Neden İyi Filmler Artık Yok?
-
ihtiyarladın ondan öyle
-
Bu sayfada özetle yazdıklarımı açıklar nitelikte video olmuş..
Özellikle matrix konusunda birebir aynı şeyi düşünmüşüz.
https://www.youtube.com/watch?v=4IWUz7q90rg
Kelayvaz tarafından 16/Nis/25 16:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Emin olmak için tekrar izledim;
Matrix o dönem hiç çıkmamış olsaydı, bugün o dönemki haliyle aynı şekilde çıkmış olsaydı herkes bu ne amk derdi
Mantık hataları, çekim hataları, iğrenç efektler hele o 2. ve 3. Filmdeki resmen çizgifilm (bayağı çizgifilm) efektler, saçma sapan dublörler, gereksiz kavga ve aksiyon zorlaması.... Yani eleştirecek çok şey var
Ama fark ettiğim şey bu değil; önceden azdı ve tatmin seviyesi çok düşüktü. Çıkan en ufak "über" filme sarılıyordu insanlar. Kimsenin yeşil yol da amma drama, god father de çok sıkıcı ilerlemiyor dediğini duymadım
Bugün ise üzerine çok daha büyük tecrübe ile düşünülmüş diziler, teknoloji harikası efektler, kusursuz prodüksiyon, kendi evrenindeki istikrarlı yaşam döngüsü... insanlar geliştikçe bunlar da kesmiyor artık
Matrix o dönem çağ açtığı için güzeldi insanların ufuklarını açtı. Milenyum hayallerinin en güzeliydi. Bu yüzden hala seviliyor. Fakat şuan bu patlayıcı etkiyi yapacak bir beklenti yok.
Özetle bence yapımlar kötü değil; biz geliştik. Ufkumuz açıldı, yaşam standartlarımız arttı. Beklentimiz arttı ve bu konuda büyük bir zıplama yaratacak dizi/filmlere açız. Doymuyoruz ve doymamakta haklıyız
Bence bu da güzel bir şey; bakış açısına göre değişir
-
Matrix bambaşka bir felsefe..
İnanılmaz detaylar ve atıflar var. Buna yakın bir yapım çıkmadı..
İlk çıktığında efektlere, duvardan zıplayan insanlara, mermi durdurma olayına vs odaklanırdım. İzledikçe, araştırdıkça yeni haritalar açıldı beynimde.
There is no spoon.
-
gay riçi dizi yapmış
"gentlemen" diye
netflixte var
-
Filmler aslında kaliteli, sen zamanını çalan şeyin daha değerli olmasını istediğin için sana kalitesiz gibi geliyor bence. (Yaş aldıkça öyle oluyor galiba)
Ben mesela film falan izleyince zamanımın boşa gittiğini hissediyorum.