Neden Zengin Değilsin ?
-
yavşak babam,götünü siktiğimin abisi yüzünden zengin değilim.
-
okuyom ben yaa.
-
@DarkFall
%40 çoooook iyimser bir rakam olmuş.
@Remus
"Bunun nedeni şudur" diye tespit yapıyorsun sonra "bunun nedeni ne acaba" diye döngüsel,çelişkili bir soru soruyorsun.
a) Eşit dağılımlı sistem b) Farklı dağılımlı sistem
Zengin ve fakir kavramı olduğuna göre ve birileri bunu değiştirmeye çalışmadığına göre b şıkkındaki sistem içerisinde yaşıyorsun.
Gelir dağılımından yüksek oranda ve düşük oranda pay alanlar kimlerdir bunun analizini yapabildiğini düşünüyorum.
"Büyük bir pastadan pay almak gibi düşünürsen daha büyük bir pay almak istiyorsan içinde bulunduğun sistemde senin payının büyümesi için diğerlerinin payının küçülmesi gerekir.
Bu yüzden düşük pay almana neden olan kıstasları bertaraf edersen büyük payı kaparsın."
( Ya da büyük pay almaya herkesin eşit derecede hakkı olduğu kabulüyle uzun yoldan giderek yüksek pay alanlardaki özellikleri edinmeye çalışırsın...çalışırsın...çalışırsın...)
-

-
Çünkü götümü çalıştırmıyorum.
-
kişisel gelişim kitaplarına kendinizi çok kaptırmayın. herkes zengin olamaz.
-
kısmet
-
Ne biliyon zengin olmadığımı ki... 5.000.000 usd var bankada
-
önce zenginliğin bugünün modern medeni yaşamında başarı dediğmiz olgu için bir elzem olmadığını düşünüyorum. Ben bir çok fabrika, ofis, işyerinde müdürlerinden zeki ve çalışkan müdür yardımcısı, elemanından daha aptal ve asalak müdür yardımcısı gördüm. Günümüz dünyasında başarı, zeka, çalışkanlık gibi sanayi toplumuna özgü olarak gördüğüm dalgaların hepsi artık geride kaldı. Artık başarı ve para demek; görünmek, konuşmak, sükse yapmak gibi metafor dalgalarından ibaret. Yani zengin ve başarılı biri olman belki de (büyük ihtimal diyelim) kadim güzel sıfatlar yerine (dürüstlük, çalışkan olmak) günümüzün prestij çeken sıfatların niteliklerini ne kadar çektiğinle ilgili.
He bu birinci faktörden daha önemli olan şey şans. Israrla söylüyorum adaletsiz bir dünyada adil olan tek şey şanstır. Şahsen ben şanslıyımdır. Hak veriyorsun ki kimse ben o boktan heriflerdenim demez :D Bu özel oldu gerçi.
-
zenginlik beşa bela niyemi?
çünkü zengınlık demek kadın demek kadın demek bela demek (aşk değil bela olan (gerçi oda bi belada)bela olan sey etrafında para ıcın dolasan kadınlar)
çünkü zengınlık demek aç gözlülük
çünkü zengınlık demek cımrılık demek
çünkü zenginlik demek rahatllık demek
çünkü zenginlik demek sevgisizlik demek
çünkü zengillik demek huzursuzluk demek
çünkü zenginlik demek korkusuzluk demek
bu böle uzar gider bunların hic bırı bende yok .fakirim ama mutluyum