*Nix‘Çiler !
-
tataryigit bunu yazdı:
-----------------------------
gaza gelip pardus 2011 yükledim. ilk başta ses vardı ama sonradan gitti. Şimdi ne yaptıysam getiremedim.
acer aspire 5520G marka laptop..
ses kartı onboard ama anakartın markasını bilmiyorum ..
-----------------------------kmix ayarlarına bakar mısın ? google da aratınca kmixle yeniden denendiğinde oldu falan yazmış bir iki kişi.
-
ses çıkış aygıtı bulunamadı yazıyor kmix ayarlarında.. ama youtube'dan video açıyorum sorunsuz ilerliyor ses geliyor gibi görünüyor ama ses yok..
-
Pardus 2011.1 Beta kurdum az önce. Güzel, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Köklü değişikliklerde yapılmamış zaten. Bir çok hatanın çözüldüğü yazıyor sürüm duyurusunda.
-
1 güne başlar sorunlar :) bende ilk kurduğumda sorunsuzdu.
-
Pardus 2011 kurdum, sistem youtube videolarında, flash animasyonlarda, firefoxda kasıyor. Donanımım 3.0ghz çift çekirdek işlemci 3gb ddr2 ram, 300gb harddisk, Intel onboard ekran kartı.
-
opensource2009 bunu yazdı:
-----------------------------
Pardus 2011.1 Beta kurdum az önce. Güzel, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Köklü değişikliklerde yapılmamış zaten. Bir çok hatanın çözüldüğü yazıyor sürüm duyurusunda.
-----------------------------beta mı ? kararlı sürüm çıktı hoca;
pardusun en kral yanı herşeyin üstünde gelmesi.Yoksa arch linux tercih :) Ama ubuntuyuda 2 hafta kullanınca canıma yetmişti.
-
fedora 15 kurdum şimdi.İlk başta süper . Kendi tarzı var belli.Fakat şöyle bir problem var ;
biraz fazla bug içeriyor sanki.Chrome kurucam yükledim bitti queue bekledi 2 saat.Çıktım sonra.Şimdi güncelleştirmeleri yapıyorum.3.5 gb dvd indirdim, 500 mb güncelleştirmem var şimdi.İndir babam indir.Neyse;
neden bilmiyorum yazılım merkezi çalışmıyor.Hareketlilik yok.Güncelleştirmelerden sonra el atıcam.Fakat fedoranın durumuna değinmek gerekirse ;
--
eskilerden gelme alışkanlıkla gnome , kde, windows yada grafik masaüstlerinde hep bir bar olurdu.Orda çalışan pencereler gösterilirdi.Fedora buna son vermiş.Üstte activities var.ordan pencerelere ulaşabiliyorsun.yada alt+tab yöntemi ile.İyide bu çok uzun.
Ama hoş.Derli toplu duruyor.Herşey ordaki activitieste.Siteleri kodlarken böyle birşeyler yapmaya çalışıyorum.İyikide yapmamışım diyorum çünkü yeni bir kullanıcının kafası karışır.
Kurarken Türkçe seçtim bug vardı kurmadı..rm paketini indirdim bug hatası verdi.Tekrar denedim oldu.Abuk subuk işlere girişiyor.Ağzını yüzünü dağıtıcam şimdi.
Ama güzel duruyor.İnternette biri yorum yazmış : yeni teknolojileri deniyorsanız fedora süper.Fakat günlük kullanım için tam bir karın ağrısı diye.
Deneyip görücez.Grafiksel durum güzel, donanım kaynaklarınıda güzel kullanıyor gibi.Atraksiyon olmuyor ama yeni diye mi bilmem , buglar mevcut.Gnome da bug'a alışkın değilim benn...
edit: kde gibi sol üstte vurdurunca fareyi yine listeleniyor.gnome 3 gelmiş.Hayırlı uğurlu olsun....
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
opensource2009 bunu yazdı:
-----------------------------
Pardus 2011.1 Beta kurdum az önce. Güzel, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Köklü değişikliklerde yapılmamış zaten. Bir çok hatanın çözüldüğü yazıyor sürüm duyurusunda.
-----------------------------beta mı ? kararlı sürüm çıktı hoca;
pardusun en kral yanı herşeyin üstünde gelmesi.Yoksa arch linux tercih :) Ama ubuntuyuda 2 hafta kullanınca canıma yetmişti.
-----------------------------Ne zaman çıktı? çıkmadı henüz. Pardus 2011.1 yazıyor orada. Fedora 15 çok sorunlu gerçi Fedora hep sorunludur ama bu sürümde daha ilginç hatalar alınca kullanmadım. Unity'yi de sevmedim Pardus kurdum öyle kullanıyorum sorun yok.
@tataryigit
sorun yok kullanıyorum neden sorun çıksın ki kararlı sistemde.
-
:) 2011 karalı üsrüm, 2011.1 beta.PArdus'un betalarından uzak duruyorum.En son betası iyi oluyor.MEsela
2010.2 si varsa, 2011 yerine tercih ederim.Fakat *.1 sürümler tehlikeli.Bir sürü problem çıkartıyor nedense.
gerçi son 2-3 sürümdür değişmiş olabilir.
fedora çok sorunlu ama direnicem :) tatlı geldi gözüme.1-2 hafta kullanayım bakarım
-
Sıkı bir windows fanatiği olmama rağmen artık (2-3 aydır) Pardus. :)
1.6 Ghz lik 10'' lik bir netbook'ta kullanıyorum. İlk başlarda video izledikten sonra kwin çökmesi dışında bir problemle karşılaşmadım. Güncellemeleri yapınca problem hallolmuştu. Heh birde ilk kurulum yaptığımda kablosuz ağa bağlanma ile ilgili bir sorunla karşılaşmıştım, özgürlükicin forumları sorunu çözmemde yardımcı oldu.
KDE ile mutlu mesut birlikteliğimiz devam etmekte ama birde Pardus'u xfce ile birlikte paylaşıma sunsalar sanırım tadına doyum olmaz.
Linux gnx 2.6.37.6 #1 SMP Wed Mar 30 16:31:56 EEST 2011 i686 i686 i386 GNU/Linux
DISTRIB_ID="Pardus"
DISTRIB_RELEASE="2011"
DISTRIB_DESCRIPTION="Pardus 2011"
DISTRIB_CODENAME=""
Pardus 2011
üstteki çıktı için komut: uname -a && cat /etc/*release