Nokia Batmaya Başladı
-
Nokia 2013 sonuna kadar 10 bin kişiyi işte çıkaracağını açıklamış. Böyle olacağını hepimiz tahmin ediyorduk. Bence merak ettiğimiz bir soru var. Nokia neden Androide geçmedi ? Makaleler google nin kullanıcı bilgilerine tek başına hakim olmak istediği, nokianında bu bilgilerin kendinede verilmesini istediği için anlaşamışlar. Sizce üye bilgilerini alamadığı için şirketin küçülmesine göz yumulması mantıklı mı ? detay haber: haber.gazetevatan.com/Haber/457782/1/Gundem
-
her ne kadar nokia kullanan ve yeni telefonunu nokia almaya kararlı biride olsam almadan önce windows 7mobile kurulabilirliğine bakıyorum hocam. yani şu sikindirik symbiandan vazgeçsin artık :D abd kanada vs ülkelerde ne güzel windowslu telefonların satışı var neden türkiyede yok ?
-
Nokia bir şirket yatırım yapmadan bir karar almadan önce yüzlerce insan tarafından, binlerce kez düşünür, hesap yapar optimum noktayı bulmaya çalışır. Şirket bazen kendi yararı için küçülebilir. Ancak temel nokta kârın maksimum; çıkarın daimi olmasıdır. Nokia düşüşü gördü önlemler almaya çalıştı ancak bazı sebeplerden önleyemedi.
Bunun sebepleri ancak yıllar sonra çok iyi analistler tarafından anlaşılabilecek olsada ben Nokianın defterinin diğer büyük ticari kurumlar tarafından dürüldüğüne inanıyorum.
-
Nokia yı bitiren şey kendisini hala tekel gibi görmesi. Millet amoled plus ekranlar koyar. 1.2 GHZ 4 Çekirdek işlemciler koyar, ekranına 720 p çözünürlük koyar. Nokia hala 320 px ekran, symbian, basmatik ekranlar koyarak ilerlemeye çalışıyor. Normal olarak teknolojiye adapte olmuyorlar. ("Teknolojiyi hala kendilerinin ürettiklerini" düşündüklerini) varsayıyorum. Ama öyle değil artık.
Akıllı telefon olayın nokia böyle giderse öleceği kesindir! Hala kameraya megapixel koymakla telefon satacağını sanıyor. Megapixel savaşları bitti anam.
-
bunu bilir bunu söylerim Nokia MeeGo,ya desteği kesmeyecekti (Gerçi tam olarak kestimi yoksa kesmedimi onuda tam anlayamadık ?)
Ayrıca MeeGo o kadar güzel bir işletim sistemiki öyle android gibi çift çekirdek 1,4ghz işlemci gücü-yüksek ram accaip bi ekran kartı falan istemiyor.
Ben hala Nokia N9 MeeGo ve Nokia Windows Mobile ikilisinin iyi iş yaptığını düşünüyorum.
Ve şu anda kafamdaki telefon olarak ilk sırada Nokia N9 var. -
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------Nokia yı bitiren şey kendisini hala tekel gibi görmesi. Millet amoled plus ekranlar koyar. 1.2 GHZ 4 Çekirdek işlemciler koyar, ekranına 720 p çözünürlük koyar. Nokia hala 320 px ekran, symbian, basmatik ekranlar koyarak ilerlemeye çalışıyor. Normal olarak teknolojiye adapte olmuyorlar. ("Teknolojiyi hala kendilerinin ürettiklerini" düşündüklerini) varsayıyorum. Ama öyle değil artık.
Akıllı telefon olayın nokia böyle giderse öleceği kesindir! Hala kameraya megapixel koymakla telefon satacağını sanıyor. Megapixel savaşları bitti anam.
-----------------------------
taşağına kurban
adam özetlemiş durumu
-
bu kadar büyük bir şirket kurup binlerce insana istihdam sağlayan koca şirket küçülmenin önüne geçemiyor. nazlı kız gibi davrandı. sizinde dediğiniz gibi sybianı basınçlı ekranı bırakmadı gitti.
-
ben üzüldüm şirketin durumunun kötü gitmesine
yılların emektarı nokya :|
android e yanaşmadı ama belki windows phone ile bi çıkış yapabilir. microsoft da mobil pazarda destek arıyo zaten.
wp7 li telefonu 1 milyon satmış yanlış hatirlamıyosam. bakalım wp8 de işler nolcak
-
Saçma sapalak işlerle uğraşmaya devam etsin 100 mp li telefon çıkarsın,
-
Hocalar bence strateji gereği böyle oldu.Ben herkesin tam aksine Nokiadan bir çıkış bekliyorum Microsoftuda arkasına tam alaraktan.Android 4 çekirdek çıkarıyorda ne oluyor hala bi İos stabilizesi sağlamadılar.Ama demedi demeyin Nokia fena süpürecek gibime geliyor piyasayı.Bunu bir yere kaydedin görürsünüz :D Fırtına öncesi sessizlik :D
-
şurda yazılanların tamamını zaten nokia da zamanında düşünüyordu dolayısıyla istenmeden oluşan birşey değildir sonrası ne olacağı malum değil.