Neden İyi Filmler Artık Yok?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı

Artik müzikler bile 10-20 saniyelik sound için yapılıyor.

Hayat hızlandı odak süremiz azaldı.

Herkesin elinde film izlerken telefon olduğu için, senaryolar daha sade ve az zeka gerektiren, az odak gerektiren şekilde yapılmaya çalışılıyor ve kalite düşüyor.

Aynı dizileri filmleri tekrar tekrar izlemekte ağır bir depresyona itiyor farkinda olmadan uyanık olun hocalar.

Aynen öyle ne zaman dolu dolu film izledim en son hatırlamıyorum film açıyorum 5 dakikada sıkılıyorum.. 

Reels olayı uzun video/film işlerini bitirdi.. 

Kendine İyi Bak ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı

Herkesin elinde film izlerken telefon olduğu için, senaryolar daha sade ve az zeka gerektiren, az odak gerektiren şekilde yapılmaya çalışılıyor ve kalite düşüyor.

Aynı dizileri filmleri tekrar tekrar izlemekte ağır bir depresyona itiyor farkinda olmadan uyanık olun hocalar.

Kısa süreli reels tarzı videoları bende arada izliyorum. Amacı kısa sürede odak yakalamak ve içine çekmek bu tıpkı 15 sn süreli bir hikayenin bitecekmiş algısı vermesi gibi  ama kısa olunca beyin yeterli bulmuyr ve tekrar istiyor sigara gibi.

Bir deney yapmışlardı  video devam ederken reklam amaçlı olan ilerleme çubuğu başta hızlı giderken ortalara gelmeden yavaşlıyor hızlıca biten reklam algısı gibi ama aslında uzun sürüyor.

Dünya çok basitleşti hemen herşey mesela avrupa yakası gibi yada salak ile avavak filmi gibi filme gülüyorsan basit şeylere gülebilen ama kaliteli komedilerde geç anlayan birine dönebiliyorsun sonunda.

Aynı film dizi konusundada haklı olabilirsin. Dikkat edilmeli. Prestij filmi şimdi vizyona girse muhtemelen çoğu alması gereken mesajı almaz. Sadece filme vaaooo yapar geçer.

Black mirroru bitirdim yeni sezon ilk 2 bölüm güzel birde seveni var diye uzay filosunun devamını yapmışlar ama asıl mesajlar ilk 2 filmde. Diğerleri işe yaramaz. Zaten Bandersnatchan sonra yamulttular bu ekibi yoksa son 2 sezondur cortlamazdı.

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

güzel filmler var da nereden bulacağız?

kaliteli bir izleyici kitlemiz olmadigindan güzel öneride bulunamiyorlar.

Bu hafta hergün film seyrettim. platformlari tarayip yüksek puanli sonu sürpriz  filmleri bulmaya çalıştım. 

mesela filmin birine  harika muhtesem ,sonu super, cok farkli diye yere göğe siğdıramadiklari film, vasatın vasatı çıkıyor. Herkes herseyi çok beğeniyor.

geçen yine sonu şok edici dedikleri filmi seyrettim. neredeyse 10 tane birebir meshur filmin aynisini yapmislar. 

millette film kültürü yok. çok azı buna sahip...

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    Kelayvaz bunu yazdı
    korkarabatak bunu yazdı

Kısa süreli reels tarzı videoları bende arada izliyorum. Amacı kısa sürede odak yakalamak ve içine çekmek bu tıpkı 15 sn süreli bir hikayenin bitecekmiş algısı vermesi gibi  ama kısa olunca beyin yeterli bulmuyr ve tekrar istiyor sigara gibi.

Bir deney yapmışlardı  video devam ederken reklam amaçlı olan ilerleme çubuğu başta hızlı giderken ortalara gelmeden yavaşlıyor hızlıca biten reklam algısı gibi ama aslında uzun sürüyor.

Dünya çok basitleşti hemen herşey mesela avrupa yakası gibi yada salak ile avavak filmi gibi filme gülüyorsan basit şeylere gülebilen ama kaliteli komedilerde geç anlayan birine dönebiliyorsun sonunda.

Aynı film dizi konusundada haklı olabilirsin. Dikkat edilmeli. Prestij filmi şimdi vizyona girse muhtemelen çoğu alması gereken mesajı almaz. Sadece filme vaaooo yapar geçer.

Black mirroru bitirdim yeni sezon ilk 2 bölüm güzel birde seveni var diye uzay filosunun devamını yapmışlar ama asıl mesajlar ilk 2 filmde. Diğerleri işe yaramaz. Zaten Bandersnatchan sonra yamulttular bu ekibi yoksa son 2 sezondur cortlamazdı.

+1

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Eski Filmleri ve dizileri izlemek insanı gerçekten depresyona sürüklüyor. 16-25 yaşındayken heyecanla hevesle ve hayranlıkla izlediğim film dizileri tekrar izleyince, eski mutlu günlerim aklıma geliyor ve şimdi bok dünyasında yaşıyormuşum gibi hissettiriyor. 

Ve önceden izlediğimiz filmleri birbirimize önerirdik.. Şimdi tek tıkla reels paylaşıyoruz..  

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Genel olarak içerikten ziyade kadının vücudu üzerine odaklı hale geldik ki bu durum filmlerde de böyle müzikte de. Film ya da müziği yaratan sanatçıdan ziyade artık biz bu sanatçı diye geçinen soytarıları yaratan estetik cerrahların sanatı üzerine konuşuyoruz. Özetle İçerikten ziyade artık bir oynayana bakıyoruz. Bir kadın ya da erkek ne yaptığının ne dediğinin önemi yok seksi mi abi? Dolgulu dudak (yapmayanı sikerler zaten), estetikli komple yüz (burun, yanak, kaş, kulak falan filan), ama küçük göğüs, kalça vs. olacak, bunlar kaide. Çocuksu görünmen lazım, sübyancı piçlere hitap etmen lazım. Büyük göğüs kalça modası eskidendi, kamyoncu musunuz amk, göğüs mü kaldı? :D Erkeksen sakalın var mı, zikin büyük mü, pantolandan belli ediyor mu bunlara bakarız biz yoksa kimse siker senaryoyu, müziği.

Bikini giyem, set karşısıan geçem, iki dans edem izlenme ve etkileşim kazanam. Yakışıklı bir erkek aktör ile komple estetikli bir karının oynadığı, mafyalı ve bol s*kişli bir film çekem, filmin ne olduğunun önemi yok asgari bunlar olsun.

Müzikten gideyim:

Mesela Korolova denen şu karının bir müziğini paylaşayım.
    https://www.youtube.com/watch?v=H9lb_c8OQoc

Şu müziğe ne kadar benziyor değil mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=MLtdvs3Pbc8

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Bunun en büyük sebeplerinden birisi attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmiyor.Sinemaya satsalar bilet fiyatlarından dolayı insanlar gidemiyor + onlarca dijital film yapımcısı varken eski cazibesini kaybetti.Geçmiş zamanda sinema dan iyi bir kazanç sağladıkları için gerek oyuncular için gerek senaryo/yapım için ciddi bütceler harcayabiliyorlardı.Milyonlarca harcayabilen belli başlı yapım firmaları yerine bir kaç bilgisayar programları ile çok daha ucuza mal edebilir hale geldiler.Ben son 3 yılda en fazla 2-3 defa sinemya gitmişimdir.Önce her yeni çıkan film'ê gider konuyu takip ederdim.

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Sinemaya gitmeyi özledim hep çöp yapımlar var,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

sinemalar da çöp. adam elektrik gitmesin diye ekranın parlaklığını kısıyor, en son spiderman izlemeye gittiğimde bildiğin siyah beyaz izledim filmi.

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

sinemalar da çöp. adam elektrik gitmesin diye ekranın parlaklığını kısıyor, en son spiderman izlemeye gittiğimde bildiğin siyah beyaz izledim filmi.

kesinlikle, filmi göremiyorum çok karanlık.. büyük tv aldım evde izleyim diye sırf bu yüzden..

Ayrıca Bütçe konusunda bence bir sıkıntı yok. Evet iyi filmler sinemadan iyi para kaldırıyorlardı ama şuanda da platformlardan iyi para kaldırıyorlar.. Adam hem sinemada hasılat yapıyor. Sonra platformlara veriyor. senelik anlaşma yapıyorlar.. sürekli para gelmeye devam ediyor..

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
Toplam Hit: 1619 Toplam Mesaj: 37
sinema