folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Nedir Bu Hastalık?

Nedir Bu Hastalık?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek
    stresten olmuştur.. bende çok kaşınırım yara olur vücudum. hep bu stresten..

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bella_ciaa
    bella_ciaa's avatar
    Erkek
    iMPaLa bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir çok hastalıkta olduğu gibi bunda da psikolojinin etkili olduğunu düşünmüyor değilim!..geceleri yatamıyorum kulağıma sesler geliyo demişsin..hoca bak once bi deri hastalıklarına git sonra da psikiyatriste..stres kaynaklı da olabilir..ve sana sunu soliim kulaklarına ses geliyor ise cok ciddi psikolojik sorunlar içerisinde olabilirsin..bi uzmana danışmanı şiddetle tavsiye ederim..

saol iyi tavsiyelerde bulundun. 1. kesinlikel bi psikiyatriste ihtiyacım var. kulağıma bazı seslein gelmesi pek beni etkilemior. kulaklarımda çok hasas. sanırsam bir çok inasanın duyamadığı küçk sesleri rahatlıkla algılıyor. birde uykuma engel olan aslında kulaklarım deilde daha çook hislerim. yani sanki şu anda yanıımda görmediğim bir canlı var gib. yani bir nevi cin aklıma gelior. fakat yendim sayılır. yani korkunca daha kötü oluor. bi murdin dediği gibi onu düşününce kötü olur en iyi si aklına gekince ah ahah onlrı yakalsam varya  ...... edecem de. bende öylee yapıorum ve işe yarıor. zannımca stresten ve ondan oluşmuş olabilir.  fakat olamışta olabilr

Rüyamda Ben Ve hazreti Fethullah hoca abey efendi aynı Keranedeydik. İkimizde Aynı Kaşarı Zükmek İstedik. Ben Qarıyı Ona Vermeyince Fışfışla Fışfışlaya Ağlamaya Ve Vaaz vermeye Başladı. "Evladım Dünya Geçicidir (fışfışpırrt) Paylaşamadığınız bişey Varsa; Önce Arkadaşına İkram Et. Sonra Sen Yap... :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabir22
    muhabir22's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun da

fotoğraf makinanın ayarı bozulmuş heralde fotoğrafın üzerinde 2005 tarihi var :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bella_ciaa
    bella_ciaa's avatar
    Erkek
    muhabir22 bunu yazdı:

Geçmiş olsun da

fotoğraf makinanın ayarı bozulmuş heralde fotoğrafın üzerinde 2005 tarihi var :D

saol. evet olabilkir. ahan da akşam çektirdim

Rüyamda Ben Ve hazreti Fethullah hoca abey efendi aynı Keranedeydik. İkimizde Aynı Kaşarı Zükmek İstedik. Ben Qarıyı Ona Vermeyince Fışfışla Fışfışlaya Ağlamaya Ve Vaaz vermeye Başladı. "Evladım Dünya Geçicidir (fışfışpırrt) Paylaşamadığınız bişey Varsa; Önce Arkadaşına İkram Et. Sonra Sen Yap... :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

aynısından bende de var hacım.

sanırım araç kullanırken dirseğimi dayadığım için oluyor (diye düşünüyorum)

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

yaz aylarına dogru oluyo genellikle bu

beim bildigim tuzlu su iyi gelio buna bi denize gir cık istersen:) 

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bella_ciaa
    bella_ciaa's avatar
    Erkek
    RaAmLis bunu yazdı:

yaz aylarına dogru oluyo genellikle bu

beim bildigim tuzlu su iyi gelio buna bi denize gir cık istersen:) 

teşşkür ediyorum arkadaşlar. sanırsam bir alerji.alwerjim olan bişeylşe temstayım da farkında deilim belkide. neyse doktora gidecem şimdi. öenmli bişi yok sanırım. bu arda şunu anladım ki TBT de hiiç Doktor yok D:

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Basimiz sagolsun hoca fazla yasamazsin :D

Saka bir yana mevsim degisikliginden kaynakli olabilir benimde saclar dokulur mevsim degisimi oldugu zaman ama sen yinede bir cildiye doktoruna git hangi devirde yasiyoruz :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kotusirine
    kotusirine's avatar
    Dişi
    Öncelikle geçmiş olsun diyim  foto tarihine baktım o günlerde bizde kaşınıyoduk eczacımız bütün personel.. Yanımızda sağlık ocağı var dr görüştüm bi çok hasta kaşıntı şikayetiyle geldiğini söyledi. Havadan dolayı olduğunu söyledi. Ama yinede Dr. gidip kaşıntı ilacı kullanmanı tavsiye ederim..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

egzama hastalığı olabilir tahminimce

egzama
    Mayasıl diye bilinen egzama, derinin sulanması ile meydana gelen bir iltihaptır. Tıp dilinde; Erythema pernio denir. Kaşıntı ve kızartı ile ortaya çıkar. nedeni; ruhsal olabileceği gibi alerjik tepkiler veya deriyi tahriş eden maddeler de olabilir. Bazı kimselerde de ırsidir. Vücudun hemen hemen her yerinde görülebilir ve bulundukları yere göre isimlendirilirler. Tedavinin ilk prensibi; üzülmemek ve egzamalı yerleri kaşımamaktır. Ayrıca, su ve sabunlu sudan olduğu kadar uzak kalmak da gerekir. Su yerine permanganatlı su ve rivanollu su kullanılır. Perhiz yapılır. Acılı, baharatlı ve yağlı yenmez.

rahim egzaması
    Rahimden gelen cerahatli akıntının neden olduğu bir çeşit egzamadır. Rahimde veya vajina çevresinde kızarma ve şişlikler görülür. Bu şişlikler bir süre sonra su toplayıp, kabuklanır. Kaşıntı, zonklama ve yanma hissedilir.

anus kaşıntısı
    Anus (şerç); yani sindirim kanalının doğrubağırsak denilen son kısmındaki çıkış deliği veya çevresinde (oturak yerinde) görülen kaşıntıların nedeni çeşitlidir. Bunlar arasında; kılkurtları, sümüksü akıntı, basur, çatlak, ishal veya kabızlık, egzama (mayasıl), sinir bozukluğu veya yeteri kadar temizliğe dikkat edilmemesi sayılabilir.

kaşıntı
    Vücudun herhangi bir yerinde hissedilen ve böcek dolaşıyormuş hissi, hafif yanma ve batma gibi rahatsızlıklarla ortaya çıkan kaşıntıya, tıp dilinde pruritus veya kaşeski denir. Kaşıntıyı doğuran nedenler çok çeşitlidir. Bunlar şöyle sıralanabilir: - Sabun, çamaşır tozları ve bazı boyaların neden olduğu kaşıntılar - Yün veya naylon iyeceklerin neden olduğu kaşıntılar - Bazı kimyasal maddelerin neden olduğu kaşıntılar - İstiridye, yumurta, süt, çilek, soğan gibi bazı besinlerin neden olduğu kaşıntılar - Bazı ilaçların neden olduğu kaşıntılar - Şeker, karaciğer, böbrek hastalıkları veya löseminin neden olduğu kaşıntılar - Kurdeşen, egzama, su çiçeği, kızamık, kızıl, kızamıkçık veya deri iltihabının neden olduğu kaşıntılar - Mantarın neden olduğu kaşıntılar - Kıl kurdunun neden olduğu kaşıntılar - İshal veya kabızlığın neden olduğu kaşıntılar - Sinirlilik ve ruhi sıkıntıların neden olduğu kaşıntılar Tedavinin ilk şartı, kaşıntıyı doğuran sebebi bulmaktır. Bu arada mümkün olduğu kadar kaşımamaya gayret edilir.

Egzama için Şifalı Bitkiler

funda ( süpürge otu)
    Bazı türlerinin dalları ipek böcekçiliğinde askı olarak kullanılır. Dalları çalı süpürgesi yapımında, ayrıca yakacak olarak kullanılır. Genel olarak idrar yolları taşlarına karşı idrar söktürücü olarak kullanılır. Funda ayrıca, ishal ve böbrek taşları tedavisinde kullanılır. Zeytinyağı ile hazırlanan merhemi çıban ve egzamada faydalıdır. Zayıflamak için de kullanıldığı bilinmektedir.

kına ağacı
    Ayak terlemesine engel olur. Dolamada kullanılır. Uyuz ve egzamaya iyi gelir. Guatrın üzerine bağlanırsa fayda görülür. Ağız yaraları ve deri çatlaklarını tedavi eder, saçları besler ve kuvvetlendirir.

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
Toplam Hit: 3484 Toplam Mesaj: 26