Neden Ramazan 12 Ayın Sultanı Değil De 11 Ayın Sultanı Hiç Düşündünüz Mü?
-
acaba hicri takvimle bir alakası var mı.. bilenler bilmeyenler yorumlarınızı bekliyorum.. atalar boşuna söylemez... neden 12 ayın sultanı dememişlerde 11 ayın sultanı demişler...
-
cünkü 12. ay ramazan oluyor ve kendisinin dısındaki 11 ayın sultanı oluyor.
ben senin sultanın olsam 2 kişi olsak 2 kişinin sultanımı olurum senin sultanınmı?
-
kendi kendinin sultanı olamayacağına göre... mantık bu
-
evet geçenlerde aklıma takıldı. düşündüm ve feneristin verdiği cvpta hem fikir kaldım kendi kendimle :)
-
Kardeşim yıl 12 ay ramazan ayı 1 ay... 11+1=12 ay Yani ramazan ayı 12 ay içerisindeki diger 11 ayın sultanı ki zaten ramazan ayı mübarek bir ay oldugu için o ay digerleriyle kıyaslanmış.
Düşün ki 7kişilik bir guruptan 1 kişiyi digerleriyle kıyaslama yapacaksın... diger altısıyla kıyaslarsın dımı 7 kişiyle kıyaslayamassın cunkı o yedı kısının içinde kendiside vardır kendisini kendisi ile kıyaslamış olur sun...
bu yuzden 11 ayın sultanı denilmişdir diye düşünüyorum...
-
burda kıyas yapıldığını sanmıyorum.. benim demek istediğim 1 yıl içindeki 12 ayın (yani bir bütünün) sultanı olması gerek.. bir bütünü %100 düşünün.. 10 parçaya bölün.. 10 adet 1 lik olsun içinde.. bu 1 lerden biri diğerlerinden farklı olsun.. işte o "biri" 10'un biri bence.. yani 12 ayın sultanı bence daha doğru bi tabir.. ben hicri yıl ın 11 ay olduğundan şüpheleniyorum.. var mı bilgisi olan???
-
orangejuice81 bi bakıma haklı simdi biz 12 kişiyiz içimizden bi sultan secilicek 12 kişini sultanı olarak da soyleyebilir(12 kişi icindeki sultan anlamında)
fenerist07 nin dedigide mantıklı 12 kişinin içindeki fakat 11 kişinin sultanı :D tuekcenin yetersizligi olsa gerek iki anlamda cıkarılabiliyo cunku
-
hicri takvim de 12 ay .. bencede "kendinin sultanı olamazsın " mantıdır o...
-
Nasıl File nin kendisi Filenin sultanları haricinde ise , Ramazan ayı da 12 ay ın haricinde ..
-
11 aydan daha değerli olduğu için her yönüyleeee
ve KURAN-I KERİMİN indirildiği gece kadir geceside ramazanın içinde olduğundan. anlayacağın bereket rahmet güzelliklerin olduğu bir ay...
-
kardeşim bırakın bunları ya neye yararki öğrenmek. 11 ayda dibe vurmuş zihniyet 12. ayda mı adam olucak? Sultan fln yok her ay güzel bence...