını isterdim... yani beni devlet dairesinde sabahtan akşama kadar bekleten memurun işinden uzaklaştırılıp yerine hak eden birisinin getirilmesini isterdim gerçekte ama işin iç yüzü gerçekten öyle değil... dediğim gibi inanmamakta özgürsün... ama ben söylediklerimi yüz yüze olduğumuz taktirde kanıtlayabileceğimi garanti ederim... çok istiyorsan özelden yaz bir örnek vereyim isimle birlikte... ama buradan isim lanse edemem başım derde girer...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

X. Kanun önünde esitlik

MADDE 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düsünce,

felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım

gözetilmeksizin kanun önünde esittir.

Kadınlar ve erkekler esit haklara sahiptir. Devlet, bu esitligin

yasama geçmesini saglamakla yükümlüdür. Bu maksatla

alınacak tedbirler esitlik ilkesine aykırı olarak

yorumlanamaz.

Suistimale açık bir madde. Örneğin adam yarın çıksa kadınlar çalışmasın dese ve bunu işsizlik adına alınmış bir tedbir olduğunu söylese hiç kimse çıkıp kadın erkek eşitliğine aykırı bu uygulama diyemez. Kadın hakları çok rahat kısıtlanabilir. Bu yüzden hayır.

G. Adalet hizmetlerinin denetimi

MADDE 144- Adalet hizmetleri ile savcıların idarî görevleri

yönünden Adalet Bakanlıgınca denetimi, adalet müfettisleri

eliyle yapılır. Buna iliskin usul ve esaslar kanunla

düzenlenir

Yargı bağımsız olmalıdır. Bu yüzden hayır. 

Bunun gibi birkaç madde daha var. Resmen çalınan minareye kılıf olabilecek cinsten. Bunun yanında göz boyamalık sakatlara tanınan haklar gibi maddeler de var. Ama bunların da içi boş. Sözde engelliler düşünülmüş ama her nedense bugün kamuda engelli kontenjanlarının boşluğundan yakınılıyor. 

Bence bu referandum Türkiye için bir yol ayrımı ve kırılma noktası. Aysun Kayacıya hak vermiyor değilim.

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

Milamber bunu yazdı:

adamgibi sevgili mürid kardeşim... bak ben sana bu konuda şöyle birşey söyleyim... inanıp inanmamak konusunda özgürsün... es kaza bir keresinde bir projemden ötürü mecliste bulunmuştum. ve gözümün önünde çok düşük bir kpss puanıyla atama yapıldı... açıktan...

bunun haricinde kadrolaşma olayına gelince hayal dünyası demişsin... bence sen hayal dünyasından uyan dostum... Yada gel kayseriye ben sana kadrolaşma göstereyim...  ben ne söylüyorsam bizzat yaşadım gördüm onları söylüyorum...

ve evet inan bana bende senin düşündüğün gibi olmasını isterdim... yani beni devlet dairesinde sabahtan akşama kadar bekleten memurun işinden uzaklaştırılıp yerine hak eden birisinin getirilmesini isterdim gerçekte ama işin iç yüzü gerçekten öyle değil... dediğim gibi inanmamakta özgürsün... ama ben söylediklerimi yüz yüze olduğumuz taktirde kanıtlayabileceğimi garanti ederim... çok istiyorsan özelden yaz bir örnek vereyim isimle birlikte... ama buradan isim lanse edemem başım derde girer...

yaw  hoca  elbette  bı  yerde  iş  mekan koltuk bakanlık  basbakanlık   sahıbı  olanlar  cevresındekılerı  akrabalarını  yakın tanıkdıklarını  onalrında  tanıdıklarını  ıse  alacaklar  ihale  verecekler belirli bir  yere  getırmeye  calısacaklardır bu her zaman  olmustur  ve  olmayada  devam edecektır 

mevcut  hukumet bunu yapmaktadır bunu  görmeyen zaten kördür 

hayal dunyasında  uyanın dememdekı  maksat  yanı bu hukumet  tutupta meclısın beledıyelerın bakanlıkların ne bileyım okulların mıllı  egıtımın  ,her  yerıne  kendı  adamlarını  koycaklar  degıl  ya hocam 

ınsnalar  öle  bi  ürkmüşki nerde  bi  akp  lı  gorse  annecım  diye  korkacak hale  gelmıs  yaw 

kontra bisiklet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

koyacaklar hocam... inan bana koyacaklar... kanıt mı istiyorsun? bak sana çok basit bir kanıt yukarda yazdığımda var...

Allah korkusu olanlar bu kpss olayındaki suçta sessiz kalmazdı.. bu adamlar ne yaptı? bakanlığımız belirli tarihlerde belirli sayıda öğretmen memur vs atanacağını bildirmiştir gereken atamalar belirlenen tarihlerde yapılacaktır demiş... yani? diyorki sınvda bir sahtekarlık var ben bunun ortaya çıkmasını bekleyemem bu adamlar benim adamlarım bunları atamam gerekli...

ve inan bana hocam ellerinden gelse onuda yaparlar... yani eksiksiz her yere kendi adamlarını koyarlar...

son söylediğine gelince bu söylediklerin bu güne kadar olmuştur ve olmaya da devam edecektir haklısın... kesinlikle katılıyorum. bir nebzeye kadarda hoş görebilirim bu durumu... ama bir haltlar karıştıracaksan bari Allah'ı yaptığın işlere şahit gösterme... Dini kişisel çıkarlarına alet etme...

Ben dinimi istismar eden insanlar tarafından böyle şeylerin yapılmasına karşıyım... Demek istediğim Allah bizlere iyi ve doğru olanı yapmayı emrediyor... Yer yüzündeki en güzel ahlak olarak Peygamber Efendimizi (s.a.v.) gösteriyor... Ben benim için böyle kutsal olan değerleri birilerinin türlü şerefsizlikleri yapmak için kılıf olarak kullanmasına karşıyım. Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi? Bizler için böyle kutsal olan değerlerimizi pis işlerine alet eden adamların katli bana göre vaciptir aslında ama elimden birşey gelmiyor işte...

Toplam Hit: 8357 Toplam Mesaj: 62