Nefretmi Sevgimi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    er3bus
    er3bus's avatar
    Erkek
    cancan bey nefret vardır! yok etmesi yok olduğu anlamına gelmez.
    mantık hatası yapıyosunuz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gestapo26
    gestapo26's avatar
    Erkek
    nefret herzaman sevgiden daha üstündür

sen vaktinden sonra gelen sevdalı bir çiçeksin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gestapo26
    gestapo26's avatar
    Erkek
    sevmeyi unutabilirsin ama nefreti asla ama asla unutmassın

sen vaktinden sonra gelen sevdalı bir çiçeksin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    nefret net ve tek seviyede hareket eder. Çok nefret etmekle az nefret etmek arasında seviye farkı bulamazsınız. Az sevmek çok sevmek vardır ama. Bu bakımdan net ve etkilidir.
    Nefret olmazsa sevgi varolamaz. Karanlık ve aydınlık ilişkisidir.
    Örnek vereyim:
    pırasadan nefret ederseniz yemezsiniz.
    Pırasayı az seven bir insan, pırasa ile kuru fasulye yemeği arasında seçim yapmak zorunda kalırsa kuruyu seçer. Anlayabiliyormusunuz. Halbuki pırasayı az seviyordu. Demekki sevgi az ve çok olarak sınıflandırılabilir ve yalancı bir duygu olduğu ortaya çıkar. Nefret ise:
    pırasadan ve kuru fasulyeden nefret eden bır ınsan o öğününü kuru ekmekle yada hiç bir şey yemeden geçirir. Bu durumda az nefret çok nefret olasılığı ortadan kalmış olay tamamen fiili bir duruma dönüşmüştür. bu bakımdan net ve dengeli bulurum nefret duygusunu..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    souvereign
    souvereign's avatar
    Erkek
    nefret sevginin dışa vurumudur. Sevdiğin insanın yanına gidip onu sevdiğini ilk başta zor söylersin. Fakat Nefret ettiğin kişinin yanına gidip gözlerinin içine bile baksan o an anlaşılır nefretin. Nefret sevgiden üstün bir histir. kimi zaman nefretimizi çok çabuk dışa vurabiliriz. nefretin üstüne his tanımam. en nefret ettiğim şahsiyet KIRAÇtır. insanlara karşı önyargıyla bakan ne giydiklerine karışan rap müzik tutkunlarını hiçe sayarak rap müziği müzikten saymayıp bunların yaptığı kuru gürültüden ibaret diyen ve hatta en kaba davranışı olan bir konserinde onu dinlemeye gelen bir izleyicinin başında NY şapkası ve üzerinde de yabancı bir ülkenin adı yazan t-shirt giymesinden dolayı o izleyicisine dönüp : " bana bak ya üstündekileri çıkarıp beni izlemeye devam edeceksin , ya da konser alanını terk edeceksin. Eğer sen terk etmezsen konser alanını ben de şarkılarımı okumaya ara vericem." demiştir. KIRAÇa sonuna kadar nefret kusmaktayım. Kendini bi b.k sanan ukalanın biri. Rapçilere de o müziği dinleyen herkes uyuşturucu bağımlısı benim gözümde demişti. Sanki kendi müziği süper(!) bişey de!

..Liderlik güç kullanmak değildir, başkalarını güçlü kılmaktır..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    sevmek tersi sevmemek nefret etmek tersi nefret etmemek. Sınıflandırmak gerekirse tersi düzü şeklinde bu şekile sınıflandırabiliriz.

Az sevmek yada az nefret etmek bunların ikisinede örnek verebilirsin.

Bir anlam karışıklığı olmasın bu iki kelime birbirinin zıddı değildir.

Ve duyguların soyut davranışların etkiside kişiden kişiye değişir. Bir kişi sevdiğini unutmazken diğeri nefret ett-ğini unutmaz ama etkisi sorulduğu zaman sevginin nefretin oluşturucusu olduğunu varsayarsak sevgi önceliklidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Erkek
    bu meselenin özünü "etki" olarak tanımlamış ise "TugrulBaba" , o halde etki açısından ele almak gerekir:

"etki" olgusu da derecelidir.

"sevgi" katandır. "nefret" alandır.

birinin etkisi pozitiftir diğerinin negatif. negatif etki mi kalıcıdır, pozitif etki mi kalıcıdır? cevabı burada başlığa konu olan sorunun.

İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını sağlamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünya barışı için de insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmalarıyla mümkündür. M.Kemal ATATÜRK (1931)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    calip o zman senin dediğinden az sevmek ve az nefret etmekten aynı anlamları çıkartabilirmiyiz diyorsun..İkisi aynı kapıyamı çıkar yani?

Yalın olandan bahsedeceksek o zman nefretten bahsedelim. Doğru ve akıllıca davranıldığında bahsedilenin ve sanılanın aksine nefret yıkıcı ve kör edici değil yapıcı ve mantıklı bir duygudur bence..
    En sade duygudur..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RooTTeR
    RooTTeR's avatar
    Erkek
    tabiki nefret neden diye soracaksınız
    kendimden cok sevdıgım kız beni 3 saatte sattı.3 saat once askım btanem dıyordu 3 saat sonra ne degıstırdıyse ayrılalım dedı.tamam amına koyim dedim nedicem.aradan 1-2 gun gectı aradım nuh dıo peyg demıo..

sevgının degerı bılınmez + sahtesıde vardır.

ama nefret oyle degıl
    kendımı agır rock muzgıe verdım anasını satım.sac sakal birbirine girdi.tüm kızlardan nefret edıom.tum ınsanlardan nefret edıyorum.Ölüm benım dogum gunum lan.her aksam kucuk votka unutturur insana herseyı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Erkek
    nefretle soktuğun borudan akan sıvı dünyaya ne getirir acaba? :D
    sevgiyle soktuğun borudan akan sıvı dünyaya nasıl bişi getirir acaba? :P

nefret saf falan değil en girift duygudur. tüm negatif duyguların karışımının adıdır nefret. nesi neresi saf. hem saf olsa ne olur?

İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını sağlamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünya barışı için de insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmalarıyla mümkündür. M.Kemal ATATÜRK (1931)
Toplam Hit: 4890 Toplam Mesaj: 37