Neden Zengin Değilsin ?
-
Sorum orta halli kişilere,ekonomik gelirinden mutlu olmayanlara,daha fazlasını hakettiğini düşünenlere,fakir kişilere,para kazanmayı çokta kafasına takmayan insanlara.Dışarıda haketmediği halde paraya boğulan insanlar görüyoruz,zeka seviyesi itibariyle moronluktan ileri gidemeyecek insanların parasıyla sizin allahınız benim tavırlarını takındığını görüyoruz,kültür seviyesi yozlaşmış adet ve gelenekleri uygulamaktan başka birşeyden ibaret olmayan insanların bir aylık maaşımıza tekabül eden parayı bir gecede harcadıklarını görüyoruz,yazlık ev balkonunu andıran yarım metrelik göbeğiyle tek derdi daha fazla para ve göbeğini eritmek olan patronların yaşamaya hakkı olmadığına inanıyorum.Bu insanların parasında filan gözüm yok yardım istediğimde yok dertleride zerre kadar sikimde değil sadece kinimin ve nefretimin büyük bölümünü bu tip adamlar oluşturuyor ve yalnız olmadığımdan eminim.Parayı çok fazla takan bir adam değilim ama yaşamak için paraya mecbur olduğumuzu biliyoruz.. Onun için haklı olarak çok isteyipte sermaye olmadığı için girişemediğiniz yapamadığınız şeylerden bahsedin.
Birilerine bahane bularak sistemi bahane ederek veya birilerine çamur atarak cevap vermeyin..Sormak istediğim dürüstçe kendinizi kandırmadan özeleştirinizi yaparak neden çıkarmanız.. Paranızın olmamasının, hayatınızın sonuna kadar basit sıradan bir insan olarak kalacak olmanızın sebebi nedir ?Bu anket tipi bir araştırma falan değil merak edipte kendi çapımda araştırma yapmak istediğim bir mevzu.
-
paraya ihtiyacım yok.
-
Elime yeterli fırsatlar geçmedi ve geç dünyaya geldim.Teknolojik yenilikleri yapmaya başlayanlar olmuştu ben dünyaya geldiğimde.
-
henüz öğrenciyim ama kendimi geliştiremediğimden şu an zengin değilim kendimi para kazanabileceğim bi konuda geliştirebilmem için ailemden de maddi destek almam gerek ancak bu kadar destek yok maalesef o yüzden şimdilik zengin olamıyorum ilerde olabileceğimi sanıyorum en azından istiyorum.
-
Zengin degilsin cunku istemyi bilmiyorusun.
Zengin degilsin cunku yeterince hirs yok.
Zengin degilsin cunku konusmak uygulamaktan daha kolay geliyor.
Zengin degilsin cunku dogru kararlar vermeyi beceremiyorsun.
Zengin degilsin cunku risk alamiyorsun.
Zengin degilsin cunku insanlarla diyalogun yok.
Zengin degilsin cunku ya insanlara hic guvenmiyorsun veya tam tersi cok guveniyorsun.
Zengin degilsin cunku elindekileri kaybetmek korkusuyla siki sikiya sarilmissin.
Kazanmak risk ister. Hicbirseyini risk etmeden kazanamazsin. loto oynamak bile risktir. bir para yatirirsin kazanma riskinde vardir kaybetme riskinde.
Hayatta iki tip insan vardir. Bunlardan birincisi zengin olmayi ister. Ikincisi sengin olmayi ister.
Madem her ikiside zengin olmayi istiyor o zaman neden bu dunya da zengin var, fakir var?
Cunku birinci sinifta insanlar sadece zengin olmayi ister. Ama onlara "zengin olmak icin ne yapiyorsun?" diye sordugunda cevap veremezler. Ya bir kafede calisiyorlardir, veya bir magazada tezgahtar veya programci. Ama onlarin isteyipte bilmedigi bir sey var oda, calisarak sadece bogazini doyurursun, belki cok sansliysan bir koseye 3-5 kurus atarsin ama yarin hastlandiginda o parada gider yine hersey sifirdan baslar biriktirmeye.
Ikinci siniftaki insanlar da zengin olmayi isterler ama bunlar gercekten zengin olmayi isterler. Sabah uyandiklarinda akillarinda para kanama vardir. Yolda yururken, araba kullanirken, biriyle konusurken... vs vs gunun 24 saatinde hep zengin olmanin yollarini ararlar. Ve sonucta da bulurlar. Cunku bu gruptakilerde risk alacak cesaret vardir. karar verecek zeka vardir. para kazanma hirsi vardir.
Insanlardan nefret etmeden once kendimize bakalim. Ben niye boyleyimde onlar niye oyle? Onlar senden daha mi zeki? hayir. Onlarin kani senden dahami kirmizi? Hayir. Sana yagmur onlara parami yagiyor? hayir. O zaman seninle onlarin arasindaki fark nedir? Cevabi yukarida.
Saglicakla kal
-
gerçekten istiyorsan oluyor
neden zengın olamıyorum yada degılsın degıl neden param yok ?
zengınlık para degıldır .
Çabalamıyorsun hiç bir şey olmaz.
-
@sniperscope
Bahsettiğim farklı şey, ben zengin olmamaktan veya fakir olmaktan yakınmıyorum.. Paragrafı tekrar oku.
Bu saatten sonra ben hayatımıda ortaya koyup risk alsam banka sahibi veya herhangi bir otel sahibi olamam -yetişkin yaştakiler için geçerli tabii-.. Bunda orta halli bir ailede dünyaya gelmemin etkisi var tabiki ama ben tembel bir adamım biraz mesela bununda etkisi büyük.. Özeleştiri bakımından soruyorum derken bunu kastettim.. Sen kalkmış bana kapitalizmin kuralları kitabının önsözünü geçmişsin hocam.
-
Zenginlik herkes için farklıdır.Kimi maddi açıdan zengindir kimi ruhani kimi manevi :)
-
zenginim; işim evim ve herşeyden önemlisi ailem var. fazlasına gerek yok :)
-
umit bunu yazdı:
-----------------------------
zenginim; işim evim ve herşeyden önemlisi ailem var. fazlasına gerek yok :)
-----------------------------aynen
-
kayınpeder yüzünden