Neden İyi Filmler Artık Yok?
-
Ahh ahhh russian institute ne güzeldi sonra hepsi bozuldu..
-
Tek bir sebebi var sosyal medya ve dijital işler.
Önceden çok ciddi paralar harcıyorlardı millet mecbur izleyecekti. Özellikle de 99-05 arasında teknoloji de geliştiği için harika filmler çektiler.
Artık böyle bir cesaret kimsede yok. Film tutmazsa iflas ederler.
Sadece diyalog filmleri izliyoruz artık.
-
Eskiden filmler sanat için yapılıyordu şimdi ise ya zenci,lgbt dayatması propagandaları için yapılıyor ya da para olarak ne koparırsak kar mantığıyla yapılıyor. Her iki kafayla yapılan filmleri de izleyici sevmiyor.
Şahsen ben uzun zamandır film izlemiyorum. Eksikliğini de hissetmedim.
-
iyi filmler hala yapılıyor ama netflix gibi ortamlar iyi film değil, çerezlik filmler yaptırıyor, biz de genelde bu platformlarda takılıyoruz. letterboxd, rottentomatoes gibi yerleri takip edin
-
bugün black mirror dizisinin yeni sezonuna baktım 2 bölüm iyiydi 3. bölüm yine kadın kadına ilişki durumu. Zaten bandersnatch'tan sonra ekibin ağzına etmişlerdi hala kurtulamamışlar lgbt esaretinden.
Bu arada yeşilaç filmlerinin sürekli seyretmesinnin sebeplerinden biri o insanlar çok çile çekti bazısı savaş gördü yokluk acı vs. Şimdiki gibi servis/taksi gelmezse sete gitmem demiyorlardı.
Sadri alışık gibi aynı ceketle 3 tane film çekenler var.
70lerde kısa bir süre yeşilçam sıkıntı çekti erotik filmlere kaydılar hatta keloğlanın bile erotik filmi çekildi. Cüneyt arkının son belgeseline bakarsanız diyorki o zamanlar 80lerden sonra büyük buhran yaşadılar erotik filmlere benide istediler gitmedim dedi. Sonra işin içine yine lgbt olayı girdi bütün yeşilçam yerle bir oldu. Girdiği sektörü kurutuyor.
-
Benzer duygular içindeyim uzun süredir.
Yaşla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Netflix, amazon, bilmemne gibi platformlar sürekli dizi/film yapmak için birşeyler üretiyorlar. Çok fazla şey üretildiğini düşünüyorum. birbirinin aynısı şeyler. Artık filmde sürpriz unsurunu bile kaybettim. Bu olacak, şu çıkacak, aslında böyleymiş diyorum ve oluyor.
Mesela neden 2017'den beri bbc'nin sherlock'u çıkmıyor?
eskiden dizi izleme sitesine girip bu neymiş şu neymiş diye pilot bölümleri izlerdim. artık bununla bile uğraşmıyorum.
-
Sorun iyi film yapılamaması değil. İyi senaryo da olsa cast kötü olduğunda film batar. Sizi sinemaya aşık eden, aktör veya aktrist olmayı çok ciddiye alan oyuncular yok artık. Hepsi yaşlandı. Once upon a time in Hollywood un devam filmini çekiyorlar. Brad Pitt ve Leonardo 2 3 film daha oynasın da biz de işi gücü bırakalım emekli olalım derdindeler.
Artık gün kolaycilik günü. Stanley Kubrick gibi bir sahneyi 100 kere tekrar ettirebilecek yönetmen de yok. Maliyet trip eleştiri çok hızlı ve acımasız.
Dolayısı ile diziler bile bir boka benzemiyor artık. Bu pazarı güçlendirecek bir tür gerekli. Belli olmaz belki tiyatro geri gelir. Çünkü rol yeteneğinin en özgür olduğu ortam tiyatro. Özellikle herkesin kendi sahnesini istediği ve platformlara pazarlanmak için çabaladıgi bu dönemde, dijital tiyatro fikri kötü değil. En azından canlı performanslarin oyuncuları mükemmellik peşine düşüreceği kanaatindeyim.
-
çünkü iyi izleyicler de artık yok. odak süresi kısaldı, sinema artık eskisi kadar büyük bir hikaye anlatma aracı değil. efektler, oyunculuklar, çekimler, renkler her şey artık bir nevi "deşifre" oldu, eskisi gibi şaşıramıyoruz, eskisi gibi etkilenemiyoruz, eskisi gibi merak edemiyoruz. dünya, hayat artık eskisi gibi olmayınca filmler de tabii eskisi gibi olamıyor.
-
Güzel filmler hala var.
Boktan filmler daha çok arada kaynıyor işte....
Trap diye bir film izledim gayet güzeldi. Bu yönetmenin çoğu filmini severim ama kimine boktan geliyor işte... Tekrar dönüp izleyeceğim filmi Village falan olabilir belki ama onunda ters köşesini biliyosun işte.
Heretic gayet güzeldi. Yakın zamanda izlediğim güzel film başka anımsayamadım. Amma illa vardır. Kişisel zevk meselesi.
David Lynch'in bir filmini izledim boktandı örneğin Killer mı öyle bişeydi. Ama çoğu filmi güzeldir. Guy Ritchiede öyle. Gentleman falan bi filmi vardı keyifliydi. -
Artik müzikler bile 10-20 saniyelik sound için yapılıyor.
Hayat hızlandı odak süremiz azaldı.
Herkesin elinde film izlerken telefon olduğu için, senaryolar daha sade ve az zeka gerektiren, az odak gerektiren şekilde yapılmaya çalışılıyor ve kalite düşüyor.
Aynı dizileri filmleri tekrar tekrar izlemekte ağır bir depresyona itiyor farkinda olmadan uyanık olun hocalar.