Neden Mac, Eksi Yönleri Artı Yönleri?
-
starbucks'ta kulaklık ve gözlük kombiniyle gayfeni içip otururken çok cool gösteriyo :m
-
2010 yılında iyi kötü ikinci el bi macbook 2011 aldım, aldığım günden beri birkez dahi format atmadı gereği duymadım, en son safari biraz kasıyodu, gittim 8gb ram aldım, bide 120gb ssd taktım, bilgisayar uçmaya başladı, ofisde mecbüren windows kullanıyom, inanırmısın, chrome da yeri geliyo, 15 sekme açık olması gerekiyo, ozmn bilgisayar bir kasmaya başlıyor, alıp yere çalasım geliyor, windows hep böyle olmuştur benim için, sürekli sıkıntılı bir donanım-yazılım uyumsuzluğu, ofisdeki bilg. sözde 8gb ram var ama bi chrome la bile kasarmı.. o yüzden eve geldiğimdde ilk işim macbook kapağını açıp direk kaldığım yerden devam edöyorum..
sadece şunu söylim, bir işletim sistmi düşün tam 48gündür hiç kapatılmadı, sadece beklemeye alınde ve her seferinde bilg. kapağını açmamla bilgisayrın hazır olması aynı anda oluyor, mac bir harika dostum :) oyun kısmına gelirsekde, açıkçası bitane 2. el ps3 aldım, tv de koltuk karşısında oynamak çok daha zevkli oluyor, o yüzden pc ye ihtiyaç duymuyorum.
-
surfaceler de fena değil bence ? 8-9 binlik bir freedos pc toplasan ve üstüne linux kursa bence fi$éQ gibi olur . MacOS kullanmadığımdan bilmiyorum ama benim 1.5 milyarlık pc yetiyor ya bana arada ağlıyorum sinirden sonra fakir olduğum aklıma gelince pc ye sarılıp birlikte ağlıyoruz falan :D
-
-
EdepsizPenguen bunu yazdı
2010 yılında iyi kötü ikinci el bi macbook 2011 aldım...
?
-
hem oyun manyağı hemde mac ihtiyacı duyan biriyseniz xbox veya playstation şart. tabi korsancıysanız işiniz zor tabi benim gibi her hafta bir oyun alayım degil de bir oyunu yıllarca oynayanlardansanız o zaman sıkıntı yaşamazsınız. bf1 4 sene bile götürür adamı :)
+ olarak tanıtımdaki gibi.

PanxeR tarafından 04/Oca/17 23:43 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdı
hem oyun manyağı hemde mac ihtiyacı duyan biriyseniz xbox veya playstation şart. tabi korsancıysanız işiniz zor tabi benim gibi her hafta bir oyun alayım degil de bir oyunu yıllarca oynayanlardansanız o zaman sıkıntı yaşamazsınız. bf1 4 sene bile götürür adamı :)
Peki hocam ben birşey sormak istiyorum, gönül ister ki macbook pro alayım ama bütçem yetmiyor. Air alıp kendimi kısıtlamama değecek mi vereceğim para? Demek istediğim sonuçta en düşük maci alıyorum ama ona vereceğim paraya daha yüksek donanıma sahip bir bilgisayar alsam aynı paraya daha mı iyi ederim daha mı kötü? 4000 TL beni zaten sıkıştıracak ve o paraya i7 son nesil işlemcili lenovo felan alabilecekken bunu almam ne kadar mantıklı? Aynı performansı alabilecek miyim? Son olarak donanım ve işletim sistemi uyumunun ne kadar önemli olduğunun da farkındayım. Maci mac yapanın bu olduğunun da farkındayım ama kafamı kurcalayan bu. Umarım anlatabilmişimdir sorunumu. Açıklık getirebilirsen sevinirim.
-
Apolitik bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
Peki hocam ben birşey sormak istiyorum, gönül ister ki macbook pro alayım ama bütçem yetmiyor. Air alıp kendimi kısıtlamama değecek mi vereceğim para? Demek istediğim sonuçta en düşük maci alıyorum ama ona vereceğim paraya daha yüksek donanıma sahip bir bilgisayar alsam aynı paraya daha mı iyi ederim daha mı kötü? 4000 TL beni zaten sıkıştıracak ve o paraya i7 son nesil işlemcili lenovo felan alabilecekken bunu almam ne kadar mantıklı? Aynı performansı alabilecek miyim? Son olarak donanım ve işletim sistemi uyumunun ne kadar önemli olduğunun da farkındayım. Maci mac yapanın bu olduğunun da farkındayım ama kafamı kurcalayan bu. Umarım anlatabilmişimdir sorunumu. Açıklık getirebilirsen sevinirim.
hocam bilgisayarda ne yapacağın ile alakalı. macbook air bu sene artık sonlandırıldı onun yerine direk olarak macbook geldi macbook ve macbook pro şudanda yoluna devam ediyor bu yüzdende özellikle yurtdışında macbook air fiyatları biraz daha düşmüş durumda. kas gücü olarak bakacaksan tabiki lenovo bir bilgisayar daha güçlü olacaktır ancak sen günlük kullanım için kullanacaksan medya işlerin için kullanacaksan office slayt işi için kullanacaksan web sitesi oluşturup düzenleyeceksen bir sıkıntı yaşamayacaksın ancak donanım olarak daha güç gerektirecek birşey yapacaksan yetmeyebilir sana performansı.
Bir başka tavsiyem eğer istanbuldaysan git zorlucenter da tüm makınaları dene test et keyfine bak. sormak istediklerini sor tatmin edici cevaplar alacaksın.
netflix gibi servislerden içeriklerini takip ediyorsan müziklerini düzenliyorsan WEB de çok fazla vakit geçiriyor ve çok fazla site takip ediyorsan tam senlik makına.
Eğer oyun oynuyorsan da mesela cs go , minecraft , dont starve gibi tüm işletim sistemlerine uyumlu oyunların donanım gereksinimlerine bakmanı tavsiye ederim. Pro modelleri ekran kartı olarak daha üstün olduğu için oyun kısmında seni üzmeyecektir ve daha güçlü oyunlar için bu işi konsola bırakabilirsin bu sayede ne iş nede oyun için performans sıkıntısı çekmemiş olursun.
PanxeR tarafından 04/Oca/17 23:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Mac kullandım kullandım ne bulduklarını hala anlayamadım. Tasarımı, pil ömrü güzel ama alternatifsiz değil.
Babanneme falan laptop önermem gerekse mac öneririm. onun dışında iphone a native kod compile etmekten başka hiçbir özelliği yok.
Zaten laptop da (sunum yapmam gerekmediği sürece) kullanmıyorum, sizin mac aldığınız paraya onun 5 katı desktop topluyorum.
2000 yıllarında hatırlarsanız Microsoft, Internet Exploreri windows ile bundle ettiğinde kıyamet kopuyordu, Tekelci deniyordu, Bugün Apple koca bir app store'u tekelinde tutuyor, fanboylar alkışlıyor. Zaten fanboylar herşeyi alkışlıyor. Şöyle beyaz arkaplanın önünde parlak bi cisim döndürüp zoomladılarsa ve üstünde elma varsa gidip alıyorlar. Specler falan hiç önemli değil.
Kodlamak için Mac diyen arkadaşları da kınıyorum, Visual Studio gibi her dili intelisense ve debug yapabilen epic bi IDE varken MAC de ne var?
Prestij için Mac diyen arkadaşlar, prestij yapabileceğiniz birsürü şey varken neden kendinizi Mac e teslim ediyorsunuz? Gidin altın kol düğmesi alın, ya da bir imitasyon rolex alın falan.
Mac OS'u 45 gün kapatmaya gerek olmuyor diyen arkadaşlar, Evde hiç kapatmadığım bir Windows 10 um var. Hibernate ya da Sleep ederseniz hiçbir problem yaşamadan zınk diye açarsınız. O stabilite sorunları XP ve öncesindeydi.
Geçende bir akrabanın evinde birkaç döküman scan ve print etmem gerekti. Yaşadığım sorunlar şunlar:
1) Scan edicem, feederdan sıralı olarak alamadım, tek tek scanledim çünkü scan dialoğunda feeder seçeneği yoktu.
2) Aynı şekilde dökümanları (windowsdaki gibi) toplu seçip sağ tıklayıp print etmek istedim fakat öyle bir seçenek yoktu, sonuç olarak 35 dökümanı tek tek açıp menuden print ederken ağır küfrettim.
3) Del tuşu neden silmiyor? Çünkü cihaz ağır çömezler için üretiliyor da ondan. Bunun neden çalışmadığını çok düşündüm sonunda çöp kutusuna sürükledim.
4) Dökümanları pcdeki diğer usera atmak istedim. GUI de makinanın root klasörünü nasıl saklamışlar öyle çömezler bulamasın diye.
Sonuç olarak productivity dediğinizde Windowsa yaklaşmak için çok yolları var.
5 sene önce aldığım touch screen laptopa alışığım, Inovasyon falan diyorlar yıllardır hala bir touch ekranları yok. Bunların yapacağı inovasyon ya kablosuz kulaklık gibi zihni sinir icadıdır ya mıknatıslı adaptör gibi basit şeylerdir.
Bana göre inovasyon photosynth dir, Kinect'dir, 2003 yılında tanıtımı yapılan Surface'dir, Microsoft Cognitive Services dir, research.microsoft.com dur.
-
HolyOne bunu yazdı
Mac kullandım kullandım ne bulduklarını hala anlayamadım. Tasarımı, pil ömrü güzel ama alternatifsiz değil.
Babanneme falan laptop önermem gerekse mac öneririm. onun dışında iphone a native kod compile etmekten başka hiçbir özelliği yok.
Zaten laptop da (sunum yapmam gerekmediği sürece) kullanmıyorum, sizin mac aldığınız paraya onun 5 katı desktop topluyorum.
2000 yıllarında hatırlarsanız Microsoft, Internet Exploreri windows ile bundle ettiğinde kıyamet kopuyordu, Tekelci deniyordu, Bugün Apple koca bir app store'u tekelinde tutuyor, fanboylar alkışlıyor. Zaten fanboylar herşeyi alkışlıyor. Şöyle beyaz arkaplanın önünde parlak bi cisim döndürüp zoomladılarsa ve üstünde elma varsa gidip alıyorlar. Specler falan hiç önemli değil.
Kodlamak için Mac diyen arkadaşları da kınıyorum, Visual Studio gibi her dili intelisense ve debug yapabilen epic bi IDE varken MAC de ne var?
Prestij için Mac diyen arkadaşlar, prestij yapabileceğiniz birsürü şey varken neden kendinizi Mac e teslim ediyorsunuz? Gidin altın kol düğmesi alın, ya da bir imitasyon rolex alın falan.
Mac OS'u 45 gün kapatmaya gerek olmuyor diyen arkadaşlar, Evde hiç kapatmadığım bir Windows 10 um var. Hibernate ya da Sleep ederseniz hiçbir problem yaşamadan zınk diye açarsınız. O stabilite sorunları XP ve öncesindeydi.
Geçende bir akrabanın evinde birkaç döküman scan ve print etmem gerekti. Yaşadığım sorunlar şunlar:
1) Scan edicem, feederdan sıralı olarak alamadım, tek tek scanledim çünkü scan dialoğunda feeder seçeneği yoktu.
2) Aynı şekilde dökümanları (windowsdaki gibi) toplu seçip sağ tıklayıp print etmek istedim fakat öyle bir seçenek yoktu, sonuç olarak 35 dökümanı tek tek açıp menuden print ederken ağır küfrettim.
3) Del tuşu neden silmiyor? Çünkü cihaz ağır çömezler için üretiliyor da ondan. Bunun neden çalışmadığını çok düşündüm sonunda çöp kutusuna sürükledim.
4) Dökümanları pcdeki diğer usera atmak istedim. GUI de makinanın root klasörünü nasıl saklamışlar öyle çömezler bulamasın diye.
Sonuç olarak productivity dediğinizde Windowsa yaklaşmak için çok yolları var.
5 sene önce aldığım touch screen laptopa alışığım, Inovasyon falan diyorlar yıllardır hala bir touch ekranları yok. Bunların yapacağı inovasyon ya kablosuz kulaklık gibi zihni sinir icadıdır ya mıknatıslı adaptör gibi basit şeylerdir.
Bana göre inovasyon photosynth dir, Kinect'dir, 2003 yılında tanıtımı yapılan Surface'dir, Microsoft Cognitive Services dir, research.microsoft.com dur.
kinect in surface in ne kadar satış yapıtıgı ortada yine aynı şekilde günlük kullanımımıza da ne kadar etki ettiğini görüyoruz / pardon göremiyoruz. iyiki dünyada gerçekten inovasyon yapan , apple a rakip ürün üretebilen firmalar var. google olmasaydı acaba şuan da telefon üreticileri ne halde olurdu ? Adamlar insanların kullanım deneyimlerine oynayarak zaten yapılması gerekeni yapıyorlar altın bir kol düğmesi yerine insanın teknolojiyi nasıl kullandığı daha önemli bence. Dokunmatik ekranı mac e entegre etmek isteselerdi şimdiye kadar milyon defa entegre etmişlerdi ki dünyanın en iyi dokunmatik arayüzünü yapan adamlardan bahsediyoruz.