Neden Yahudiler Çok Güçlü Ve Müslümanlar Çok Güçsüz? (Makale)
-
edit amk tartışmanıza koyam. beyni çalışmayan ne desen çalışmıyor. dünyayı ben mi kurtarıcam? herkes kendi yalanıyla mutlu yaşasın.
Mesaj 22 Temmuz 2012 (Pazar) Saat: 01:20'da Prometheus tarafından düzenlendi. -
“İslam garip olarak geldi, ileride yine garip olacaktır, ne mutlu o gariplere”
Hadis-i Şerif
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------@allura :) ben bir sürü ünlünün dini törenlere katıldığını gördüm (resim ya da videolarla ve her zaman filmlerinde yahudi temaları işlerler. en büyük örneği de adam
sandler) Adamların dini kimseyi ilgilendirmiyor ki, bir yahudi dinsiz de olabilir olmayabilir de, diğer insanları ilgilendiren bir şey değil. Ayrıca yahudilik sadece din
değil ki, ateist yahudiler de var. ya da budist yahudiler.. Ama başarılı yahudiler dindardır genelde.. Onların bu kadar başarılı olmasının aslında sebebi de dinden
kaynaklıdır. arz-ı mev'ud için bu kadar çok çalışıyorlar, başka ne amaçları olabilir ki insanların beyinlerini yıkarken... para mı? öyle olsaydı çok daha farklı olurdu
işler
@wasd, islam ın kelime iki kelime anlamından biri barıştır hocam. bizim dinimiz barış dini. O yüzden kimseye zarar verme amacı gütmez. Uygulanışta hatalar
olabilir buna neden takılıyorsun ki? senin referansın kur-an olmalı ve ona göre konuşmalısın. eğer suudi arabistan da gerçekten islam olsaydı bu durumda olmazdı
bir çok ülke ya da diğer islam devletlerinde. Ayrıca baskıyı da yanlış anlamışsın ya da öyle gösterilmiş maalesef. Eğer bir insan kendine müslüman diyorsa o kişi
müslüman gibi yaşamak zorundadır. islam devletinde kural budur. Yani ben müslümanım ama hristiyan gibi yaşayayım gibi bir yaşam tarzını islam men eder.
Müslüman olmak istemiyor musun? olma.. kimse seni müslüman yapmıyor. Müslüman değilsen de (islami devlette) başkalarına zarar vermeksizin kendi
kanunlarnla yaşayabilirsin. yani git içkini de iç, zinanı da yap, ne halt edersen et. Eğer bir suç işlersen de kendi hukukuna göre yargılanırsın. Örnek: osmanlı çok
hukuklu ilk devletti bildiğim kadarıyla. Sanrım şuan ingiltere de bu var. 6 tane şeriat mahkemesi kurulmuştur müslümanlar için. dinde zorlama yoktur, buradan
kasıt, istediğin gibi yaşa kimse sana ya birader sen müslümansın bunu yapma demez. Din seçiminde bir zorlama yok. istersen kargaya tap önemli değil, eğer
islam devletinde yaşıyorsan devlet seni korumak da mecburiyetindedir (bir nevi laiklik diyelim) Ama müslümansan, müslüman gibi yaşamak ZORUNDASIN. Bu da
islamın bir kuralıdır
-----------------------------yeterli cevap... ve şöyle bir hadis te var mesela özü şöyle ; bugün öğrendiğinin üstüne yarın başka birşey öğrenmeyen bizden değildir yani hergün daha fazlasını öğrenmenin gerektiğini ve cahillikle yaşanamayacagını özetler... Eğitim konusuda burda önem kazanır bence
-
Yahudi olan isimleri ön plana çıkartmak için yazılan bir makale.. Bence komik.