Nokia - Apple - Samsung Telefon Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Huawei İdeos X5 kullanıyorum 2 seneyi geçmiştir telefonu sıfır aldım. Başlarda 5800'dan geçtiğim için mükemmel geldi doğal olarak stok

rom ile. Ardından custom romlara geçtim telefon level atladı. Ama bildiğiniz gibi custom romlarda bir süre sonra ufak tefek sorunlar oluyor.

Yaklaşık 6 7 ayda bir rom değiştim. Şu anda dzo ics kullanıyorum memnunum fakat telefonu değiştirmeyi düşünüyorum.

Android sistemli telefonlarda bir süre sonra işletim sistemi şişiyor. Kasılmalar meydana geliyor azda olsa. Bu konuda takıntı yaptım ve 

araştırmaya koyuldum. Stabil olarak istediğim özelliklerde kullanmam için İos veya Wp8 kullanmamı önerdiler.

Şimdi ben buraya bir telefondan beklentilerimi yazayım. Sıfır lumia 520, İkinci el temiz lumia 820, ikinci el temiz iphone 4 ve 0 galaxy s3 mini

arasında tavsiye bekliyorum. Android beklentilerimi karşılarsa mini alacağım. Normal s3de alabilirim. Yada başka tavsiyeniz varsa yazarsanız

sevinirim.

1-Oyun oynayan birisi değilim telefondan. Kırk yılda bir oynarım.

2-Ofis performansı iyi olmalı

3-E-maillerle rahat uğraşabilmeliyim ki çok fazla bir trafiğim yok günde 10 15 anca oda olursa yani.

4-Kamerası normal olsada olur mükemmeliyetçi değilim kamera konusunda ama çok iyi olursa çok daha iyi olur yani.

5-PDF ve E-Kitap konusunda sıkıntı çıkarmamalı.

6-Not alma, Hatırlatma vb ajanda programları kullanışlı olmalı.

7-Whatsupp, Facebook, Twitter, Foursquare, Skype vs rahat kullanılmalı.

8-İnternet deneyimi kesinlikle çok rahat olmalı, rahat rahat siteler arası sekmeler arası gezebilmeliyim. Video konusunda youtube kullanıyorum genelde flash o kadar önemli değil yani.

9-Kesinlikle ama kesinlikle işletim sistemi telefonu aldıktan 1 sene sonra bile kasılmamalı ve acayip hatalar vermemeli. Binde bir ufak kasılmalar sorun değil ama atıyorum telefonu kapatıp açmamı gerektiricek hatalar almamalıyım kamera su anda acılmıyor vs gibi.

10-En önemlisi telefonu en az 2 sene civarı bir süre kullanmak istiyorum. İphonelarda örneğin daha şimdi arkadaşın 3gs'ini tamire verdik şebeke problemi vardı, simkart yeri kırılmıştı, aynı model abimin telefonunun home tuşu iyi basmamaya başlamıştı, bir arkadaşın ses tuşu sorunu vardı. Bu yüzden iphone konusunda özel tavsiyelerinizi bekliyorum.Bunlar şans mı kronik mi?

11-Bu süreç içerisinde genel güncellemeler dışında bilgisayar gibi telefonada düzenli format atmayalım . Stabilliğe çok önem veriyorum.

12-Hızada önem veriyorum menüler arası programlar arası. 

Dün iphone inceleme izledim 4s'in çok hoşuma gitti . İos arayüzü olsun telefon olsun ama asla bir telefona 1000 lira civarı para vermem.

Bu yüzden 4 beklentilerimi karşılarsa 4 öncelikli. Wp8 ise kullananlar pek olumlu yorum yapmadı. Stabillik konusunda akıyor ama görsellik pek yok arayüz tasarımında filan gibi şeyler söylediler. Ama en uzun süre kullanabileceğim telefon nokia gibi geliyor bana. Ama uygulama çeşitliliği yokmuş yinede sölediğim şeyleri karşılayan uygulamalar bana yeterli ama bir appstore'da tadından yenmez yani.

Bütçem 600 lira. 50 aşağı 50 yukarı oynar oynamaz yani. X5i satıp üzerine 300 lira filan ekleyip alabilmeliyim telefonu. 

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

galaxy s3 mini

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

S3 mini guzel telefon ama bu soylediklerini yaparken sana ciddi anlamda hiz saglarmi bilmiyorum ayrica 4.2.2 yi alacak ve daha guncellestirme gelmeyecek stock romda 

Iphone serisini sevmiyorum ekrani kucuk ve bence bos bi isletim sistemi var hizli olabilir akici olabilir ama bence cok sacma bi sistem.

Nokia winmobile ile pek bi gorsellik alamassin kamerasi vs iyi ama prog d3stegi 0

Bence s3 mini gayet guzel bi tel digerlerine gore benim hatunda var baya prog calistiriyo takilma yapmiyor kamerasida guzel bende note2 var keske paraya kiysanda bu aletin bi tadina bakabilsen.

delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

S3 mini guzel telefon ama bu soylediklerini yaparken sana ciddi anlamda hiz saglarmi bilmiyorum ayrica 4.2.2 yi alacak ve daha guncellestirme gelmeyecek stock romda 

Iphone serisini sevmiyorum ekrani kucuk ve bence bos bi isletim sistemi var hizli olabilir akici olabilir ama bence cok sacma bi sistem.

Nokia winmobile ile pek bi gorsellik alamassin kamerasi vs iyi ama prog d3stegi 0

Bence s3 mini gayet guzel bi tel digerlerine gore benim hatunda var baya prog calistiriyo takilma yapmiyor kamerasida guzel bende note2 var keske paraya kiysanda bu aletin bi tadina bakabilsen.

ben başka birşeymi kullanıyorum acaba dedim bi an sora s.et dedim içimden

kullanıpta ne bulamadın hacı ne kadar kullandında bu kanıya vardın be insafsız die devam etti iç sesim

destination@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

iphone a ekranı kucuk deyip s3mini tavsiye etmekte ayrı bi olay olmuş tabi :)

ip4 ü bilmiyorumsa 4s te bu saydığın sıkıntıları yaşamazsın, ekran geçişi vs vs vs. Ama şu da var , bu sorunları s3 , note2 gibi telefonlarda da yaşamazsın zaten :) 1,3,4,6,7,8,12 maddelerinde birbitleribi ezen bi taraflari zaten yok. (Cok oyun oynarim dersen note2 tercih sebebi tabi)

hatta note2 nin ekranı pek bi büyük olduğundan daha bi güzel hissediyo insan onu kullanırken, ekranlar arası daha bi kayıyo hissi veriyo alet :):)  Suhatuna nın satışı kaçırmayaydım iyiydi :) burayada not birakalim uygun fiyata garantili note2 aranmaktadir :)

9-10-11.maddeler -> 2011 kasımda aldım telefonumu , daha bi arizasini vs görmedim. cok cok cok nadiren bi kendini kapatir acar mesela, senin 1000de 1 dedigin seye giriyo bu ama :)hele kamera su anda acilmiyo gibi biseyi hic gormedim. uzun süre android kullanmışlığım yok ama sanmiyorum ki bi s3 , note2 felan cocuk oyubcagi gibi hata versin :) "android cok tirt, hic stabil degil" hedehodoleri geride kaldi artik ;) 

Gelelim 5.maddeye :) "cok sık ebook yüklerim, 2gunde bi yeni bisiler atarim ve bu islemide hep alelacele yaparim, evden cikmak uzereyken usb den baglayip hemen ebook u atip evden cikarim" diyosan apple alma :) oyle bi dunya yok cunku :)

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

nokia lumia 520 al.

stabilite, zamanla şişme gibi sorunlar yaşamıcaksın.

telefonun hafızası durduk yere asla dolmayacak.

uygulamalar hızlı bir şekilde açılacak ve asla gün geçtikçe yavaşlama hissetmiceksin.

ofis konusunda 1 numaradır. microsoft office yüklü geliyor.

email konusunda sıkıntı çekmezsin. gayet akıcı ve rahat arayüzü var.

pdf konusunda adobe reader ve microsoft reader var.

not alma microsoft one note var. hatırlatma ve ajanda zaten klasik var.

whatsapp, facebook, foursquare, twitter ve skype var ve özellikle facebook ve skype ı çok seveceksin. çünkü microsoft özel olarak kendi kodluyor.

internet deneyimin ie10 ile çok çok akıcı olacak. android deki chrome dan gayet hızlıdır. aynı seviyedeki bir android cihaz ile karşılaştırırsan ie10 un daha seri, akıcı ve hızlı çalıştığını görürsün.

sağlamlık konusunda nokia zaten kendini kanıtlamış firmadır. 

windows phone 8 sistemi menüler arası geçiş gibi işlevlerde ios dan bile iyidir. hızlıdır. akıcıdır.

kamerası orta seviyedir fakat flaşı yoktur. önde de kamerası yok.

windows phone mağazasına laf edenleri takma sakın. gir windows phone sitesine ve uygulamaları, oyunları falan kendin incele. göreceksin ki diğer platformlarda popüler olan bütün uygulamalar mevcut.

böyle bir telefonun sıfırı 600 liraya alabiliyorsun :)

benim tavsiyem lumia 520 yada iphone 4s dir. fakat iphone 4s e o kadar para türkiye de verilmez.

sakın android e bulaşma. zaten bulaşıp çekmişsin çekeceğin kadar.

fakat bulabilirsen 2. el nokia lumia 820 yi asla kaçırma derim. 

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

s3 mini kullanıcısıyım donmalara bu telefonda da var uygulamalarda ısınma sorunu var. s4 mini çıktı denenebilir aslında

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Quetzalcoatl bunu yazdı

nokia lumia 520 al.

stabilite, zamanla şişme gibi sorunlar yaşamıcaksın.

telefonun hafızası durduk yere asla dolmayacak.

uygulamalar hızlı bir şekilde açılacak ve asla gün geçtikçe yavaşlama hissetmiceksin.

ofis konusunda 1 numaradır. microsoft office yüklü geliyor.

email konusunda sıkıntı çekmezsin. gayet akıcı ve rahat arayüzü var.

pdf konusunda adobe reader ve microsoft reader var.

not alma microsoft one note var. hatırlatma ve ajanda zaten klasik var.

whatsapp, facebook, foursquare, twitter ve skype var ve özellikle facebook ve skype ı çok seveceksin. çünkü microsoft özel olarak kendi kodluyor.

internet deneyimin ie10 ile çok çok akıcı olacak. android deki chrome dan gayet hızlıdır. aynı seviyedeki bir android cihaz ile karşılaştırırsan ie10 un daha seri, akıcı ve hızlı çalıştığını görürsün.

sağlamlık konusunda nokia zaten kendini kanıtlamış firmadır. 

windows phone 8 sistemi menüler arası geçiş gibi işlevlerde ios dan bile iyidir. hızlıdır. akıcıdır.

kamerası orta seviyedir fakat flaşı yoktur. önde de kamerası yok.

windows phone mağazasına laf edenleri takma sakın. gir windows phone sitesine ve uygulamaları, oyunları falan kendin incele. göreceksin ki diğer platformlarda popüler olan bütün uygulamalar mevcut.

böyle bir telefonun sıfırı 600 liraya alabiliyorsun :)

benim tavsiyem lumia 520 yada iphone 4s dir. fakat iphone 4s e o kadar para türkiye de verilmez.

sakın android e bulaşma. zaten bulaşıp çekmişsin çekeceğin kadar.

fakat bulabilirsen 2. el nokia lumia 820 yi asla kaçırma derim. 

Cevaplar için teşekkürler.

Hocam 820de flaş var mı kamerada? Çok mu fark var 520 ile arasında. Birde bu lumiaların tasarımdan dolayı ekranı küçük geliyor bana nedense :D x5ten büyük müdür la yazan verilere inanmıyorum :D çok küçükmüş gibi geliyor.

Cevaplarla kafam dahada karıştı :/ Androidden birazda sıkıldım diyebilirim. İos kullanasım var ama 4 karşılamıyor. Nokianında ne mal adamsam giripte marketine bakmak aklıma gelmedi :D bir bakayım yeni cevapları bekliyorum

www.kriptopedi.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Apple her ne kadar stabil olsada Apple zamanla guncelleme cikararak cihazlari bilerek yavaslatiyor

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

hocam 820 ile 520 arasında sadece donanımsal fark var ki bunu da sadece oyunlarda hissedersin. 520 de yüksek grafik isteyen oyunları oynayamazsın.

fakat sistem işleyişinde menü geçişleri, stabilite gibi konularda 520 ile 920 nin bile hiç bir farkı yoktur. wp8 in en güzel yönü belkide bu zaten.

820 nin kamerası orta üst seviyedir. flaşı ve ön kamerası da var. ekranı 520 den çok az daha büyük.

bence sen en iyisi git bir teknosa, bimeks, darty, saturn tarzı yerlere ve kendin kurcalayıp karar ver. eline alıp iyice bir incele.

ben sadece kendi kullanıcı deneyimimi sana sunabilirim. görüp beğenip alacak olan sensin. ben 920 kullanıyorum ve sistem tamamen aynı olduğu için sana rahatlıkla tavsiye ediyorum. ama mutlaka gidip incele. 

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Quetzalcoatl bunu yazdı

hocam 820 ile 520 arasında sadece donanımsal fark var ki bunu da sadece oyunlarda hissedersin. 520 de yüksek grafik isteyen oyunları oynayamazsın.

fakat sistem işleyişinde menü geçişleri, stabilite gibi konularda 520 ile 920 nin bile hiç bir farkı yoktur. wp8 in en güzel yönü belkide bu zaten.

820 nin kamerası orta üst seviyedir. flaşı ve ön kamerası da var. ekranı 520 den çok az daha büyük.

bence sen en iyisi git bir teknosa, bimeks, darty, saturn tarzı yerlere ve kendin kurcalayıp karar ver. eline alıp iyice bir incele.

ben sadece kendi kullanıcı deneyimimi sana sunabilirim. görüp beğenip alacak olan sensin. ben 920 kullanıyorum ve sistem tamamen aynı olduğu için sana rahatlıkla tavsiye ediyorum. ama mutlaka gidip incele. 

aynen hocam oyle yapmayı dusunuyorum. Gidip bir bakayım su lumialara birde s3 miniye iphone 4 yoktur buyuk ıhtımalle artık teshırde

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 2370 Toplam Mesaj: 23