folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Ramazan 12 Ayın Sultanı Değil De 11 Ayın Sultanı Hiç Düşündünüz Mü?

Neden Ramazan 12 Ayın Sultanı Değil De 11 Ayın Sultanı Hiç Düşündünüz Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orangejuice81
    orangejuice81's avatar
    Erkek
    acaba hicri takvimle bir alakası var mı.. bilenler bilmeyenler yorumlarınızı bekliyorum.. atalar boşuna söylemez... neden 12 ayın sultanı dememişlerde 11 ayın sultanı demişler...

İlkokul Çağlarımdan 24 Yaşıma Kadar Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun !!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

cünkü 12. ay ramazan oluyor ve kendisinin dısındaki 11 ayın sultanı oluyor.

ben senin sultanın olsam 2 kişi olsak 2 kişinin sultanımı olurum senin sultanınmı? 

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    kendi kendinin sultanı olamayacağına göre... mantık bu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    evet geçenlerde aklıma takıldı. düşündüm ve feneristin verdiği cvpta hem fikir kaldım kendi kendimle :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JAVVAJ
    JAVVAJ's avatar
    Erkek

Kardeşim   yıl   12  ay  ramazan ayı  1  ay...  11+1=12  ay  Yani  ramazan ayı 12  ay  içerisindeki   diger  11  ayın  sultanı ki zaten  ramazan ayı mübarek bir ay oldugu için o ay digerleriyle kıyaslanmış.

Düşün ki  7kişilik  bir guruptan  1 kişiyi  digerleriyle  kıyaslama yapacaksın...  diger  altısıyla kıyaslarsın dımı 7 kişiyle  kıyaslayamassın cunkı  o yedı kısının içinde  kendiside vardır  kendisini kendisi ile kıyaslamış olur sun...

bu yuzden 11 ayın sultanı denilmişdir diye düşünüyorum...

Bir dil bir insan iki dil iki insan java bilmeyen ahrazdır...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orangejuice81
    orangejuice81's avatar
    Erkek

burda kıyas yapıldığını sanmıyorum.. benim demek istediğim 1 yıl içindeki 12 ayın (yani bir bütünün) sultanı olması gerek.. bir bütünü %100 düşünün.. 10 parçaya bölün.. 10 adet 1 lik olsun içinde.. bu 1 lerden biri diğerlerinden farklı olsun.. işte o "biri" 10'un biri bence..  yani 12 ayın sultanı bence daha doğru bi tabir.. ben hicri yıl ın 11 ay olduğundan şüpheleniyorum.. var mı bilgisi olan??? 

İlkokul Çağlarımdan 24 Yaşıma Kadar Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun !!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

orangejuice81 bi bakıma haklı simdi biz 12 kişiyiz içimizden bi sultan secilicek 12 kişini sultanı olarak da soyleyebilir(12 kişi icindeki sultan anlamında)

fenerist07 nin dedigide mantıklı 12 kişinin içindeki fakat 11 kişinin sultanı :D tuekcenin yetersizligi olsa gerek iki anlamda cıkarılabiliyo cunku

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    parvati
    parvati's avatar
    Dişi
    hicri takvim de 12 ay .. bencede "kendinin sultanı olamazsın " mantıdır o...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    Nasıl File nin kendisi Filenin sultanları haricinde ise , Ramazan ayı da 12 ay ın haricinde ..

dont think twice its all right
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

11 aydan daha değerli olduğu için her yönüyleeee

ve KURAN-I KERİMİN indirildiği gece kadir geceside ramazanın içinde olduğundan. anlayacağın bereket rahmet güzelliklerin olduğu bir ay... 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    kardeşim bırakın bunları ya neye yararki öğrenmek. 11 ayda dibe vurmuş zihniyet 12. ayda mı adam olucak? Sultan fln yok her ay güzel bence...
Toplam Hit: 4279 Toplam Mesaj: 27