New York'un Ortasındaki Boş Arsa
-
hacı ortadaki göle yazın güzel görünsün diye mavi boya atıyolarmış. Serinlemek için içerisine beyaz kilotlarıyla giren suriyelilerin çoğu şirin baba olarak çıktığı için kapatma kararı almışlar. Halk ise buna karşı çıktığından ötürü parkı koruma altına alıp devlet görevlilerini içeri sokmamış. O gün bugündür orası öyle korunaklı bir alan olup, polisler ancak sivil girebilmektedir.
-
Prometheus bunu yazdı
tamam central park on numara ama heryer paso gökdelen. bunlar arasında park da göremiyorum. azcık yeşillendirseler iyiymiş. bu kadar betonlaşma da çok salakça. muhtemelen gökdelen yapma teknolojisine ilk ulaşıldığında bir hevesle döşemişlerdir heryeri.
Bunun sebebi manhattan'da olması ada olduğundan alan baya dar ama newyork city'e bakarsan(manhattan'nın bağlı olduğu şehir) bu parktan çok daha büyükleri var. Örnek: https://en.wikipedia.org/wiki/Flushing_Meadows%E2%80%93Corona_Park
-
sandman bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
tamam central park on numara ama heryer paso gökdelen. bunlar arasında park da göremiyorum. azcık yeşillendirseler iyiymiş. bu kadar betonlaşma da çok salakça. muhtemelen gökdelen yapma teknolojisine ilk ulaşıldığında bir hevesle döşemişlerdir heryeri.
Bunun sebebi manhattan'da olması ada olduğundan alan baya dar ama newyork city'e bakarsan(manhattan'nın bağlı olduğu şehir) bu parktan çok daha büyükleri var. Örnek: https://en.wikipedia.org/wiki/Flushing_Meadows%E2%80%93Corona_Park
yeni birşey öğrendim hocam teşekkürler. imkân olursa birgün gitmek istiyorum.
-
Dikkatimi çeken şey parktan ziyade sol taraftaki binaların simetrisi. Böyle simetrik ve düzgün bir kentleşme Türkiye'de herhangi bir yerde var mı merak ediyorum. Bu yapılar bildiğim kadarıyla yeni de değil. Daha Türkiye'de cumhuriyet mi padişahlık mı tartışması dönerken bu şehir planlanıyordu. Muazzam bir işçilik örneği.
-
Ben arastirdim :
Arsa ortakmis
Ortaklardan biri iki daire istedigi ve anlaşilamadigi icin ev yapamiyorlar
Müthaitte şimdi izaleyi şuur davasi sonucunu bekliyormus.
Yakinda yapilacak :)))
-
Austen bunu yazdı
Dikkatimi çeken şey parktan ziyade sol taraftaki binaların simetrisi. Böyle simetrik ve düzgün bir kentleşme Türkiye'de herhangi bir yerde var mı merak ediyorum. Bu yapılar bildiğim kadarıyla yeni de değil. Daha Türkiye'de cumhuriyet mi padişahlık mı tartışması dönerken bu şehir planlanıyordu. Muazzam bir işçilik örneği.
İnan bende ona dikkat ettim. Sanki cetvelle çizmisler gibi. Birde bir bilim kurgu filmdeki sahneyi hatirlatti aklima gelince geri gelirim
-
Toki görmesin :)
-
bize yakın olan taraftaki sarı sarı şeyler ve yeşil alan golf pistimi?
orta soldaki şey sosyal tesismi ?
burda tilki milki olurmu ?
-
nurulmac11 bunu yazdı
bize yakın olan taraftaki sarı sarı şeyler ve yeşil alan golf pistimi?
orta soldaki şey sosyal tesismi ?
burda tilki milki olurmu ?
İçerisinde hayvanat bahçesi var diye biliyorum hocam.
-
Bir central park olmasa da bu parklar da şehrin göbeğinde, bizim memlekette de benzerleri var şükür.