Nokia - Apple - Samsung Telefon Tavsiyesi
-
Şimdi netten biraz bakındımda 820'nin tasarımını beğenmedim 520'ye göre.
Ayrıca fiyat olarakda çok daha uygun 520. Hatta dahada uygun hale getirmek için. 520 garantili temiz ikinci el alabilirim sanırım 450 civarına bulabilirim.
Yinede ios takılı kaldı aklımda :/ İphone 4 ile Lumia 520 kıyaslarsak saydığım kriterlerde kesinlikle 520 mi almalıyım?
-
Quetzalcoatl bunu yazdı
nokia lumia 520 al.
stabilite, zamanla şişme gibi sorunlar yaşamıcaksın.
telefonun hafızası durduk yere asla dolmayacak.
uygulamalar hızlı bir şekilde açılacak ve asla gün geçtikçe yavaşlama hissetmiceksin.
ofis konusunda 1 numaradır. microsoft office yüklü geliyor.
email konusunda sıkıntı çekmezsin. gayet akıcı ve rahat arayüzü var.
pdf konusunda adobe reader ve microsoft reader var.
not alma microsoft one note var. hatırlatma ve ajanda zaten klasik var.
whatsapp, facebook, foursquare, twitter ve skype var ve özellikle facebook ve skype ı çok seveceksin. çünkü microsoft özel olarak kendi kodluyor.
internet deneyimin ie10 ile çok çok akıcı olacak. android deki chrome dan gayet hızlıdır. aynı seviyedeki bir android cihaz ile karşılaştırırsan ie10 un daha seri, akıcı ve hızlı çalıştığını görürsün.
sağlamlık konusunda nokia zaten kendini kanıtlamış firmadır.
windows phone 8 sistemi menüler arası geçiş gibi işlevlerde ios dan bile iyidir. hızlıdır. akıcıdır.
kamerası orta seviyedir fakat flaşı yoktur. önde de kamerası yok.
windows phone mağazasına laf edenleri takma sakın. gir windows phone sitesine ve uygulamaları, oyunları falan kendin incele. göreceksin ki diğer platformlarda popüler olan bütün uygulamalar mevcut.
böyle bir telefonun sıfırı 600 liraya alabiliyorsun :)
benim tavsiyem lumia 520 yada iphone 4s dir. fakat iphone 4s e o kadar para türkiye de verilmez.
sakın android e bulaşma. zaten bulaşıp çekmişsin çekeceğin kadar.
fakat bulabilirsen 2. el nokia lumia 820 yi asla kaçırma derim.
hocam 4" ekrana o çözünürlük yeterli geliyor mu ? Piksel sayma olayı yok demi ? ( Telefonu hiç görmediğim için soruyorum)
-
hocam 4 inç ekrana 480x800 piksel var ve yoğunluğu 235ppi. bunların üstüne birde nokia lumia 920 de kullanılan super sensitive touch olayı var. yani eldivenle bile rahatça kullanabiliyorsun. ekranın tam teknik detayı ise;
Ekran ve Kullanıcı Arayüzü - Ekran boyutu: 4 ''
- Ekran çözünürlüğü: WVGA (800 x 480)
- Ekran özellikleri: Parlaklık denetimi, Yönlendirme sensörü, Ortam ışığı sensörü
- Ekran renkleri: TrueColor (24-bit/16M)
- En/boy oranı: 15:9
- Piksel yoğunluğu: 235 ppi
- Ekran yüksekliği: 86 mm
- Ekran genişliği: 52 mm
- Dokunmatik ekran teknolojisi: Süper duyarlı dokunuş
- Sensörler: Ortam ışığı sensörü, İvmeölçer, Yakınlık sensörü
-
aslında Galaxy s2 de düşünebilirsin.
-
Giriş seviyesi android telefon pek alınmaz çünki menülerde dahi kasan cihazlar oyunlarda ve uygulamalarda sizi yarı yolda bırakacaktır.
600 Tl ye şuan en iyi fiyat / performans cihazi piyasaya yeni girmiş olan
http://akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-general-mobile-discovery-fiyati,1156085.html
General mobile discovery. 599 TL etiket fiyatına sahip.
Bunun dışında bir cihaz isterseniz oyunlarda pek sorun çıkartmaması ve menü kasmaları gibi problemleri olmamasından ötürü windows phonelardan birini öneririm.
An itibari ile http://akakce.com/arama/?q=lumia
Lumia 520 = 519 TL
Lumia 620 = 622 TL
HTC Rio 8s = 714 TL
-
PanxeR bunu yazdı
Giriş seviyesi android telefon pek alınmaz çünki menülerde dahi kasan cihazlar oyunlarda ve uygulamalarda sizi yarı yolda bırakacaktır.
600 Tl ye şuan en iyi fiyat / performans cihazi piyasaya yeni girmiş olan
http://akakce.com/cep-telefonu/en-ucuz-general-mobile-discovery-fiyati,1156085.html
General mobile discovery. 599 TL etiket fiyatına sahip.
Bunun dışında bir cihaz isterseniz oyunlarda pek sorun çıkartmaması ve menü kasmaları gibi problemleri olmamasından ötürü windows phonelardan birini öneririm.
An itibari ile http://akakce.com/arama/?q=lumia
Lumia 520 = 519 TL
Lumia 620 = 622 TL
HTC Rio 8s = 714 TL
hocam aynen dediğin gibi Galaxy Gio kullanıyorum mesaj yazarken telefonda full lag var 3 sn kadar sonra toplu yazıyor resmen sırf bu huyu yüzünden nefret etmeye başladım.
Discovery'de mesaj yazarken bi lag oluşuyor mu ? Değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer ondada olacaksa direk windows phone 8 li bi telefon alıcam lumia 520 falan ancak oda giriş seviyesi aynı problem olur mu acaba.birde merak ettiğim üst seviye android kullananlarda bu mesaj yazma problemi yokdur demi? kullananlar aydınlatırsa sevinirim.
-
@hworm araştırmalarım sonucu işletim sisteminin akışında 520 ile 920 arasında fark yok.
wp8 gayet stabil. Bu yüzden mesaj konusunda sıkıntı çekmezsin.
x5 kullanıyorum mesaj konusunda hiç kasmadı ve sıkıntı çıkartmadı bugüne kadar. Sadece orjinal romda 8 9 bin mesajı gecince silmeyince o kişiye yazarken arada kasıyordu ama customda böyle bir sorun yok.
Ayrıca hocam asla discovery filan almam. Samsung apple nokia . Üst düzey düşünseydim lg htc filan bakabilirdim.
-
Nokia dan uzak dur....Symbianları batsın onların.
-
Bugun ip4 kullandım telefon cok hosuma gıttı :/ gayet akıcı hele safari ucuyor resmen
-
Bi sayfa istekte bulunmuş ancak bi telefona 1.000 lira vermem demişsin, ne kadar ekmek o kdr köfte diye bişey var sonucta. Ztn tam aradıgın gibi performans fiyat özellikli bi telefon tam anlamıyla yapılmış olsa kimse meraklı diil 1.500 - 2.000 tl telefona bayılmaya. Şimdi atıyorum müridlerin tavsiyesi üzerine mesela s3 miniyi aldın. Yrn bir gün bi problem cıktı takıldı dondu fln ne diyeceksin* Sizin önereceğiniz telefonda bu kdr olur mu ?
Var öyle bi telefon mesela Galaxy s4 ver 2.000 tl sorunsuz al yani :)
Ben öyle cok telefon meraklısı bi insan değilim anca bir telefon var nedense cok hosuma gitti. Fiyat/performans olarak s4,htc one,xperia Z ' den sonra bu telefon geliyo. (gecen gün bi msjda da yazmıstım)
Şu telefonun ram 2 gb olsun satış rekorları kırar. Beyaz renk yokmus alcağım yerde beklemedeyiz bi kaç güne almış olurum.
Max fiyatı 1.250 tl'dir.
http://www.youtube.com/watch?v=pgA4YCAIGBI