Nefretmi Sevgimi?
-
nefret kapsayıcı duygudur, çadır-şemsiye duygudur. içinde kin vardır, haset vardır, kıskançlık vardır, eziklik vardır, kompleks vardır, vardır oğlu vardır. neresi saf?
pırrasadan da nefret ediyorsun, bamyadan da ama başka seçeneğin yok, naparsın ikisini de yemez de açlıktan ölürmüsün? yoksa birini diğerine tercih mi edersin.
yahu negatifin nesini cilalamaya çalışıyosunuz. negatif cilalıda olsa negatiftir. -
Az sevmek ve az nefret etmek ikisinde de aynı kapıya çıkarsın(herkese göre değişir aynısına). Yalınlık giriftlik durumunda da çıkacağın yer aynıdır. Yapıcılık yıkıcılık ayrımında da herkese göre farklı sonuçlar çıkar.
Ama bana göre etkisini istediğiniz zaman herkese göre değişmeyen bir gerçek oda birinin birinin kaynağı olması gerçeğidir ki Sevgi nefretin kaynağıdır. O zaman daha etkili olması gerekir diye düşünüyorum.
İşte değişmeyen bir olguyla desteklenen bir fikir. (şimdilik:)
Değişirse eğer o zaman daha farklı şeyler söyleyebiliriz. -
sevgi başka bişi ya nefreti yener. anlatırdım da uzun sallayın.
-
bu bir paradoks. her iki duygu birbirinin doğurganıdır ya da diğer bir deyişle paratoneridir. sevdiğinden nefret edebileceğin gibi nefret ettiğini sevedebilirsin.
Yaratan var ettiği her şeyi zıttı ile birlikte yaratmış. bir pozitif bir negatif. bir erkek bir dişi. nefret eden (etken) sevgi edilen (edilgen) falan değil. Her ikisi de hem etken hem de edilgen olabiliyor değişen durumlara göre. ak ile kara gibi bişi bu. uzar gider bu mevzuu. çünki bu bir paradoks. -
Sevgi ve nefret bunların 2sini Tam zıt olarak kabul edemeyiz.
-
Alın size paradoksun daniskası :)
Demek nefrete sevgi duyuyor, sevgiye nefret duyuyorsun?
Toplam Hit: 4891 Toplam Mesaj: 37