folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Neden Yahudiler Çok Güçlü Ve Müslümanlar Çok Güçsüz? (Makale)

Neden Yahudiler Çok Güçlü Ve Müslümanlar Çok Güçsüz? (Makale)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Merhaba, polonyalı bir amerikan vatandaşı arkadaşımla daha önce yahudiler hakkında tartışmıştım, demin bir makale yolladı. Bir müslüman tarafından

yazılmış. Çok iyi tespit eden bir makale yazmış. Amacım tartışma konusu açmak değil, bir öz eleştiride bulunmak. Makale ingilizce, çok güzel örnekler

vermiş, insanlar bazında ya da ülkeler bazında bazı örnekler var. Ama temel vurgusu EĞİTİM. Ben beğendim makaleyi ve sizinle paylaşmak istedim.. 

Çözüm olarak sunabilecek pek bir şeyim yok konumum gereği. Yani şuan elimde bu işi değiştirecek güç yok. Ama elimde öyle bir güç olsaydı ilk önce

eğitimli bir toplum oluştururdum ki dünyaya karşı meydan okuduğumda arkamda değil de yanımda olan milyonlarla birlikte dik durabilirdik..

makale linki burada

Why are Jews so powerful and Muslims so powerless?

http://www.weeklyblitz.net/394/why-are-jews-so-powerful-and-muslims-so-powerless

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

çünkü din gereksiz birşey yahudilerde bunu biliyor ama çaktırmıyor

"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Amacım saygısızlık değil ancak okuduklarımdan gördüklerimden,duyduklarımdan bildiğim kadarıyla durum şu;

İslam yasakçıdır; her ne kadar hoşgörü dini denilse de öyle değildir. İslamın çıkış noktası arabistan; madem ki o kadar güzel birşey İslam, neden insanların birçok temel hakkı İslam denilerek ellerinden alınıyor? Madem ki hoşgörü dini İslam ve Allah merhametli ve bağışlayıcı; neden insanlar saçma sapan sebeplerle işkence görüyor, öldürülüyor? Eğitim yok,çoğu konuda serbestlik yok; ben sanmıyorum ki insanlar samimi olarak İslama inanıyorlar;sadece yaşamlarını sürdürebilmek için inanıyormuş gibi gösteriyorlar kendilerini o kadar. Durum İslamın çıkış noktasında bile böyleyken Müslümanlardan pek de güçlü olmaları beklenilemez böyle bir devirde...

:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@allura :) ben bir sürü ünlünün dini törenlere katıldığını gördüm (resim ya da videolarla ve her zaman filmlerinde yahudi temaları işlerler. en büyük örneği de adam

sandler) Adamların dini kimseyi ilgilendirmiyor ki, bir yahudi dinsiz de olabilir olmayabilir de, diğer insanları ilgilendiren bir şey değil. Ayrıca yahudilik sadece din

değil ki, ateist yahudiler de var. ya da budist yahudiler.. Ama başarılı yahudiler dindardır genelde.. Onların bu kadar başarılı olmasının aslında sebebi de dinden

kaynaklıdır. arz-ı mev'ud için bu kadar çok çalışıyorlar, başka ne amaçları olabilir ki insanların beyinlerini yıkarken... para mı? öyle olsaydı çok daha farklı olurdu

işler

@wasd, islam ın kelime iki kelime anlamından biri barıştır hocam. bizim dinimiz barış dini. O yüzden kimseye zarar verme amacı gütmez. Uygulanışta hatalar

olabilir buna neden takılıyorsun ki? senin referansın kur-an olmalı ve ona göre konuşmalısın. eğer suudi arabistan da gerçekten islam olsaydı bu durumda olmazdı

bir çok ülke ya da diğer islam devletlerinde. Ayrıca baskıyı da yanlış anlamışsın ya da öyle gösterilmiş maalesef. Eğer bir insan kendine müslüman diyorsa o kişi

müslüman gibi yaşamak zorundadır. islam devletinde kural budur. Yani ben müslümanım  ama hristiyan gibi yaşayayım gibi bir yaşam tarzını islam men eder.

Müslüman olmak istemiyor musun? olma.. kimse seni müslüman yapmıyor. Müslüman değilsen de (islami devlette) başkalarına zarar vermeksizin kendi

kanunlarnla yaşayabilirsin. yani git içkini de iç, zinanı da yap, ne halt edersen et. Eğer bir suç işlersen de kendi hukukuna göre yargılanırsın. Örnek: osmanlı çok

hukuklu ilk devletti bildiğim kadarıyla. Sanrım şuan ingiltere de bu var. 6 tane şeriat mahkemesi kurulmuştur müslümanlar için. dinde zorlama yoktur, buradan

kasıt, istediğin gibi yaşa kimse sana ya birader sen müslümansın bunu yapma demez. Din seçiminde bir zorlama yok. istersen kargaya tap önemli değil, eğer

islam devletinde yaşıyorsan devlet seni korumak da mecburiyetindedir (bir nevi laiklik diyelim) Ama müslümansan, müslüman gibi yaşamak ZORUNDASIN. Bu da

islamın bir kuralıdır

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 05:13'da unbalanced tarafından düzenlendi.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

Bu sadece bir makale. (benim babam seni babanı döver)  mucit ve ünlü yahudilerin o makelede öne çıkarılmasını bir statüko olarak düşün... Bu onların daha güçlü olduğu anlamına gelmez. Mesela şuan Devir teknoloji devri, senin varsayımına göre çin şuan dünyanın en güçlüsü dememiz gerekir. Sence dünyanın en güçlüsümü?  Hiç  alakası yok. Fazla kafanı takma yani.  her toplumda zekide var aptalda.

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

evet en güçlüsü hocam :) var mı alternatifi ? elini attığın her taşın altında bir yahudi ya da yahudi firması çıkıyorsa bunlar boru değil :) hacı şakir diye aldığın sabun

bile yahudilerinse bunu bir düşünmek lazım..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

Filistin'de El-Fetih ve Hamas var.El fetih çocukların bilim temelli eğitim almalarını isteyerek onları savaştan uzak tutmak istemişlerdir.Hamas ise çocuklara din eğitimi verilerek cihad duygusu aşılamaya çalışmışlardır.Ve hala da filistin halkı Hamas'ı seçmeye devam ediyor en büyük hataları bu.Allura'nın yorumuna katılaraktan aynı zamanda İsrail bilim olarakta ektiklerini biçen bir toplum yani adamlar bu kadar gelişmiş olmayı hakettiler.Bu arada ingilizcem iyi olmadığı için makaleyi tam anlayamadım.Benim şahsi görüşüm budur

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Parayla,egitime sahip olan,dunyaya sahip olur demis buyuk bir Yahudi.

Islamiyet ve diger dinler zayif insanlari yolda tutmak icindir.Cunku insanlar kendi yollarini kendi bulamazlar illaha ki birseyin kendilerine yol gostermesini ister.

Buna tarikatlar ve diger liderlerde dahil.Ayrica senin beynin yokmu niye diger bir kisinin yolundan gidiyorsun diye sorulur.

Islam gerekli olan,yolunu acan ve dunyayla rakip olmani saglayan herseyi yasaklar.O yuzden musluman dunyasi herzaman yenilgiye mahkumdur.

(Iran haric diyebiliriz cunku genelde onlar cogu Sii oldugu icin diger musluman arkadaslar pek sevmezler,araplar mesela)

Musevilik biraz olayin ustunu kapatmak icin var bence.Is dunyasi,iliskiler v.b konulari ort pas etmek icin.

Yani bir para toplancak neden toplansin tabiki Allahin rizasi icin olunca kimse dikkat vermez konuya.

Kisacasi lider ne Asya olacak ne de Musluman dunyasi,tek lider Amerika kalacak her zaman icin.

Su da var.Israilli yahudilerle Amerikan yahudiler arasinda farklar da var.

Suudi Arabistan ayda $2300 + tum okul masraflarini karsilayarak ogrencilerini yurtdisina gonderiyor.Diger insanlari gorup kafalarini acmalarini istiyor.Makalede bazi rakamlar verilmis bilgiye ve arastirmaya para olarak ne kadar yatirim yapiliyor diye.

Dunyada Nuri Bilge Ceylan felan gibiler disinda kac tane tanidik yapim var koskoca musluman dunyasinda. hindistanlilarin bile bollywoodu var adamlarin nefesleri kokuyor.

1-2 jenerasyon degismesi lazim arabistanda musluman kesimin ilerlemesi icin.Adamlar 2 meme gorunce agizlari kayiyor.

Yahudilerde her guc var.Kadin-egitim-para-ortaklik-devlet icerisindeki guc-istihbarat-donanim.Daha ne lazim ki ?h

Son sozum olarak 3.dunya savasi ciksa ve 2 saf olsa.Muslumanlar ve digerleri.Ben diger taraftayim.23 senedir ben muslumanim bana ne verdi ? Aksine hicbirsey.

Herseyimi engelledi 21 sene boyunca.2.dilim yoktu,2 tane kizla sevisememistim.2 kokain cekmedim hic.Eee ben salakmiyim sorgulamayim ? Bana gelecek verecek para getirecek hersey elimden alinmis.

Genelde gordugum kadari ile Yahudiler somut seylere daha cok duskun.

Dusman edinmeyelim.Herkesle dost olalim.Birbirimize yardim edelim.Elbet birgun birbirimize isimiz duser.Birbirimize karsi comert olalim.Dusuncesini gordum hep yahudilerde.Bu da ne Turkiye de ne de diger musluman dunyasinda var olan dusunce.

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 05:39'da cordelian tarafından düzenlendi.

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 05:44'da cordelian tarafından düzenlendi.

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 06:16'da cordelian tarafından düzenlendi.

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 06:19'da cordelian tarafından düzenlendi.

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 06:22'da cordelian tarafından düzenlendi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

evet en güçlüsü hocam :) var mı alternatifi ? elini attığın her taşın altında bir yahudi ya da yahudi firması çıkıyorsa bunlar boru değil :) hacı şakir diye aldığın sabun

bile yahudilerinse bunu bir düşünmek lazım..
    -----------------------------

çin tekenolojide en güçlü diye dünyanın en güçlü devleti çinmi şimdi? :')  kıyaslama zekana hayranım . Gördüğünüz gibi konuyu açan  arkadaş ilkokul 5 terk :)

Bak bizdeki mucitleride oku,yabana atma, onlar senin ataların: http://www.postapaylas.com/tarih/dogunun-leonardolari-islam-dunyasinin-mucitleri.html

hacı şakir sabununada takılma, onun yerine doktorların önerdiği zeytinyağlı yeşil sabundan kullanabilirsin,balıkesirde üretiliyor,  yahudi değil merak etme türk yapımıdır :')

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 06:04'da cracker tarafından düzenlendi.

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

@unbalanced: İslam kelimesinin anlamı barış demek olabilir ama olaylara tarafsız olarak bakarsan eğer Osmanlı haricinde hiçbir devlette barışçıl politikalar uygulanmadığını görebilirsin. Kutengride örnek vermiş Filistindeki olaylardan...

Alluranın dediğine ateist yahudiler var demişsin; yahudilik sadece din değildir, aynı zamanda ırktır; yani sen yahudi bir anneden doğmuşsan ben yahudiliğe inanmıyorum desen bile yahudisindir. Ama İslamda öyle bir durum söz konusu değildir; inanmıyorum dediğin an olay bitmiştir ve çoğu insan artık Müslümanlığı şeriat olarak algılıyor, bu yüzden bilimi şeytan işi görüyor ve durum böyle oluyor.

İngilizce makalelerden önce gözünüzün önündeki Türkçe makaleleri okuyun... Kafalar değişmedikçe bi halt değişmez...

:)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

konu sadece benim üzerime yığılan bir tartışmaya dönüşüyor.. 

@cracker, şahsi hakaretinden dolayı cevap vermek istiyorum. öncelikle adap bil. katılmayabilirisn ama kimseyi aşağılamaya hakkın yok. kendinde bu hakkı görüyorsan aşağıda yazdıklarım senin için değil lütfen okuma..

ben bir devletten söz etmedim yahudilikten söyledim ve evet onlar daha güçlü. soruma bir cevap verememişsin, senin kriterinde güçlü olan kim ya da ne? ben bir çok sebeple yahudiler diyorum. o sebepler de barizdir hem makalede hem benim daha önce açtığım http://www.tahribat.com/Forum-Buyuk-Bilisim-Firmalari-Icin-Kucuk-Ve-Carpici-Bir-Arastirmam-160773/ konuda var.

konuyu din tartışmasına çevirdiniz. ben ilk mesajımda bir öz eleştiriden bahsetttim. Ancak bu konularda üstüne vazifymiş  gibi bazı ateist düşüncelerini aksettiriyor. ben bir ateist ya da deistin görüşünü sormuyorum, sadece kendine müslümanım diyen insanların bu konudaki fikirlerini merak ettim o yüzden de öz eleştiri dedim. 

konuya yazma özgürlüğünüz elbette var ama konunun amacından sapmasına çok yardımcı oluyorsunuz. inanmadığınız şeyler hakkında lütfen öz eleştirelerde bulunmayın. bana değilse bile kendinize saygınız olsun. bir şeyi redediyorsanız o halkanın içine girmeyin. ben size saygı duyuyorsam siz de benim düşünceme saygı duyun. cracker nickli kişi gibi hakaret edecekseniz okumayın dahi..

Toplam Hit: 10593 Toplam Mesaj: 75