Neden Mac, Eksi Yönleri Artı Yönleri?
-
Valla ben hatuna mac aldırdım, iyi ki aldırmışım. Alışma sürecinden sonra rahat rahat kullanıyor şimdi. Virüsüydü, kurusuydu boyna başımı ağrıtmıyor. Tank gibi sağlam cihaz zaten. Ses, görüntü kalitesi 10 numara. Isınma problemi de yok. Çok hafif + ebesinin örekesine kadar gidiyor şarjı. Oturup oyun da oynamadığı için canavar i7 makine yerine aynı parayı buna gömelim dedik. İyi yaptığımızı düşünüyorum.
-
Geliştiriciysen mac alıyorsun, sike sike. Hani "bak şöyle iyi o yüzden", "google ve nasa da herkes kullanıyor şu yüzden, şu artılardan" değil, terbiyesizce aşırı fiyatlandırılmış stabil bir sistem, başka bir artısı yok.
Alıyorsun çünkü sike sike. Mac'ın yoksa iOS derleyemezsin, bunun bir çözümü yok, etraftan dolaşması yok. Sanal makina vesaire derlemelerin yasa dışıdır.
Tabi zorlanmayı mantıklaştırıp "biz sevdiğimizden aldık" davranışı tüm dünyaya yayılmış durumda. Yabancı geliştiriclere bakarsanız övgüleri windows gibi GUI vermesi, bu deneyimin windowstan kat kat iyi olması, unix based olmasına rağmen çok fazla program desteği olması ki başlıca program adobe ürünleri. Bunun yanı sıra bir homebrew yükleyip linux terminal deneyimini de yaşatması. Bu yüzden geliştiriciler sevdiklerini iddia ediyorlar.
Katılmıyorum. Bu deneyimleri birleştirmenin çok daha ucuz yolları var. Tek birşey dışında. Sike sike dışında. iOS derleyeceksen, alacaksın, çaren yok.
-
kvasir bunu yazdı
Geliştiriciysen mac alıyorsun, sike sike. Hani "bak şöyle iyi o yüzden", "google ve nasa da herkes kullanıyor şu yüzden, şu artılardan" değil, terbiyesizce aşırı fiyatlandırılmış stabil bir sistem, başka bir artısı yok.
Alıyorsun çünkü sike sike. Mac'ın yoksa iOS derleyemezsin, bunun bir çözümü yok, etraftan dolaşması yok. Sanal makina vesaire derlemelerin yasa dışıdır.
Tabi zorlanmayı mantıklaştırıp "biz sevdiğimizden aldık" davranışı tüm dünyaya yayılmış durumda. Yabancı geliştiriclere bakarsanız övgüleri windows gibi GUI vermesi, bu deneyimin windowstan kat kat iyi olması, unix based olmasına rağmen çok fazla program desteği olması ki başlıca program adobe ürünleri. Bunun yanı sıra bir homebrew yükleyip linux terminal deneyimini de yaşatması. Bu yüzden geliştiriciler sevdiklerini iddia ediyorlar.
Katılmıyorum. Bu deneyimleri birleştirmenin çok daha ucuz yolları var. Tek birşey dışında. Sike sike dışında. iOS derleyeceksen, alacaksın, çaren yok.
linux sürümleri mac kadar stabil olduğunda program ekle kaldır bu kadar kolay oldugunda ve sıfır kod bilgisine sahipken bile istediğin değişiklikleri yaptıgında evet o zaman bir mac e ihtiyaç kalmayabilir fakat kendine göre en iyi linux dağıtımını kullansan bile steam indirip linux destekli oyunu açsan bile
problemlerin ardı arkası kesilmiyor. Yoksa benim amacım sadece mac i örmek değil oynadıgım 2-3 oyun var onlar linux da çalışsa windows a bir gün bakıp geri dönmem sikeyim böyle işletim sistemini de performansınıda.
-
Ethernet girişi yok, usb girişi yok, ekran girişi yok. Hepsi için harici zımbırtı takıyorsun bizim şirkettekiler ellerinde dönüştürücülerle geziyorlar. Ama avantajı nedir? Hafif, stabil, şarj süresi uzun, shell imkanı birde touchpadi efsane gerçekten çok acayip kolaylık sağlıyor. Birde magic mouse alırsa wuhhuwww.
Bu mesaj Dell Inspiron'da Windows 7 ile yazılmıştır.
-
-
çok basit bir örnekle açıklıyayım yıl 2012 aynı anda bir arkadaşımla bilgisayar alalım dedik ona msı ın oyun için olan bir dizüstü pc sini aldık bende macbook pro retina aldım
ikiside bire bir aynı özelliklerde ve arkadaşım şuanda bilgisayara lanet ediyor. atıyorum oyundan örnek vereyim ikimizde cs:go oynuyoruz ben 150-90fps arası değişken bir fps alırken o 60ı bile göremiyor. onun pili ölü şarja takılı olmadan asla çalışmıyor benim pil ömrüm %85 te 2-3 film izleyebiliyorum ve Finalcut vs premiere kullanıyorum kurgu yaparken pil 1-2 saat kadar gidiyor.
4-5 yıllık bir bilgisayardan neredeyse ilk günkü gibi performans alıyorum şimdi o arkadaşım bir okadar daha para verip bilgisayarını değiştirecek ben ozaman daha fazla para verdim ama dertten stresten uzak ilk günkü gibi hala kullanıyorum :)