folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Neden Yerli Ürünlerimizi Destekleyemiyoruz ??

Neden Yerli Ürünlerimizi Destekleyemiyoruz ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Casper Türk malı falan demişsiniz de bu adamlar herşeyleri mi kendileri yapıyor? işlemcisini, anakartını falan filan?

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek

Biz alışmışız başkası yapmış biz kullanalım hazırı var ne gerek var almaya laflarına 

Bizim ARA ELEMAN ÜLKESİ olmamızı istiyorlar bizden mucit çıkmasın diye belki de destek vermiyordur projelere bu devlet.

Şöyle de bir laf var aklıma geldi yazayım :)

Japonlar: Biri yapabiliyorsa ben de yapabilirim. Hiç kimse yapamıyorsa ben yapmalıyım.

Türkler: Biri yapabiliyorsa ben neden yapayım? Hiç kimse yapamıyorsa ben nasıl yapayım?

Eskisi gibi değildir belki!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Hocam şimdi neden yerli üretimi desteklemiyoruz konusuna ben sadece içinde bulunduğum alan olan yazılım alanıyla ilgili konuşma gereği gördüm kendimde. Onun dışında askeri ar-ge veya diğer alanlarda pek bilgim olmadığı konuşmak bana düşmez.

Şimdi yazılım konusunda ülkemizdeki yazılımcılarımız araklamayı hatta dahada ileri giderek sadece editleme dediğimiz işi yaparak para kazanmayı hedefleyen hırbolarla dolu. Direk olarak rakam vermem gerekirse %10-%15 gibi bir kesim var adam gibi işini yapan. Şimdi bunlar zaten proje bazlı çalışıp iş yapan adamlar. Kendi projelerini ürettileri zamanlarda gerçekten başarılı olanları gördüm. Tabi sonra parayı görünce götü kalkanlar var bişey demiyorum.

Gelelim kalan hırbolara. Hocam bu adamlar yazılımından anlamaz. Meslek lisesi yada üni mezunu olurlar. Bilgisayar mühendisleri vardır aralarında. Kendini bir bok zanneder ellerinde eşşeğin zki üniversitesi diploması olduğu için. Ama bilmezki diploma programla yapamaz. Kaç tane mühendisi götü ettiğimi saymadım. Yazılımda açık bul götümü vericem diyipte sql inj açığını bilmeyen adam var ülkede. Bu yüzden ben gidipte yerli üretim yazılımlara destek olmam. Geçenlerde antifirüs yapıyoz dediler. Amına koyim oda arak çıktı :D Hemde arakladıkları yazılımdan daha pahalı vay amk :D Holy hocam geldi lönk diye ahanda burdan arak diye yapıştırdı. Kaynak kodlara bakarak. Bir ara benimde satış konusunda ilgilendiğim bir yazılım vardı muhasebe yazılımı Visera belki duyanlar olmuştur. Yazılımcı adamlar harbi zeki adamlardı. Ama piyasada logo ve eta varken bunlarda tutunamadı. Reklam yapamadılar. Hedefleri küçüktü. Uzun hikaye.

Genel olarak yazılım konusunda destek vereceğimiz hiçbir bok yok ülkemizde :)

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 3980 Toplam Mesaj: 34