folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Neden Yerli Ürünlerimizi Destekleyemiyoruz ??

Neden Yerli Ürünlerimizi Destekleyemiyoruz ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

yine verdigin örnek üzerinden gidersek ben pardusun 1 tane stabil sürümüne denk gelmedim 2 veya 3 kere kurdum hep bir sorunla karşılaştım.karşılaştıgım sorunla ilgilide çözüme ulaşamadım. veya alt yapı olarak baktığımızda  diğer linux dağıtımlarına göre kıyasladığımızda sadece  gui si elden geçirilmiş arkaplana el atılmamış gibi geliyor.  Cebite stand açıyorlar sorduğumuz sorulara adam akıllı cevap alamıyoruz. vs.. 

yani önce adam akıllı bir ürün koyarsın ortaya ,koydugun ürünün arkasında durursun daha sonra destek beklersin. Böyle bişiyide kimse desteklememezlik yapmaz.

para vererek aldığım türk yazılımlar var sadece desteklemek adına ve aynı zamanda memnun olduğum için alıyorum. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

anladığım kadarıyla genelde kalite problemi yüzünden türk malı tercih edilmiyor? bundan bi kaç yıl önce newyorkda taksiler için ihale açılmıştı, karsan ile toyota ya da ford kalmıştı finale ve karsan değil de diğer firma seçilmişti, sebep olarak da belediye başkanı yollarda "dağılmış jantları görmek istemiyoruz" demişti .. 

aslında haklılar, biz de çinliler gibi kalitesiz mal üretiyoruz. Bunun sebebi projenin ne olduğu hakkında fikrimizin olmaması. Bizim ülkemizde herkes bir şeyleri biliyor,herkes o konuda uzman gibi davranıyor,bence tüm problem bundan kaynaklı. Bir alanda kendimizi yetiştirememiz bizi kalitesiz ürünler çıkartmaya mecbur bırakıyor. çalıştığım yabancı firmada inanır mısınız bilmem ama javascriptci eleman ayrıydı. çocuğun tek işi oydu, javascript yazmak site için başka bi işi yoktu. ama ülkemizde 10 kişinin işini 1 kişiye yüklüyorlar. örnek bi uzman ilanını paylaşmak istiyorum

size soruyorum, bilişim sektöründe bu ilanda hangi kısım eksik bulunuz :) adam tüm şeyleri istemiş, iyi ki de elektroniğe girmemiş onun dışında her şey var.  bu şekilde eşek yükü ile yüklenmiş çalışanlar şirketi nasıl başarıya taşır ya da kaliteli ürün vermesini bekleriz..

yabancıların kazandığı tek nokta bir konuda uzman olmaktır. O konuda uzman olan biri o alanda çalışır ve en iyi işleri o yapar. sen masaüstü yazılımcısıysan senden web site yapmanı istemezler. sistem programcısıysan mobil yap demezler. kesinlikle, ne grafik işi ne html tasarım. alanın neyse onun dışında asla iş vermezler. vermeyi denese bile çalışan işten çıkar. adamların testeri bile ayrı.

bana göre problem tamamen bundan kaynaklı kaliteli ürün üretememizin sebebi bu.

casper a gelince, arkadaşlar ülkemiz direnç dahi üretmiyor, laptop mu üretecek? tüm hazır parçaları alıp birleştirip satıyor. bi asus kendi

donanımını üretebilen firma, keza samsung da öyle..  bildiğim kadarıyla casper sadece kasayı yapıyor. zaten bir çok firma çin,vietnam,malezya

gibi ucuz iş gücüne sahip yerlerde üretim fabrikalarını açıyor.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

her yıl okullardan dünya kadar mühendis yetiştirioz abi ne boka yarar bunlar diyesim geliyor herkez gibi :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

casper a gelince, arkadaşlar ülkemiz direnç dahi üretmiyor, laptop mu üretecek? tüm hazır parçaları alıp birleştirip satıyor. bi asus kendi

donanımını üretebilen firma, keza samsung da öyle..  bildiğim kadarıyla casper sadece kasayı yapıyor. zaten bir çok firma çin,vietnam,malezya

asus kendi donanımını mı üretiyor? mesela asus un işlemcisimi var? veya ekran kartı chipset imi var? yok. ama en azından piyasadan kaliteli mal toplayıp ona göre topluyor.

bilgisayarcılık yaptığım dönemlerde casper ürünlerinin içerisinde doğru düzgün piyasada olmayan markaları belli olmayan ramlar kullanırlardı biostar anakartlar kullanırdı sonraları foxcoon ana kart msı anakart kullanmaya başladılar ki halen kendi bilgisayarını toplayan bir çok kişi msi ana kart kolay kolay kullanmaz en azından ben dükkanda topladığım 1-2 anakart hariç hiç msi anakart kullanmadım. tam olarak bilmesemde markalarında kaliteleri var 1. sınıf 2. sınıf gibi adam 1. sınıfını kullanırken bizimkiler 2. sınıfını mı kullanıyor ne yapıyor sa bu gün bir toshiba ile aynı özelliklerde dizüstü üretseler bile toshibada ısınma sorunu yokken exper çatır çutur yanıyor. 

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

mesela buradaki haber

http://www.ensonhaber.com/ktunun-ucan-tren-projesinin-test-videosu-2013-02-06.html

http://www.youtube.com/watch?v=59RCshNLuGE

adamlar ne güzel yapmışlar, japonyada sanırım bu tarz sistemlerde mıknatıs kullanılıyordu. bu adamlar süper cisimler kullanmışlar, fizik dersinten

hatırladğım kadarıyla eksi bilmem kaç dereye kadar soğutulması gerekiyor aktif olması için burada görünen dumanlar da o yüzden çıkmakta, azotla

yapılıyor sanırım soğutma işlemi tam hatırlamıyorum ama böyle bi mantığı vardı. bunu uygulamaya dökmüşler, ama maliyeti çok fazla. biraz daha

destekle araştırmalar yapılıp ucuz şeyler üretilebilir ama size iddia ederim ki bu proje burada kalacaktır !! ilerleyemez, çünkü biz ne projeyi ne

araştırma yapmasını biliyoruz

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unchain
    unchain's avatar
    Erkek
    Elixiron bunu yazdı

Mantık ; bunda kesin bir ibnelik vardır :-):-) 

Ben casper aldım iyimi ettim sence ? Allah belamı verdi

İyi mal yapsada şuan yine kesin bir ibnelik vardır diye düşünecek herkes...

Adam tutulmayacağını bile bile kusursuz bir mal niye öne sürsün ki türkiyede ? 

Başka ülkeler bir ibnelik sokmuyor mu yaptığı malların içine ? "Yine de iyidir diyip kullanmıyomuyuz" ? 

Sen bir proje geliştiriyor olsan , yeterli desteği görmedikten sonra kötü yorum yaptıktan sonra kusursuz bişey yapıp üstünde durur musun ? Niye durasın ki kötü yorum almışsın desteklememişler baştan savma yapıp üretirsin projeni. 

Bu yüzden mutlaka bir ibnelik oluyor desteklenmedikten iyi yorum almadıktan tebrik almadıktan sonra...

Yaptığım onca iyiliğin tek yanlışta unutulduğunu gördüğümden beri kötü biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    oliWeR bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

asus kendi donanımını mı üretiyor? mesela asus un işlemcisimi var? veya ekran kartı chipset imi var? yok. ama en azından piyasadan kaliteli mal toplayıp ona göre topluyor.

bilgisayarcılık yaptığım dönemlerde casper ürünlerinin içerisinde doğru düzgün piyasada olmayan markaları belli olmayan ramlar kullanırlardı biostar anakartlar kullanırdı sonraları foxcoon ana kart msı anakart kullanmaya başladılar ki halen kendi bilgisayarını toplayan bir çok kişi msi ana kart kolay kolay kullanmaz en azından ben dükkanda topladığım 1-2 anakart hariç hiç msi anakart kullanmadım. tam olarak bilmesemde markalarında kaliteleri var 1. sınıf 2. sınıf gibi adam 1. sınıfını kullanırken bizimkiler 2. sınıfını mı kullanıyor ne yapıyor sa bu gün bir toshiba ile aynı özelliklerde dizüstü üretseler bile toshibada ısınma sorunu yokken exper çatır çutur yanıyor. 

hocam asusun anakartı yok mu? asus un cd romu yok mu? bu işleri bırakmış olabilir takip etmiyorum ama bu dediklerim var. işlemci için zaten iki firma var, diğerleri özel amaçla üretiliyor. asus bir donanım firmasıdır, casper ise üretim. arada çok fark var. ayrıca konu dağılıyor :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

çok basit ele alalım.

exper'in çok satılan bir desktop pc modelin ile dell'in bir desktop pc modelinin sadece kasalarını alıp yanyana koyun. hiç bilgisayardan bilişimden anlamayan markalardan piyasadan bihaber bir müşteri bile dell'i işaret edecektir. teknoloji/bilişim kalite işidir ağbi. bizdede hiç bir sektörde olmadığı gibi bilişimde de hayli hayli yok kalite anlayışı. anlayış meselesi mantalite meselesi yani. ben inanmıyorum ki türkiye götünüde yırtsa yüzyılda geçse teknoloji ve bilişim sektörlerinde hep çift basamaklı sıralarda takılacak.

kendinize ayığ olunuz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    ReyiZ bunu yazdı

her yıl okullardan dünya kadar mühendis yetiştirioz abi ne boka yarar bunlar diyesim geliyor herkez gibi :)

Tamamen toplum dayatmasindan sen bugun o muhendislik okuyan ogrencilere size ayda 2 bin lira vericem istedigin meslegi yap desen yarisi hemen okulu birakip gider guzel sanatlar okur ressam muzisyen heykeltras yada veteriner yazar gezgin arkeolog filan olur

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

mesela buradaki haber

http://www.ensonhaber.com/ktunun-ucan-tren-projesinin-test-videosu-2013-02-06.html

http://www.youtube.com/watch?v=59RCshNLuGE

adamlar ne güzel yapmışlar, japonyada sanırım bu tarz sistemlerde mıknatıs kullanılıyordu. bu adamlar süper cisimler kullanmışlar, fizik dersinten

hatırladğım kadarıyla eksi bilmem kaç dereye kadar soğutulması gerekiyor aktif olması için burada görünen dumanlar da o yüzden çıkmakta, azotla

yapılıyor sanırım soğutma işlemi tam hatırlamıyorum ama böyle bi mantığı vardı. bunu uygulamaya dökmüşler, ama maliyeti çok fazla. biraz daha

destekle araştırmalar yapılıp ucuz şeyler üretilebilir ama size iddia ederim ki bu proje burada kalacaktır !! ilerleyemez, çünkü biz ne projeyi ne

araştırma yapmasını biliyoruz

Bu trenler dediğin gibi japonyada kullanılıyor, birde Almanya'da. Manyetik levitasyon ile çalışıyor bu sistem. Levitasyonu sağlayan mataryeller süper iletken. Aslında süper iletken denilen şey pratikte mümkün değil ama iletken belli bir sıcaklığın altına kadar soğutulduğunda süper iletken gibi davranıyor. Sürtünme kaybı yaklaşık 0'a indiğinden (hava sürtünmesi hariç) çok yüksek hızlara verimli bir şekilde çıkılabiliyor. Bildiğim kadarıyla üreticisi dünya üzerinde bir japonlar birde almanlar. Tabi bizim ülkemizde geliştirilse çok çok güzel olur ama işte, mevcut durumda pek te mümkün gözükmüyor. Brokrasiye çok takılan bir ülkeyiz ve maalesef çokca tembeliz. Bu tip yeni teknolojileri geliştirebilmek için öncelikle eğitim altyapımızın çok sağlam olması gerekiyor ve tabi bununla birlikte çok çalışmak. Birde ARGE çalışmalarına yeterince bütçe ayırmak :)

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
Toplam Hit: 3508 Toplam Mesaj: 34